Kosárlabda, NCAA: 65 000 nézőt várnak a Connecticut-Butler fináléra

Vágólapra másolva!
2011.04.04. 22:18
Címkék
Holnapra virradóra Houstonban, a Reliant Stadiumban rendezik meg az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság (NCAA) férfi döntőjét. A két résztvevő a Connecticut Huskies és a tavaly is döntőt játszó Butler Bulldogs.

A döntő legnagyobb egyénisége a Connecticut irányítója, Kemba Walker lehet. A 20 éves bronxi születésű játékos első szezonjában a jelenleg az Indiana Pacersben pattogtató AJ Price mögött játszott, és már akkor is ott volt a Final Fourban.

Annak a csapatnak egyébként tagja volt a 2009-ben az NBA-ben másodiknak draftolt, jelenleg a Houston Rocketsben játszó Hasheem Thabeet, valamint a Golden State Warriors játékosa, Jeff Adrien.

Tavaly már Walker volt a Huskies vezére, és a 2010–2011-es szezonra az egyik legjobb egyetemi játékossá vált – 23.5-es átlagával az alapszakasz negyedik legponterősebb játékosa volt.

A Connecticut legutóbb 2004-ben nyerte meg az egyetemi bajnokságot, azt a csapatot Emeka Okafor, Ben Gordon és Charlie Villanueva neve fémjelezte.

A hajnali mérkőzésen a Huskies ellenfele a Butler Bulldogs lesz, amely általános meglepetésre tavaly is bejutott az egyetemi döntőbe. Akkor végül alulmaradt a Mike Krzyzewski edzette Duke Blue Devilsszel szemben, hiszen Gordon Hayward dudaszó pillanatában elengedett dobása kimaradt.

Azóta Hayward a Utah Jazz játékosa, és a szakértők szerint most nincs igazán kiemelkedő, NBA-kaliberű kosarasa a Butlernek, amely amúgy sem számít patinás csapatank. Sikereinek magyarázata inkább a friss és energikus edző, Brad Stevens munkájában, no meg a kifogástalan és megalkuvást nem ismerő csapatjátékban rejlik.

A helyszínen várhatóan 65 000 néző izgulja végig magyar idő szerint keddre virradóra a döntőt, amelynek presztízsét jelzi, hogy ma éjjel nem rendeznek mérkőzéseket az NBA-ban sem – mindenki a fiatalokra koncentrál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik