LeBron James 42 pontos tripla-duplája sem volt elég

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.05.16. 09:08
Hiába játszott óriásit a Cleveland sztárja, LeBron James, a többiek megint betliztek, így az ismét kiegyensúlyozott Celtics 2–0-s előnybe került az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjében.

Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 107–94Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 107–94

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A másodikat is hozta a Boston. Az első félidőben ugyan ezúttal inkább „alul” volt a Celtics, de már rögtön a nagyszünet után futott egy 7–0-t a hazai csapat, amellyel gyakorlatilag utolérte ellenfelét, majd a harmadik negyed második felében egy Smart-triplával a vezetést is át tudta venni a társaság. Itt nagyon elkapta a fonalat Brad Stevens csapata, elkezdtek ülni a hármasok, ráadásul a gyűrűig is rendszeresen eljutottak, a játékrészt egy 10–3-mal zárták le és megléptek ellenfelük elől, hogy aztán a záró etapot is ők kezdjék jobban. Higgadtabbak tudtak maradni, Al Horford ekkor volt igazán elemében és minden egyes bostoni kosár újabb tőrdöfés volt a Cleveland számára – a Celtics-magasember 89–95 után egymaga produkált egy 8–0-s rohamot, amellyel végleg eldöntötte az összecsapást. Jamesszel ugyan nem tudtak mit kezdeni Morrisék, de összességében most is jól védekeztek, támadásban türelmesek (csak hat eladott labda) voltak és bár nem dobtak igazán jól, hatan is tíz pont felett zártak, szépen megoszlottak a terhek. A Boston így 2–0-ra vezet a párharcban, eddig mindkét meccsen érvényesíteni tudta az akaratát, emellett pedig abban is bízhatnak, hogy a franchise története során sosem vesztett még szériát 2–0-s előnyből...

Megérkezett a LeBron-extra, de ez sem segített. Az első meccs gyengélkedése után ezen az estén ellentmondást nem tűrő mentalitással lépett pályára LeBron James és bár ismét eladott hat labdát, összességében félelmetes teljesítményt nyújtott: beszórt 42 pontot 16/29-es mezőnymutatóval és 5/11 triplával, leszedett 10 lepattanót és kiosztott 12 gólpasszt, előhúzta az előző két párharcban látott énjét. Mégsem tudta ezt győzelemre váltani a Cavs, mert egyrészt a többiek teljesen vállalhatatlan produkciót nyújtottak, másrészt a harmadik negyedben védekezésben is komoly gondjaik adódtak - a nagyszünetben még vezettek hét ponttal, de az említett játékrészt 36–22-re elvesztették és a záró etapban sem tudtak javítani, sőt, csak tovább nyílt az olló. Az első félidőben ugyan még segített az, hogy Tristan Thompson bekerült a kezdőbe Kyle Korver helyére, tíz pont feletti fórt épített ki a Cleveland, de később már ez sem ért sokat, főleg, hogy James is visszavett a brutális (21 pont, 8/13 mezőnyből, 4/7 tripla) első negyede és kisebb nyaksérülése után - most már aggódhatnak Tyronn Lue-ék, mert ha James ilyen meccse sem elég a győzelemhez, a kiegészítők pedig megint ennyire botrányosan teljesítettek, akkor otthon is nagyon nehéz lesz mit tenniük, főleg 0–2-ről.

A Celtics legjobb dobói: Brown 23/9, Rozier 18/6, Horford 15/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 42/15, Love 22/6, Korver 11/6

A párharc állása: 2–0 a Celtics javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik