Luongo győztes, Miller vesztes meccsen tért vissza

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 07:40
null
Luongo 28 védése közül az egyik (Fotó: Reuters)
Az olimpiai aranyérmes kanadai és az ezüstérmes amerikai válogatott kapusa is az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 131. játéknapján tért vissza csapatába, eltérő sikerrel. Roberto Luongo és a Vancouver Canucks győzött, Ryan Miller és a Buffalo Sabres vereséget szenvedett.

A Vancouver Canucks újdonsült olimpiai ezüstérmes hokisa, Ryan Kesler gólokkal ünnepelte meg hazatérését – bár erről feltehetően lemondott volna a detroiti Joe Louis Arena 19 536 nézője.

Az amerikai válogatott klasszisa kétszer vette be a Red Wings ketrecét, míg klubtársa, az olimpiai bajnok Roberto Luongo (akivel vasárnap még farkasszemet nézett a vancouveri torna döntőjében) 28 védést bemutatva vette ki a részét a Canucks 6–3-as sikeréből. A Vancouver egyébként már tegnap is győzött, de arra a meccsre Luongo még pihenőt kapott.

„Nagyon különös volt a meccs. Mindig nagyszerű érzés a családom és a barátaim előtt játszani" – mondta a találkozó után Kesler, aki a Detroithoz közeli Livonia városában született.

Az olimpiai döntő másik kapusa, Ryan Miller is most tért vissza csapatába, a Buffalóba, de a Washington Capitals ünneprontó vendégnek bizonyult, és 3–1-es győzelemmel távozott a Sabres csarnokából. Bár az is igaz, hogy ez legkevésbé az olimpiai torna legértékesebb játékosának választott klasszison múlt, aki 37 védést mutatott be.

A ligaelső Capitals egyébként jó formában van, utóbbi 22 mérkőzése mindegyikén legalább három gólt szerzett – ez a liga történetében a leghosszabb ilyen sorozat az 1991–1992-es szezon óta (akkor a New York Rangers 27 meccsen volt ilyen termékeny). Ha a Capitals még három találkozón át tartja formáját, akkor beállítja a vonatkozó klubrekordot.

Ami a játéknap többi mérkőzését illeti: a Florida Panthers és a Chicago Blackhawks gólgazdag meccsen győzött, a Minnesota Wild még gólt sem kapott a Calgary Flames vendégeként, míg a legszorosabb mérkőzést az Anaheim és a Colorado játszotta – végül az Avalanche örülhetett.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 131. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Washington Capitals 1–3
Detroit Red Wings–Vancouver Canucks 3–6
Florida Panthers–Philadelphia Flyers 7–4
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 5–2
Calgary Flames–Minnesota Wild 0–4
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik