NBA: a Brooklyn Nets legyőzte a Lakerst Sanghajban

Vágólapra másolva!
2019.10.10. 17:54
A Brooklyn Nets 114–111-re legyőzte a Los Angeles Lakers csapatát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) sanghaji felkészülési mérkőzésén.

A csütörtöki találkozó megrendezése kérdésessé vált azok után, hogy a Houston Rockets igazgatója, Daryl Morey vasárnap a hongkongi tüntetőket támogató bejegyzést tett közzé. Adam Silver NBA-főigazgató kedden – a szólásszabadságot hangsúlyozva – kiállt a klubigazgató mellett, mire a kínai állami televízió (CCTV) bejelentette: felfüggeszti az NBA előszezonos mérkőzéseinek közvetítését. A keddre és szerdára tervezett NBA eseményeket ezt követően törölték.

A Los Angeles Lakers és a kínai tulajdonban lévő Brooklyn Nets az eredeti terveknek megfelelően összecsap majd szombaton is a dél-kínai Sencsenben, de a mérkőzést sem a kínai állami televízióban, sem pedig a Tencent kínai technológiai óriás tulajdonában lévő, élő közvetítéseket biztosító felületeken nem fogják tudni nyomon követni a kínai szurkolók.

A két mérkőzés egyik kiemelt szponzora, a Vivo kínai mobiltelefongyártó még szintén kedden jelentette be, hogy felfüggeszti az együttműködését az NBA-vel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik