NBA: a Knicks legendája is megfertőződött a koronavírussal

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.23. 19:43
null
Patrick Ewing is megfertőződött a koronavírussal (Fotó: AFP)
A New York Knicks legendás kosárlabdázója, Patrick Ewing bejelentette, hogy szervezetében kimutatták a koronavírust.
„Pozitív lett a koronavírustesztem eredménye – jelentette be Ewing egy közleményben. – A vírus komoly, nem szabad félvállról venni. Szeretnék mindenkit bátorítani arra, hogy vigyázzon magára és azokra, akiket szeret.”

Ewingot egy kórházban különítették el. Az 57 éves korábbi kosaras jelenleg a Georgetown egyetemi kosárlabdacsapatának vezetőedzője – senki más nem fertőződött meg rajta kívül a gárdánál. Profi karrierje előtt maga is ezen az egyetemen kosárlabdázott, majd 1985-ben elsőként draftolta őt a New York Knicks, ahol centerként 15 éven át játszott. Máig övé a legtöbb szerzett pont, a legtöbb lepattanó és a legtöbb blokk a klub történetében.

Később a néhai Seattle SuperSonicsnál és az Orlando Magicnél is szerencsét próbált. Pályafutása során 11-szer hívták meg az All Star-gálára, egyszer bekerült az NBA aktuális álomcsapatának számító All NBA-csapatba is. Első évében az év újoncának is megválasztották. Az Egyesült Államokat képviselve kétszer (1984, 1992) nyert olimpiai bajnoki címet. A legnagyobb kosarasokat felvonultató dicsőségek csarnokába (Hall of Fame) 2008-ban, majd a Dream Team tagjaként 2010-ben is beiktatták.

Visszavonulása után edzőnek állt, négy NBA-csapatnál is volt segédedző. A Georgetownt 2017 óta irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik