MLB: szörnyű évek után bajnokesélyessé érett a csikócsapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 17:47
null
Legutóbb nyolc éve örülhettek ennyire a Bravesnél (Fotó: Reuters)
Három förtelmes idény, egy botrányos holt szezon és történelemkönyvbe való bukás után az Atlanta Braves május végére az MLB egyik legfőbb bajnokesélyesévé vált.



Másfél hónapja 10–2-es előnyről sikerült kikapnia az Atlanta Bravesnek.

A hétvégén 4–9-ről sikerült nyernie.

Közben annyi történt, hogy nagyjából felnőtt a csapat, amely jelenleg a Nemzeti Liga főcsoportelsője. Pedig semmi sem tűnt valószínűtlenebbnek.

Három éve 95-ször veszített a csapat, két éve 93-szor, egy éve 90-szer, a mostani szezon előtt pedig le kellett mondania a később el is tiltott John Coppolella általános igazgatónak, mert súlyosan áthágta a nemzetközi igazolási szabályokat. Szóval, sokkal valószínűbbnek tűnt, hogy a vesszőfutás folytatódik. Bár a Bostonból indulva Milwaukee-n át Atlantába érkező franchise háromszoros World Series-győztes, legutóbbi sikerét huszonhárom éve, 1995-ben érte el, az előzőt még a hőskorban, 1957-ben, az elsőt pedig az első világháború kirobbanásának évében, 1914-ben… Főcsoport- és főleg divíziógyőzelmeket szerzett azóta is, az újabb nagy dobás mégis elmaradt. De talán az idén másként lesz, hiszen a nyúlfarknyi márciusát, a teljes áprilisát és a májusból eltelt időszakot is pozitívan zárta a klub, a vasárnaphoz éppenséggel 11 fordulóból 8 győzelmet hozó szakaszból érkezett. Ehhez képest a Miami Marlins 6–0-ra elhúzott, 9–4-re is vezetett, vagyis az összes statisztikai eshetőséget figyelembe véve 0.3 százaléknyi esélye maradt a győzelemre a Bravesnek.

Mégis sikerült nyernie!

Az utolsó inning „alsó“ felében, magyarul a rendes játékidő utolsó részében, amelyben a házigazda még pontot szerezhet, egyszerűen átszakadt a gát: egymás után hat pontot szerzett az Atlanta, amivel fordított és győzött. A klub sajtóosztálya gyorsan kikereste, hogy ekkora feltámadásra legutóbb kereken nyolc éve, 2010. május 20-án volt képes a csapat, amely vasárnapi bravúrjával vastagon aláhúzta: a több mint két évtizedes vegetálás, az elmúlt három év vereséghalmozása és a holt szezon botrányai dacára ő a bajnoki cím egyik legfőbb esélyese.

Holott csikócsapatról van szó.

Éppen e heti hír, hogy a 37 éves, hatszoros All Star-válogatott, hétszeres egyéni díjazott, de már jócskán pályája végén járó José Bautistára 12 meccses próbajátéka után nem tart igényt a vezetőség. Ugyanakkor a liga három legfiatalabbja és a lista hatodikja egyaránt a Bravesben nyomja, Ozzie Albies pedig 21 esztendősen is toplistás a hazafutásokat tekintve (46 meccsen szerzett 13-at)!

„Ez nem mázli – közölte az Atlanta felemelkedéséről a kevés veterán egyike, a 34 éves Brandon McCarthy.Ezek a fiatal srácok mindennap képesek a csodára. Nem mondom, hogy mindenki hagyja abba, amit csinál, és figyeljen az Atlanta Bravesre, de mi azért mindannyian tudjuk, hogy egész jók vagyunk.“

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik