Monoklit kapott James, de a Cavs rangadót nyert

Vágólapra másolva!
2010.03.15. 08:24
null
James lassan „jordani magaslatokon” van a Boston ellen (Fotó: Reuters)
Sorozatban hatodszor győzött egymás után, ezzel klubrekordot állított be az NBA-ben a Charlotte Bobcats csapata. Stephen Jackson 28 ponttal szórta meg az Orlandót, csapata megtörte a Magic hosszú győzelmi szériáját. A játéknap keleti rangadóján a Cleveland diadalmaskodott.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 134. játéknapján a 2008-as bajnok Boston Celtics tizenegy pontos vereséget szenvedett Clevelandben. A ligaelső Lovagok győzelmében 30 pontjával döntő érdemeket szerzett a mezőny legjobbja, LeBron James. A Cleveland vára gyakorlatilag bevehetetlen (29–4).

A Cavs – a kisebb sérülés után visszatért Antawn Jamisonnal a soraiban – a meccs hajrájában döntött, köszönhetően (persze James mellett) a palánkok hihetetlen energiával zúzó Anderson Varejaónak (17 pont, 10 lepattanó). James karrierátlaga a Celtics ellen 30.4 – ennyire rajta kívül csak Michael Jordan volt eredményes a Bostonnal szemben.

„Nagyon jók voltunk a negyedik negyedben, felkapcsoltunk, agresszívabban játszottunk, ahogy szoktunk. Az első negyedben kaptam véletlenül egy monoklit Kevin Garnett-től, vagy 15 percig nem láttam tisztán utána... Szerencsére a végére rendbe jött" – kommentálta a meccset James.

Mint azt már említettük, a Charlotte fontos sikert aratott Orlandóban, egyik legjobbja, a bokasérüléssel kezelt Gerald Wallace nélkül. A Magic nyolcmeccses győzelmi szériája után magabiztosan várhatta a hazai meccset, de hiába volt Dwight Howard 27 pontja és 16 lepattanója, illetve Vince Carter 23 pontja, a Bobcats nem adta meg magát, és szép győzelmet aratott. A Charlotte-ot a hajrában egy 12–3-as széria repítette a sikerig.

Kevin Durant és Russell Westbrook, az Oklahoma City Thunder két fiatal klasszisa megint nagyot alkotott: összesen 65 pontig jutottak, csapatuk pedig 119–111-re legyőzte a Utah Jazzt. A Thunder szezoncsúcsot jelentő 60 százalékkal dobott, és már biztos, hogy pozitív lesz az alapszakaszbeli mérlege.

Miamiban egy rutinos klasszis alkotott nagyot: Dwyane Wade 38 pontot szórt a Philadelphiának, és amikor a hajrában pihent a padon, jöttek társai: a Heat kiegészítő emberei egy 14–3-as sorozattal törték meg a 76ers ellenállását. Phoenixben simán nyert a Suns, Steve Nash 13 ponttal és 12 assziszttal zárta 1000. NBA-meccsét. Amare Stoudemire 36 ponttal és 12 lepattanóval uralta a palánkok alatti területet – az elmúlt öt meccs mindegyikén legalább 29 pontot szerzett!

Portlandben a Trail Blazers a triplavonalon túlról halálpontosan célzó Nicolas Bastum, illetve LaMarcus Aldridge és Brandon Roy segítségével győzött a Hornets ellen, az újonc Tyreke Evans pedig kis híján tripla-duplával (29 pont, 11 assziszt, 9 lepattanó) vezette győzelemre a Sacramentót. Sorozatban hatodik győzelmét aratta a Milwaukee, igaz a 7–29-es idegenbeli mutatóval rendelkező Indiana elleni négypontos siker nem az évkönyvekbe való.

NBA
ALAPSZAKASZ, 134. JÁTÉKNAP  
Miami Heat–Philadelphia 76ers 104–91
Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 119–111
Orlando Magic–Charlotte Bobcats 89–96
Phoenix Suns–New Orleans Hornets 120–106
Portland Trail Blazers–Toronto Raptors 109–98
Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 114–100
KORÁBBAN  
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 104–93
Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 98–94

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik