Milwaukee-ban nyert rangadót a Warriors, több élcsapat is megbotlott

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.12.08. 09:25
null
A Spurs megszórta a Lakerst (Fotó: twitter.com/spurs)
Nagyszerű védekezéssel és kiváló kinti dobóformával tudott nyerni a Milwaukee otthonában a Golden State az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapjának egyik rangadóján – közben a Denver, a Toronto és az OKC is kikapott, miközben a Memphis New Orleansban tudott győzni, s a Spurs alaposan megszórta a Lakerst.

 

Charlotte Hornets–Denver Nuggets 113–107

Dupla fájdalom. Zsinórban hét győzelem után szenvedett vereséget a Denver és az utóbbi meccsekhez képest több problémája is akadt az együttesnek. Egyrészt Nikola Jokics játékának élét el tudta venni a Charlotte, sem a dobásaival, sem a passzaival nem tudott igazán nagy zavart okozni a center, ez pedig annyira megfogta a társaságot, annyira nem találták így a ritmust, hogy 40 százalék alatt maradtak mezőnyből, egyetlen igazán jól dobó húzóemberük sem akadt és a tripláik (22 százalék) sem ültek. Emellett pedig a védekezésük is nagyon szétcsúszott bizonyos periódusokban, a második negyedben például negyven pontot kaptak és emiatt jelentősebb hátrányba kerültek – a végén mindent megtettek, de a Hornets megcsinálta a clutch játékokat, így nem tudták már utolérni ellenfelüket. Ha a gyengébb játék és a vereség nem lenne elég, még egy rossz hírt kaptak, ugyanis Paul Millsap meccs közben kivált és a röntgen megmutatta, hogy eltört a lábujja, ez pedig valószínűleg többhetes kihagyást jelent majd.

Tony Parker még mindig értékes. Három vereség után tudott újra mérkőzést nyerni a Hornets, amely egyrészt szervezetten és taktikusan védekezett, másrészt pedig elég fegyvere volt támadásban ahhoz, hogy folyamatosan pontokat tudjon szerezni – a hazaiak sem dobtak igazán jól, de mindig akadt valaki, aki a fontos pillanatokban megtolta a szekeret. Ez a valaki pedig sok esetben a 18. szezonját taposó Tony Parker volt, a francia veterán 19 pontot szórt a kispadról beszállva, voltak labdaszerzései, gyors támadásai, betörései, középtávolijai és a hajrában kétszer is megvillant – volt egy nagyon látványos ziccere és amikor egy labdára feljött a Denver, ő vágott be egy clutch tempót, ami elengedhetetlen volt a sikerükhöz. Egyébként is extra volt a Hornets kispadja, mert Monk 16, Kaminsky 11 pontot szórt innen, Kidd-Gilchrist pedig clutch helyzetben osztott ki egy blokkot – kellettek is persze ezek a teljesítmények, mert a kezdőben Nic Batum például mezőnykosár nélkül zárt…

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A Hornets legjobb dobói:Walker 21/6, Parker 19/3, Monk 16/9
A Nuggets legjobb dobói:Murray 20, Jokics 16, Millsap 16, Beasley 16/12

Detroit Pistons–Philadelphia 76ers 111–117

Embiid nélkül is nyert a Sixers. Egyszerűen pihenőt kapott erre a találkozóra a Philly klasszis centere, így magas posztokon hátrányban voltak a Griffin-Drummond párossal szemben, de a padról érkező Mike Muscala azért valamennyire megoldást jelentett – kihúzódott a periméterre és négy triplát is elsüllyesztett, nem nagyon ízlett az ő levédekezése Drummondéknak. Egyébként pedig Jimmy Butler állt a társaság élére és egy újabb szenzációs estével (38 pont, 13/27 mezőnyből, 11/12 büntető, 6-6 lepattanó és gólpassz, 3 szerzett, 0 eladott labda) vezette győzelemre övéit, mellette Ben Simmons (18 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz, 3 blokk) is remekelt és bár a tripláik most nem nagyon estek be, a 12 kiosztott blokk és a jó negyedik negyed végül így is meghozta a sikert. A Detroit 12 pontos félidei előnyéből egyet megőrzött a záró etapra is, ám itt már nagyon felkeményedett a Sixers védekezése, tökéletesen védték a gyűrűt klasszikus, domináns center nélkül is és az addigi 33 engedett büntető után csak négyet engedélyeztek a Pistonsnak 9/26-os mezőnymutató mellett, ígya vendégek több nagy futást vezetve kiharcolták a fontos idegenbeli győzelmet – ezzel megint másodikak Keleten, három meccsre vannak a Torontótól.

Leadta az előnyét a Detroit. A Pistons Blake Griffinre (31 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 24 kiharcolt büntető) építve folyamatosan szállította a pontokat, az erőcsatárt egyszerűen nem lehetett megfogni, bár azért hét büntetőt is elrontott, az tűnt az egyetlen vállalható megoldásnak ellene, ha faultolják, ezzel pedig bőven próbálkozott is a Sixers. Mellette Drummond (21 pont, 7/19 mezőnyből, 10 lepattanó, 2-2 labdaszerzés és blokk) sem volt rossz és a harmadik negyedben már 15 ponttal is vezettek, de innentől több olyan periódusuk is akadt, amikor teljesen szétestek – egy 22–5-ös etapot vezetett a Philly 71–56 után, majd volt egy 16–2-es futásuk a vendégeknek a negyedik negyedben és itt már egyértelműen ők diktáltak. Ezt nehezen viselte a Detroit, Griffin és Dwane Casey is kidumált egy-egy technikait, de összességében a nagyon lelassuló, ritmust vesztő támadójátékukat érdemes okolniuk a vereségért – sorozatban harmadszor kaptak ki, bár most legalább sokáig partiban tudtak lenni.

A Pistons legjobb dobói:Griffin 31, Drummond 21, Jackson 13/3
A 76ers legjobb dobói:Butler 38/3, Simmons 18, Redick 18/6, Muscala 18/12

Orlando Magic–Indiana Pacers 90–112

Tükörsima győzelem. Nem elég, hogy Victor Oladipo továbbra is harcképtelen, most még egy ételmérgezés is megjelent a Pacersnél, amely miatt Domantas Sabonis sem tudott játszani és többen is rosszul érezték magukat, köztükNate McMillan vezetőedző is. Ennek ellenére óriásit védekezett a gárda, főleg a periméteren, amivel kicsit még saját magukat is meglepték, ez pedig megadta az alapot támadásban is, hiszen húsz pontot dobtak a Magic eladott labdáiból és hamar lendületbe jöttek. Főleg Bogdanovic (26 pont, 10/18 mezőnyből) volt elemében és a harmadik negyed hajrájától kezdve már nem forgott veszélyben a győzelmük, ugyan a 12 pontos félidei különbséget egyszer még lefaragta az Orlando, de hamar visszaállította a kényelmes előnyét a vendégcsapat és újabb nagyon fontos győzelmet aratott – a negyedik helyen áll a társaság Keleten, ráadásul a 8–6-os idegenbeli mérleg is meglehetősen impresszív.

Ez az év eleji Orlando volt. Steve Clifford, a hazaiak vezetőedzője szerint most pontosan úgy néztek ki, mint a szezon első részében, amikor 2–6-ot produkáltak és nem úgy, mint az azóta hozott 10–7-es időszak során – nem helyeztek nyomást a labdára, rossz dobásokat választottak, rengetegrossz döntést hoztak. Nik Vucsevics egy elsőre komolyabbnak tűnő bokasérülést „hordott ki lábon” és egy pihenő után vissza tudott térni a parkettre, de a fő baj az volt, hogy a periméterjátékuk teljesen elveszett – a Denver ellen 20 triplát bombáztak be, most 24 százalékkal dobtak távolról, az Augustin-Fournier hátvédpár pedig mindössze 14 pontot és 5 gólpasszt tudott hozzátenni. Ez a vereség nem jött jól nekik, de kedd hajnalban mennek Dallasba, az is egy fontos találkozó lesz.

A Magic legjobb dobói:Vucsevics 22/3, Gordon 20/9, Ross 11/3
A Pacers legjobb dobói:Bogdanovic 26/6, Joseph 15/3, Young 14/6

Brooklyn Nets–Toronto Raptors 106–105 – hosszabbítás után

A nagy számok törvénye. A rengeteg elvesztett szoros végjáték után törvényszerű volt, hogy egyszer jól alakul egy ilyen a Brooklyn számára és ez volt az az este, amikor ez megtörtént. Megint egészen jól játszott a gárda, védekezésben kellően határozottak és fegyelmezettek voltak, a lepattanózást 60–41-re megnyerték, támadásban pedig D'Angelo Russell (29 pont, 5 gólpassz) és Spencer Dinwiddie (17 pont, 8 gólpassz) kreálta a dobóhelyzeteket és próbálta működtetni a rendszert. Kiélezett találkozón jutottak el a felek a negyedik negyed végéig, ahol 98–98 után mindkét csapat rengeteget hibázott, mindkét fél megnyerhette volna a meccset, az utolsó játékot végül a Nets rontotta el, Dinwiddie-t blokkolta Leonard az utolsó másodpercben – előtte oda-vissza mentek az eladott labdák és a rossz dobások is. A túlórában is hasonló volt a helyzet, ott is már egy perccel a vége előtt kialakult a végeredmény, de utána a Raptors két dobást is elrontott, Russell eladott labdája pedig ezúttal belefért – óriási csatában szállított egy komoly bravúrgyőzelmet a Brooklyn, amellyel egy nyolcmecces vereségsorozatot szakított meg.

Kyle Lowry gyengélkedése nem mindig fér bele. A hátsérülése miatt kihagyott meccse óta eltelt három összecsapáson meg sem közelítette korábbi önmagát a Raptors irányítója, ezeken a derbiken összesen 15 pontot dobott 4/23-as mezőnymutatóval, 3/20 triplával és összesen négy kiharcolt büntetővel, a 25 kiosztott gólpassz ellenére ez nem az a teljesítmény, ami elég Lowrytól. Ezúttal is csak 3 pontot dobott kiharcolt büntető nélkül, márpedig most nemcsak a 11 gólpasszára lett volt szüksége csapatának, mert a kispad is csődöt mondott, Danny Green alig látta a labdát és az ismét vezérként játszó Kawhi Leonard (32 pont, 5/6 tripla, 4-4 gólpassz és labdaszerzés) mellé maximum Valanciunas és Siakam tudott valamelyest felnőni – ez pedig most nem bizonyult elégnek, bár a rendes játékidő és a hosszabbítás végén is dobásuk volt a győzelemhez.

A Nets legjobb dobói:Russell 29/6, Dinwiddie 17/3, Allen 12
A Raptors legjobb dobói:Leonard 32/15, Valanciunas 24, Siakam 16/3

Cleveland Cavaliers–Sacramento Kings 110–129

Jó csapat a Kings. Úgy hozta ezt a mérkőzést a Sacramento, mint egy igazi nagycsapat, kellő lendülettel kezdett, aztán kicsit elhitte, hogy ez már megvan, nem nagyon akart védekezni, így a szünetre kiegyenlített a Cleveland. A félidőben aztán felszívták magukat a vendégek és a harmadik-negyedik negyedben alaposan kiporolták ellenfelüket, vezettek már 25 ponttal is, a vége pedig közte 19 lett – De'Aaron Fox (30 pont, 4/5 tripla, 12 gólpassz, 3 szerzett, 1 eladott labda) és Buddy Hield (25 pont, 5/8 tripla, 2 blokk) vezetésével simán átrohantak a Cavsen, ráadásul a remekül visszatérő Marvin Bagley (17 pont, 8/9 mezőnyből) jó játékának is tapsolhattak. Zsinórban harmadik sikerükkel ott vannak a nyugati nyolcadik helyen, idegenben 7–6-ra állnak és utaznak tovább Indianába.

Hillt elcserélték, Hood megsérült. George Hill elcserélése miatt változtatott a kezdőn Larry Drew, magassabb szerkezetre váltott (az irányító helyett Larry Nance Jr. kezdett), majd a második félidőre megint kénytelen volt változtatni, mert Rodney Hood megsérült és nem tért már vissza a parkettre. Egyénileg voltak jó teljesítményeik, Jordan Clarkson (26 pont, 4/7 tripla) és Alec Burks (22 pont, 9 gólpassz) is remekül szállt be a padról, Collin Sexton 23 pontot szórt a kezdőben, 50 százalék felett dobtak mezőnyből, de egyszerűen nem voltak elég gyorsak a Kingshez képest, nem tudták tartani a tempót – az extra második negyedüket (Sexton 14-et szórt ekkor egymaga) eltehetik, ezen felül nem tudták megszorítani a Sacramentót.

A Cavaliers legjobb dobói:Clarkson 26/12, Sexton 23, Burks 22/9
A Kings legjobb dobói:Fox 30/12, Hield 25/15, Bagley 17/3

Chicago Bulls–Oklahoma City Thunder 114–112

Blama. Nem tudta hozni a megszokott játékát, fegyelmezettségét az OKC, az újabb tripla-duplát (24 pont, 17 lepattanó, 13 gólpassz) szállító Russell Westbrook eladott 10 labdát is, ezúttal Paul George sem őrült meg, csak 45 százalékkal dobtak, közben pedig az eddigi legnagyobb erősségüknek számító védekezésük is jóval lazábbra sikerült, mint kellett volna. Ennek ellenére vezettek még a negyedik negyedben is és összességében a második félidőre hátul már jobban összekapták magukat, de az utolsó másodpercek nem nekik kedveztek – Westbrook ugyan egalizált, de az ellentámadásból Lauri Markkanen bedobta a Bulls győztesnek bizonyuló kosarát, George válasza pedig lejött a gyűrűről, így maradt a vereség a vendégek számára. Ez azért nem nagyon volt benne a pakliban előzetesen, 16–3-ban voltak éppen és minden meccsüket megnyerték eddig az 50 százalék alatti csapatokkal szemben, de ezt most elrontották, így készülhetnek a Jazz elleni hazai derbire.

Markkanen belejött. Még csak harmadik meccsét játszotta le ebben a szezonban a Bulls fiatal magasembere, de most már azért lerázta magáról a rozsdát és megmutatta, hogy miért várta őt ennyire vissza csapata: ugyan faultgondjai miatt csak 28 percet játszott, de dobott 24 pontot, közte 4/8 triplát, leszedett 7 lepattanót, ellopott 3 labdát és a legvégén övé volt az utolsó szó is. Öt másodperccel a vége előtt kapta meg a labdát egálnál, megverte George-ot, majd a besegítő Adams sem tudta megállítani és bevágta a győztes kettest – ez egyben azt is jelentette, hogy Jim Boylen megszerezte első sikerét vezetőedzőként a Chicagónál. Markkanen remek játéka mellett Zach LaVine (25 pont, 10/18 mezőnyből, 7 gólpassz, 9 eladott labda) is próbált tartást adni csapatának, de Justin Holiday (20 pont, 4/6 tripla) is kiemelendő, a cseresor is hozzá tudott tenni, összességében pedig 50% feletti mezőnymutatóval és 12/25 triplával zártak, úgyhogy abszolút megérdemelten nyertek.

A Bulls legjobb dobói:LaVine 25/6, Markkanen 24/12, Holiday 20/12
A Thunder legjobb dobói:Westbrook 24/6, Adams 21, George 19/6, Schröder 19/3

New Orleans Pelicans–Memphis Grizzlies 103–107

A végét nagyon elrontotta a Pelicans. A kulcsemberek hozták magukat a New Orleansnál és bár összességében inkább a Memphis ritmusában zajlott a meccs, főleg az első félidőbenígy is megvolt mindenük a hazaiaknak ahhoz, hogy megnyerjék a rangadót – Anthony Davis (25 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés, 4 blokk), Julius Randle (26 pont, 13 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés) és Jrue Holiday (20 pont, 11 gólpassz) jó játékával sokáig vezettek is, de a záró etapra egyszerűen kifulladt az együttes. Ebben óriási szerepe volt az értékelhetetlen rotációnak, a kispadról összesen 11 pont érkezett, míg a Memphiséről több mint 50, de a csapatszinten bedobott hét tripla, illetve a 18 eladott labda is elég fájdalmas volt számukra, hogy a clutch helyzetben elrontott büntetőkről ne is beszéljünk. Ezek a hibák pedig megbosszulták magukat, bő öt perccel a vége előtt még nyolc ponttal vezettek, de innentől összesen három pontot tudtak feltenni a táblára, rengetegdolgot elrontottak, a Grizzlies pedig fordított és végül elvitte a győzelmet – újabb fájdalmas Pels-vereség, Davisék továbbra sem tudnak igazán lendületbe jönni.

A hajrá már „memphises” volt. Az első félidőben még inkább a New Orleans akarata és stílusa érvényesült, a vendégek próbálták tartani a tempót, de a fordulás után fokozatosan erőltették rá a játékukat ellenfelükre és az utolsó öt percben ennek meg is lett az eredménye: egyáltalán nem kaptak mezőnykosarat ebben az időszakban, a Pelicans 0/8-as mezőnymutatót, közte 0/6 triplát, valamint 3/6 büntetőt tudott felmutatni ekkor, itt őrölte fel végleg a hazaiakat a Grizzlies. Ez a védekezés pedig szállította nekik a győzelmet, most belefért, hogy Mike Conley (9 pont, 10 gólpassz, 2/12 mezőnyből) gyengébb napot fogjon ki és hogy Marc Gasol se játsszon extrát, előkerült a padról JaMychal Green (24 pont, 8 lepattanó, 3/4 tripla), a kezdőben pedig Kyle Anderson (19 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 3-3 labdaszerzés és blokk) lépett elő, mindketten clutch játékokat hajtottak végre, a Memphis pedig ezzel a sikerrel megelőzte a Lakerst a tabellán.

A Pelicans legjobb dobói:Randle 26/3, Davis 25, Holiday 20
A Grizzlies legjobb dobói:Green 24/9, Anderson 19/3, Gasol 15/3

San Antonio Spurs–Los Angeles Lakers 133–120

Most a Spurs robbantott az utolsó negyedben. Néhány napja Los Angelesben LeBron James 20 pontos negyedik negyedével fordított és nyert a Lakers a Spurs ellen, most viszont San Antonióban a texasiak váltottak sebességi fokozatot az utolsó játékrészre: hiába kezdték meg tízpontos hátrányból ezt a periódust, 44–21-re nyerték a negyedet és ezzel otthon tartották a győzelmet. DeMar DeRozan szenzációs teljesítménye (36 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 11 pontos utolsó negyed) mellett ebben nagy szerepe volt a kispadnak is, a cseresorok csatáját 52–26-ranyerték a hazaiak, Davis Bertans négy triplát bombázott be a negyedik negyedben és Jakob Pöltllel együtt 23 pontot szórtak ebben az időszakban – mindketten szinte végigjátszották a játékrészt, LaMarcus Aldridge-nek így ezúttal nagyjából a törölközőlengetés maradt. Ha a védekezést nem is sikerült igazán összeraknia Gregg Popovich-nak, ez már nem az első és nem is a második olyan meccsük volt, amikor parádéztak támadásban, így a Lakers elleni alapszakasz-párharcot meg is nyerték 3–1-re – Patty Mills egyébként úgy fogalmazott, hogy talán ez volt az idei első igazán élvezetes győzelmük...

Most James is lefagyott a negyedik negyedre. Hiába játszott egyébként óriásit a Lakers vezére (35 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz, 2 szerzett, 1 eladott labda), a negyedik negyedben teljesen eltűnt, összesen négy pontot tudott feltenni a táblára és nagy szerepe volt abban, hogy csapata ennyire összeomlott elöl-hátul. A támadás még hagyján, de védekezésben minden keménységet és fegyelmet nélkülöztek ebben az időszakban, nem figyeltek oda a Bertans-Pöltl párosra, engedték őket dobálni, ez pedig a győzelmükbe került – pedig James mellett Kyle Kuzma (27 pont, 8 lepattanó), JaVale McGee (12 pont, 12 lepattanó) és Lonzo Ball (13 pont, 11 gólpassz) is igyekezett, de 133 kapott ponttal nem nagyon lehet meccset nyerni, főleg nem ilyen negyedik negyeddel. Most back-to-backre utazik a társaság Memphisbe, az talán még ennél is nehezebb lesz...

A Spurs legjobb dobói:DeRozan 36, Aldridge 14, Pöltl 14, Mills 14/6
A Lakers legjobb dobói:James 35/9, Kuzma 27/6, Ball 13/6

Phoenix Suns–Miami Heat 98–115

Kötelező volt. Az első negyedben még nem igazán tudott dominálni a Heat, Erik Spoelstra is arról beszélt, hogy nem úgy kezdték a meccset, ahogy tervezték, de aztán a második játékrésztől már kézbe vették az irányítást és a nagyszünetre tízpontos előnyt építettek ki – a második félidőben ezt már nem is rontották el, sőt, tovább nyílt az olló. A sikerben nagy szerepe volt a Hassan Whiteside-ot remekül helyettesítő Bam Adebayónak (22 pont, 10 lepattanó, 6/9 mezőnyből, 10/11 büntető), a padról extrát játszó Justise Winslow-nak (20 pont, 4/4 tripla, 8 lepattanó, 6 gólpassz), valamint a sérülésből hosszabb idő után visszatérő Goran Dragicnak (11 pont, 10 gólpassz) is, így hozni tudták a kötelező győzelmet, összességében különösebb problémák nélkül – minden gondjuk ellenére egyetlen meccsre vannak a playofftól, még nincs késő felpörögniük.

Most legalább az első negyed még megvolt. Az előző két találkozóján már a nyitó játékrészben húsz pont feletti hátrányba került a Phoenix, ezúttal ezt a periódust még meg is nyerte, csak ezt követően vesztette el a fonalat és kapott ki tulajdonképpen simán – az eddigiek fényében ezt akár előrelépésnek is hívhatjuk. Booker és Warren most sem játszott a hazaiaknál, de így is hatan érték el a tízpontos határt, viszont sem kiemelkedő teljesítmény nem akadt náluk, sem a védekezést nem sikerült elfogadhatóvá tenni, sok üres dobást engedélyeztek, könnyű kosarakat kaptak, leindításból konkrétan 29 egységet szerzett a Miami – amíg ezeket a dolgaikat nem teszik helyre, addig nem fognak meccset nyerni, bár persze a két hiányzó pontfelelős valamelyest kozmetikázhatna ezen.

A Suns legjobb dobói:Daniels 18/18, Ayton 16, Bridges 12/9, Melton 12/9
A Heat legjobb dobói:Adebayo 22, Winslow 20/12, McGruder 14/12

Milwaukee Bucks–Golden State Warriors 95–105

A bajnok üzenete. Az idei szezonban eddig a Milwaukee produkálta a legjobb támadójátékot, igazi tripladobó csapattá vált az együttes, a címvédő Warriors viszont leckét adott ellenfelének védekezésből és a kinti dobásokból is – Steve Kerr csapata megmutatta, hogy hogyan is kell jól játszani ezt a játékot úgy, hogy kontrollálják az eseményeket. Kevin Durant gyengébb napja (11 pont, 3/14 mezőnyből, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 7 eladott labda) is belefért most, mert Stephen Curry és Klay Thompson összesen 40 pontot, 8/14 triplát és 14 gólpasszt tett a közösbe, Andre Iguodala 15 ponttal és 3/6 jó kinti dobással jelentkezett, a padról pedig a Jerebko-McKinnie páros szórt be 7/16hármast – összesen 19 jó triplával, 32 gólpasszal és kiváló periméter-védekezéssel nyerte meg a rangadót a Golden State, így üzenetértékű győzelemmel zárta ötmeccses idegenbeli túráját. Thompson el is mondta a meccs után, hogy nem tagadja, jó érzés végre egy ilyen találkozót kipipálni, ahol ilyen jól ment a védekezés és ahol ilyen jól tüzeltek kintről – a győzelmi százalékot tekintve utolérték a nyugati első és ligamásodik Denvert, most pedig három pihenőnap után fogadhatják a Minnesotát, lehet, hogy már Draymond Greennel kiegészülve.

Javulnia kell a Bucksnak. Giannis Antetokounmpo igyekezett (22 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz) a hazaiaknál, de ezúttal nem igazán működött a játékuk, a GSW pokolian figyelt a kinti dobásokra és az ebben a tekintetben eddig extrának számító Milwaukee mindössze 7/39-et szenvedett össze távolról - összességében is 40 százalék alatt maradtak mezőnyből és eladtak 18 labdát is, nagyon akadozott a támadójátékuk annak ellenére, hogy Khris Middleton visszatért. Nem is nagyon tudtak mit kezdeni a Warriorsszal, amikor kellett, akkor mindig feljebb kapcsoltak a vendégek, volt például egy olyan hatperces időszak, amikor hat hármast bombáztak be Curryék – Mike Budenholzer azt mondta a meccs után, hogy a GSW védekezése, pontos váltásaiellen nagyon nehéz volt most jó dobóhelyzeteket kialakítani és nem is tudták megoldani a feladatot, ez volt a kulcs. Érdekesség, hogy ebben a védekezésben a támadófaultok kiharcolása is fontos szerepet kapott, Kevin Durant sokszor próbált megállni Antetokounmpo előtt, de Iguodala és Jerebko is összesen öt támadóhibába kergette bele a Bucks-játékosokat – Brogdonéknak tanulni kell ebből a meccsből, lehetőleg már a soron következő, torontói rangadó előtt.

A Bucks legjobb dobói:Antetokounmpo 22, Brogdon 15/3, Lopez 14/3, Bledsoe 14/6
A Warriors legjobb dobói:Curry 20/12, Thompson 20/12, Iguodala 15/9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik