MLB: surranópályáról a nagydöntőbe, jöjjön a finálé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 15:42
null
Eric Hosmer a Kansas City Royals egyik sztárja, sok múlik rajta a World Seriesben is (Fotó: Reuters)
Szerdára virradóra kezdődik az egyik fél negyedik győzelméig tartó World Series, azaz az amerikai profi baseballbajnokság nagydöntője. A bajnoki címért két olyan csapat csap össze, amely az alapszakasz után pótselejtezőt (wild card meccset) játszott, hogy a playoffba jusson. Kansas City Royals másodszor vagy San Francisco Giants nyolcadszor?

A Kansas City 1985-ben szerezte meg első és egyetlen bajnoki címét, azóta viszont most jár először a rájátszásban, de ha már visszatért, átírja a történelmet: első nyolc playoffmeccsét megnyerte, amit sosem csináltak meg előtte. Pedig a Royals éppen csak becsúszott a rájátszásba, wild card meccset kellett vívnia, amelyet ötpontos hátrányból a harmadik plusz játékrészben, azaz a 12. inningben nyert meg.

Ettől belelendült, nem tud hibázni. A Los Angeles Angelst 3–0-s, az alapszakaszgyőztes Baltimore Oriolest 4–0-s összesítéssel verte ki. Kékbe borult nemcsak Kansas City, hanem egész Amerika, és nyilván az lenne a sztori, ha a sikerekben és pénzben is szegény missouri város ezután megnyerné a bajnokságot.

Egyetlen bökkenő van, hogy az ellenfél, a San Francisco a jobbik csapat, papíron. Bár a kaliforniaiak is surranópályán jutottak a playoffba.

A Giants ugyanis kipróbált banda, 2010-ben és 2012-ben is bajnok lett, és sokat nem is változott. Továbbá hiába kellett ugyancsak wild card meccset vívnia, azt 8–0-ra nyerte meg Pittsburghben – holott akkortájt a Pirates volt az MLB legjobb formában lévő klubja –, utána pedig 3–1-es és 4–1-es összesítéssel jutott tovább a Washington Nationals és St. Louis Cardinals ellen.

Kezdődik tehát az egyik fél negyedik győzelméig tartó, 2-2-1-2-es pályaválasztással Kansas Cityben induló World Series, amelynél csak az NFL egymeccses fináléja, a Super Bowl nagyobb sportműsor Amerikában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik