MLB: sosem látott szerződést írhat alá az Angels klasszisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 08:17
null
Mike Trout rekordszerződést írhat alá az Angelsszel (Fotó: Getty Images)
Egybehangzó sajtóértesülések szerint hamarosan minden idők legnagyobb értékű szerződését írja alá Mike Trout, az MLB-ben szereplő Los Angeles Angels, s egyben a baseball-liga legnagyobb sztárja.

Jon Heyman, az MLB Network munkatársa bennfentesként számolt be róla, miszerint az Angels és a 27 esztendős Trout szóban megállapodott a részletekben: a center fielder ennek eredményeképp a következő 12 év alatt összesen 426.5 millió (!) dollárt keres majd.

Ha a szerződést valóban megkötik a felek, az rekordot jelent, a major sportok világában ugyanis még sosem volt példa arra, hogy egy sportoló 400 millió dollárnál is több pénzt kapjon.

Heyman hozzátette, hogy információi szerint a megállapodás tartalmaz majd kilépési záradékot. Az Angels a média megkeresésére nem erősítette meg a híreket, ám nem is tagadta.

Mike Trout a 2009-es drafton 1/25-ös választottként került az Angelshöz. Az első idényében még a farmcsapatnál játszott, 2011-ben viszont egy sérülés miatt a profik között is bizonyíthatott, 40 meccsen kapott lehetőséget. A 2012-es idénytől aztán stabilan az Angels tagja volt, rendkívül hamar berobbant a legjobbak közé, azóta sorozatban zsebeli be az elismeréseket – 2012 és 2018 között például minden évben beválasztották az All Star-csapatba, továbbá 2014-ben és 2016-ban is ő lett az Amerikai Liga (AL) legértékesebb játékosa (MVP).

Amióta a ligában van Trout, még sosem volt példa arra, hogy az MVP-szavazáson ne lett volna benne a legjobb négyben.

Trout egyébként jövőre szabadügynökké vált volna, így a Los Angelest sürgette az idő, hogy minél hamarabb magához láncolja a klasszist, különösen, hogy a nemrég a Philliesnél aláíró Bryce Harper is elkezdte nyilvánosan Philadelphiába csábítani a klasszist.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik