MLB: bajban a Miami, még a B-csapatának is több nézője van

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 16:58
null
Lassan nem marad ember, aki szívesen megy a Miami Marlins meccseire
Eladták az MVP-t, kiárusították a keretet, nem is jönnek az eredmények, de már a nézők sem a Miami Marlinsnál.

 


Miután tavaly az MVP-nek megválasztott Giancarlo Stantontól is megvált a Miami Marlins frissiben érkezett vezetősége, hogy csökkentse a bér- és úgy általánosságban az összes költséget, aligha lehet csodálkozni, hogy a helyi drukkerekben nem buzog a lelkesedés manapság.

A csapat is pocsékul kezdte az új évadot – ami persze aligha független a keret szélnek eresztésétől –, egy vereséggel, háromból kettővel, nyolcból hattal, tizenkettőből kilenccel, tizenötből tizeneggyel…

Ráadásul eleve nem tolongtak a népek, az előző tulajdonosok hiába kozmetikázták a számokat. Hivatalosan ugyanis 1.65 millió jegyvásárlója akadt a Marlinsnak tavaly, viszont a Miami Herald kutatása szerint valójában csak 820 ezer, ami 10 123-as meccsenkénti átlagot jelent. Ezek után a múlt hét elején a New York Mets elleni hárommérkőzéses párharc során 19 669-en jöttek össze, előző szerdán éppenséggel 6150-en, még a Jacksonville Jumbo nevű utánpótláscsapat iránt is többen érdeklődtek (6960 néző)!

A hivatalos közlés szerint tavaly az első kilenc hazai bajnokira 24 996-an mentek ki átlagosan, idén viszont csak 12 641 az átlag, noha a hagyományosan tömegeket megmozgató nyitó napon ezúttal is kisétáltak a stadionba 34 ezren, ami nyilván megtolta az átlagot. Az összes sorolt idei adat a legrosszabb a mezőnyben és a legrosszabb azóta is, hogy 2012-ben a Marlins Parkba költözött a klub, de valójában 2006 óta is…

Szóval, ha rövidre akarjuk fogni, akkor a kutyát sem érdekli a Stanton – és Christian Yelich és Marcell Ozuna és Dee Gordon… – nélküli, a pályán is borzasztó gyenge Miami.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik