NBA: 16 éve nem volt ilyen jó a Knicks, Bryant legyőzte önmagát

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 21:44
A Denver Nuggets legyőzésével folytatta kiváló sorozatát az immár nyolc mérkőzés óta veretlen New York Knicks az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A magyar idő szerint vasárnap este véget érő másik két mérkőzés után a Philadelphia 76ers és a Los Angeles Lakers hívei örülhettek.

Nemcsak a Knicks, hanem vezére, Amare Stoudemire is klubrekordot ért el: a 30 pontjából 24-et a második félidőben szerző centernek ez volt sorozatban a nyolcadik legalább harmincpontos mérkőzése. A nyolcas győzelmi szériát építő Knicks 1994 és 1995 fordulóján nyert legutóbb egyhuzamban ilyen sokszor. A hazaiaknál a 19 pontja mellett 17 gólpasszt osztó Raymond Felton, a Nuggetsben a sérülésből felépülő Carmelo Anthony játéka (31 pont, 13 lepattanó) érdemel említést.

A New Jersey hatos vereségsorozat megszakítása reményében fogadta a pénteken Chicagóban vesztő Los Angeles Lakerst, és bár az első két negyed után a vendégek tíz ponttal vezettek, a Nets Brook Lopez (25 pont) vezérletével visszajött a meccsbe. 87–87-nél még együtt volt a két csapat, aztán beindult a Lakers. A kaliforniaiak legjobbja Kobe Bryant volt, ami azért érdemel említést, mert a zseniális 24-esnek az NBA-csapatok közül a Nets elleni pontátlaga a legalacsonyabb (vasárnap estig 21 mérkőzésen 21.8). Nos, Kobe ezúttal 32-ig hatolt, és hat asszisztjából kettőt a végjátékban postázott.

A New Orleanst fölényesen legyőző Philadelphiában ketten is dupla-duplát értek el: Elton Brandnek (15 pont, 13 lepattanó) ez volt a nyolcadik az idényben, Andre Iguodalának (16, 10) a negyedik.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 48. JÁTÉKNAP
New York Knicks–Denver Nuggets 129–125
Philadelphia 76ers–New Orleans Hornets 88–70
New Jersey Nets–Los Angeles Lakers 92–99
San Antonio Spurs–Portland TrailBlazers hétfő hajnal
Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers hétfő hajnal
Los Angeles Clippers–Orlando Magic hétfő hajnal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik