NBA: a ligaelsőnél folytatja a Pelicans Európa-bajnoka

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 20:05
Az észak-amerikai bajnokságban (NBA) ligaelső Milwaukee Bucks megszerezte Nikola Miroticot, a New Orleans Pelicans spanyol kosarasát.

Az ESPN beszámolója szerint az átigazolási időszak utolsó napján a montenegrói születésű, 27 éves játékosért Jason Smith és Stanley Johnson játékjogát adta át a klub, amely 40/13-as győzelmi mérleggel vezeti az NBA-t.

A spanyolokkal olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok Miroticot 2011-ben még a Houston Rockets draftolta, végül azonban a Chicago Bullsban mutatkozott be, négy évet játszott ott, mielőtt tavaly a New Orleanshez került. A mostani idényben átlagosan 16.7 pontot szerzett, és 8.3 lepattanót szedett le mérkőzésenként.

 

A Toronto Raptors is erősített, megszerezte Marc Gasolt, a Memphis Grizzlies spanyol kosárlabdázóját.

A 34 éves center három játékosért és egy 2024-es draftjogért cserébe költözik Kanadába a Memphistől, amelynél az elmúlt 11 szezont töltötte. A Toronto a második legjobb csapat a keleti főcsoportban, és 39/16-os győzelmi mutatóval büszkélkedhet.

A 216 centis Gasol – akinek bátyja, Pau a San Antonio Spurst erősíti – két olimpiai ezüstérme mellett világbajnok lett 2006-ban, emellett két Európa-bajnoki aranyérme is van. Hat évvel ezelőtt az év védőjátékosának választották az NBA-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik