MLB: a Tampa Bay Rays és a Los Angeles Dodgers vívja a döntőt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 10:37
null
A Dodgers lesz az MLB döntőjének egyik résztvevője (Fotó: Getty Images)
A Tampa Bay Rays és a Los Angeles Dodgers jutott be az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) nagydöntőjébe, a World Seriesbe – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI tudósításában emlékeztet, a koronavírus-járvány miatt rendhagyó idényt rendeznek az MLB-ben is, az alapszakasz csupán 60 meccsből állt, míg a rájátszásba a szokásosnál több gárda jutott be, a párharcokat pedig semleges helyszínen rendezik.

A távirati iroda felidézi, az Amerikai főcsoport (AL) döntőjében a Tampa Bay a Houston Astrosszal csapott össze San Diegóban és úgy tűnt, a floridai gárda gyorsan „lerendezi" az egyik fél negyedik sikeréig tartó döntőt, mivel az első három meccset megnyerte. Az Astros viszont ezek után feltámadt és sorozatban három győzelemmel egyenlített, a mindent eldöntő összecsapáson viszont ismét a Rays volt a jobb, 4–2-re nyert, és ezzel az AL bajnoka lett.

A Nemzeti főcsoport (NL) arlingtoni fináléjában sokáig minden az Atlanta Braves diadalát ígérte, a georgiai együttes ugyanis az első négy meccsből hármat sikerrel zárt, az alapszakasz legjobbja, a Dodgers viszont felállt a padlóról, 7–3-as és 3–1-es győzelmekkel egyenlített, a vasárnap éjszaka rendezett 7. meccsen pedig hátrányból fordítva, 4–3-ra diadalmaskodott – tette hozzá az MTI.

A World Seriest szintén a texasi Arlingtonban rendezik, az első találkozóra magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor és a végső győzelemhez négy mérkőzést kell nyerni – zárul a Magyar Távírati Iroda beszámolója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik