Amióta 2015. január 25-én hivatalba lépett Manfred, szinte árapályként változik egy átlagos MLB-bajnoki játékideje: az első idényben sikerült levinni három óra alá, a másodikban eltűnt a nyereség, a harmadikban történelmi rekordot döntve már 3 óra 5 perc lett az átlag, noha közben apró szabályváltoztatással már kihúztak olyan elemet a játékból, ami feleslegesen növelte a játékidőt: ez volt az „intentional walk”, amikor a dobó félve az aktuális ütő képességeitől, négy rossz dobással inkább továbbsétáltatja az ellenfelet – ezt már nem kell végigszínészkedni, csak szólni a bíróknak, és lehet folytatni a következő ütővel.

A játékidő mégis csak nő, úgyhogy a héten New Yorkban összegyűlnek a liga és a játékos-szakszervezet képviselői, hogy megtárgyalják az újabb szabálymódosítás-ötleteket. Ilyen lehet például, hogy korlátozzák a dobók és elkapók hosszas egyeztetéseinek számát, illetve, hogy a pályára kihelyezett órával mérjenek akár húsz másodperces limitet két dobás között.

A játékvezetők két hét múlva találkoznak Arizonában, míg a csapattulajdonosok negyedéves megbeszélése február 1-jén lesz: utóbbiak jóváhagyása kell a szabályváltozáshoz, amit Manfred-komisszár egymaga is eldönthet, mégis kompromisszumra törekszik.

„Szeretnék inkább tárgyalni a játékosokkal – nyilatkozta Manfred. – Viszont, ha nem jutunk egyezségre, így-vagy úgy akkor is változtatnunk kell 2018-ban.”