NBA: Adam Silver szerint csak januárban indul az új szezon

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 22:09
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezetője, Adam Silver úgy gondolja, hogy a következő idény csak 2021 januárjában kezdődhet el.

„Minél többet tudok, annál inkább hiszem azt, hogy jobban járunk, ha csak januárban rajtol el a küzdelem – mondta kedden a CNN-nek Silver. – Az a célunk, hogy normális szezont játszhassunk, nyolcvankét mérkőzéssel, majd a playoff-fal. Hazai csarnokokban, szurkolók előtt.”„Minél többet tudok, annál inkább hiszem azt, hogy jobban járunk, ha csak januárban rajtol el a küzdelem – mondta kedden a CNN-nek Silver. – Az a célunk, hogy normális szezont játszhassunk, nyolcvankét mérkőzéssel, majd a playoff-fal. Hazai csarnokokban, szurkolók előtt.”

A ligaelnök már korábban is úgy fogalmazott: szerinte a december elsejei indulás még korai lenne.

Normális esetben ősszel rajtol az NBA alapszakasza, a koronavírus-járvány azonban teljesen felborította a menetrendet. A 2019–2020-as kiírás márciusban félbeszakadt, majd bő négy hónap szünet után Floridában, egy úgynevezett buborékban folytatódott és fejeződik be. Bajnokot legkésőbb október közepén avatnak.

Minél később kezdődik az új idény, annál valószínűtlenebb, hogy az NBA-profik részt vesznek a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik