NBA: a ligautolsó a legértékesebb csapat, a Lakers a második

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 15:40
A Forbes magazin beszámolója szerint sorozatban negyedszer lett a New York Knicks az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legértékesebb csapata. A 4 milliárd dollárt érő csapat jelenleg ligautolsóként 10–43-as mérleggel áll.

A Forbes szokásos éves rangsorában a New York Knicks értéke 11 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest. Ez javarészt a Madison Square Garden 2013-as, egymilliárd dolláros újjáépítésének köszönhető, ami új bevételi lehetőségeket kínált az egyesület számára. A pályán viszont közel sem nyújt ilyen jó teljesítményt a Knicks, amely nemrégiben cserélte el egyik legjobbját, Kristaps Porzingist, és a Detroit ellen szenvedte el sorozatban a 15. hazai vereségét, ami negatív csúcs.

A Forbes listáján a második ezúttal is a Los Angeles Lakers, amelynek értéke 12 százalékkal nőtt, így immár 3.7 milliárd dollár. A harmadik a címvédő Golden State Warriors (3.5 milliárd), megelőzve a Chicago Bullst (2.9 milliárd) és a Boston Celticset (2.8 milliárd).

Az NBA-csapatok átlagos értéke 1.9 milliárd dollár, ami 13 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti átlagértékhez képest.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik