Kosárlabda: Krzyzewski Duke-ja ötödször az NCAA bajnoka

Vágólapra másolva!
2015.04.07. 08:08
null
Coach K és legújabb büszkeségei (Fotó: Reuters)
A Duke nyerte meg az amerikai állami egyetemi kosárlabda-bajnokság döntőjét. Az amerikai felnőttválogatottat is irányító Mike Krzyzewski együttese 68–63-ra győzte le a Wisconsint Indianapolisban, így ötödször lett az NCAA bajnoka.

A Duke csapatát 1980, a válogatottat 2006 óta irányító Coach K1991, 1992, 2001 és 2010 után ötödször lett egyetemi bajnok a csapattal (emellett nyert két olimpiát és két világbajnokságot a Team USA-val), amellyel már egybeforrt a neve.

A Wisconsin ellen is képes volt újítani,kilencpontos hátrányból állt fel az utolsó 13 percben, méghozzá úgy, hogy együttese utolsó 29 pontján négy elsőéves – Justise Winslow, Jahil Okafor, Tyus Jones és Grayson Allen – osztozott.

Mégis Quinn Cook végzős volt az, aki az egekig magasztalta Krzyzewskit.

„Imádtam ebben a csapatban játszani, életem legszebb négy éve volt, és a végén az álmom is valóra vált.Coach K mindenkinek segít, nem az volt a fő célja, hogy a saját ötödik bajnoki címét megszerezze, hanem az, hogy minket hozzásegítsen az elsőhöz. Áldás, hogy ennek a programnak a részesei lehettünk" – mondta Cook.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik