Lebontotta a Cavs játékát, ismét előnybe került a Boston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 08:21
null
Ez megint a Boston meccse volt (Fotó: AFP)
Mindössze 83 pontot engedélyezett ellenfelének a Celtics az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének ötödik meccsén, végig kézben tartotta a mérkőzést és egyetlen győzelemre került a nagydöntőtől.

 

Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 96–83

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Ez megint a Boston meccse volt. A két clevelandi vereség után nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe a Celtics és az is jó döntésnek bizonyult, hogy Marcus Morris helyett Aron Baynes került be a kezdőcsapatba, jobban nézett ki a gárda védekezése a két magasemberrel. Emellett az első negyedben a dobásaik is ültek, így nagyon hamar megléptek egy 15–3-as futással, majd a játékrész végén ehhez hozzátettek még egy 9–0-t is, itt 36–19-es előnybe kerültek - állva hagyták a Cavst, minden téren messze felülmúlták vendégeiket. Ezt az előnyt pedig innentől már be is tudták osztani, tíz pont alá már csak néha-néha tudott benézni a Cleveland, de a szenzációsan játszó Jayson Tatum (24 pont, 7/15 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk) vezetésével ennél többet nem engedélyezett LeBron Jameséknek a Boston – végig kézben tartották a mérkőzést a hazaiak, amikor reagálni kellett, akkor reagáltak és mindenki hozzátette a magáét. Ugyan csapatszinten gyengén dobtak (36.5 százalék), de ismét nagyon vigyáztak a labdára, kintről betaláltak, amikor kellett, a padról hat triplát, 26 pontot és 10 lepattanót hozott a Morris, Smart páros, a védekezésük pedig tökéletesen működött, ennek lett az eredménye a leindításból szerzett pontok 18–2-es aránya, ami egy ilyen kevéspontos meccsen döntő faktornak számít. Ezzel a győzelemmel sikerült visszavágniuk az elmúlt két meccsért és mentálisan ismét ők kerültek fölénybe: 3–2-re vezetnek, a nyomás a Clevelanden lesz a hatodik mérkőzésen, és ha ott esetleg ki is kap a Stevens-legénység, még mindig lesz egy hazai hetedik meccs.

Ismét széthullott a Cavs. Az előző két összecsapáson harcos, agresszív játékot mutatott be Tyronn Lue csapata és a kiegészítők mindkétszer remekeltek, most viszont ugyanazt a borzalmat adták elő, mint az első két találkozón – konkrétan a harmadik negyedben szerzett először mezőnykosarat a Cavs-kezdők közül olyan játékos, akit nem LeBron Jamesnek, vagy Kevin Love-nak hívtak. Tristan Thompson végül egy, JR Smith kettő, George Hill hét pontot tett hozzá, a padról is csak elenyésző segítség érkezett, így hiába játszott jól (ez túlzás, talán inkább nem olyan rosszul, mint a többiek) James (26 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), végig azért futottak, hogy valahogy látótávolságon belül maradjanak, igazi győzelmi esélyeik az első negyed után már nem voltak. A 83 dobott pont magáért beszél, ők 15 labdát adtak el, míg a Boston csak nyolcat, 30 százalék alatt dobtak kintről, megint visszasüllyedtek oda, ahonnan otthon egyszer már felálltak – kérdés, hogy van-e bennük annyi, hogy innen fordítsanak, a negyedik negyedben James már kifejezetten fáradtnak, enerváltnak tűnt és csak két pontot szerzett...

A Celtics legjobb dobói: Tatum 24/9, Brown 17/6, Horford 15/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 26/3, Love 14/6, Green 8/3, Clarkson 8/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 96–83
(32–19, 21–23, 23–18, 20–23)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Boston Celtics javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik