NBA: az olimpiai bajnok argentin erőcsatár a Sunsnál folytatja

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.07.16. 11:46
A Phoenix Suns kosárlabdacsapata nyerte meg a Luis Scoláért folytatott licitháborút, így a Houston Rocketsot elhagyó argentin erőcsatár az arizoniai alakulatnál folytatja pályafutását.

 

Luis Scola (balra) öt év után hagyja el a Houstont (Fotó: Action Images)
Luis Scola (balra) öt év után hagyja el a Houstont (Fotó: Action Images)

A Phoenix három évre nyerte meg 32 éves, 2004-ben olimpiát nyerő Scola szolgálatait 4.1, 4.5 és 4.9 millió dollárért, ám az utolsó évből mindössze 440 000 dollár garantált. Alvin Gentry vezetőedző nagyon örült Scola érkezésének, elmondása szerint nem nagyon lehet az argentinról rosszat mondani, mert nagyon intelligens és csupa szív játékos is, igazi vezér lehet a pályán belül és azon kívül is.

Még egy fontos esti esemény kötődik a Sunshoz, amely amnesztiával kivásárolta Josh Childresst, akinek még 3 évre volt 19.2 millió dolláros szerződése. Scola megszerzése miatt lépni kellett valamit, hogy legyen pénz egy dobóhátvéd leigazolására úgy, hogy Robin Lopezzel se kelljen sietni (akinek jelenleg egy 7 milliós capholdja van az előző kontraktusa miatt).

A két kiszemelt OJ Mayo és Courtney Lee, valószínűleg közülük kerül majd ki a Phoenix jövő évi kezdő kettese. Előbbivel a hírek szerint találkoztak a vezetők, ám egyelőre hivatalosan ajánlatot nem tettek, mert a játékos 8 milliót vagy annál többet szeretne keresni évente, a Suns vezetői pedig ennyit nem adnának, megvárnák, hátha lejjebb is megy még az ár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik