MLS: „Már azt hittem, fejlődik a liga…, ez elfogadhatatlan”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 11:15
null
„Amikor kezdtem elhinni, hogy az MLS minden tekintetben fejlődik, akkor ezek a körülmények…, elfogadhatatlanok!”
Egyetlen meccset játszott a város szélén a D. C. United, attól is kiborult az egyik legrutinosabb amerikai játékos.

 

Illik az MLS-hez, ami a hétvégi Washington–Houston meccs kapcsán elmondható, mert ahhoz kétség sem férhet, főleg a pályán kívül fejlődik az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság, de azért akad még tennivaló…

A víkenden például a vendég Dynamo játékosa, az angol Manchester Citynél és a holland PSV-nél, továbbá Németországban és Skóciában is megforduló 98-szoros válogatott, világbajnokságot is megjáró 35 éves DaMarcus Beasley szállt bele páros lábbal az egész bajnokságba, természetesen a kor és a vidék szokásainak megfelelően Twitter-bejegyzésben.

 




„Éppen amikor kezdtem elhinni, hogy az MLS minden tekintetben fejlődik, akkor ezek a körülmények... elfogadhatatlanok!
– dühöngött Beasley, aki egyedül a talaj minőségével nem volt elégedetlen. – Gyerekek röplabdáztak az öltözőtől a bemelegítő teremig, ami valójában csak egy függönyökkel és automatákkal elkerített terület volt... Cirkusz! #elfogadhatatlan”

Mindez tényszerűen annyit takar, hogy mivel Stieber Zoltán klubja, a DC United új stadionja, az Audi Field csak a nyárra készül el, a klub indítványozta az MLS-nél, hogy a nyárig az összes bajnokiját idegenben játszhassa. A liga 14-ből 12 meccsel ezt meg is oldotta, de maradt kettő, amit ideiglenes helyszínen kell lejátszania a Unitednek. Mostanra csak a SoccerPlex nevű létesítménnyel tudott szerződni, amely 24 labdarúgásra, nyolc kosár- vagy röplabdára használható pályával felszerelt komplexumot jelent, amelyben női és utánpótlás-focimeccseket szokás tartani. Ezen a szombaton, amikor a DC United és a Houston Dynamo MLS-mérkőzést vívott, ugyancsak folyt egy utánpótlástorna, valamint röplabdaverseny is, amelynek résztvevői ugyanabban az épületben öltöztek, mint az MLS-esek. Pont ezen okoknál fogva, továbbá biztonsági kockázatok miatt utasította vissza az MLS elsőre ezt a létesítményt, ám másodjára jóváhagyta, feltehetőleg a DC United szorult helyzetére tekintettel.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz az időjárás miatt, és mert ez olyan pálya, ahol sem mi, sem az ellenfél nem érzi komfortosan magát” – volt talán a szállingózó hóesés és fagy miatt is elnézőbb a Houston középpályása, Albert Elis, míg a DC United edzője, Ben Olsen így nyilatkozott: „Erre a meccsre ez az otthonunk, úgyhogy ekként kezeljük.”

Mindenesetre az 5158 néző előtt az ötperces hosszabbítás hatodik percében kiharcolt 2–2-es döntetlenben sokkal nagyobb szerepe volt a United drámai „védekezésének”...

Egyébként a következő „hazai” meccset a Columbus ellen április 14-én Annapolisban, a haditengerészet 34 ezres stadionjában rendezik – ott, ahol nemrég a Washington Capitals és a Toronto Maple Leafs vívott szabadtéri NHL-meccset.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik