Kobe Bryantet gyászolja a világ; 36 NB I-es átigazolás

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 23:51
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

A téli időszakban a szombati fordulóig az élvonalbeli magyar labdarúgócsapatok 36 futballistát igazoltak vagy hoztak vissza kölcsönből (de ez a szám február 14-ig, az átigazolási időszak végéig természetesen még változhat). Közülük tizenegyen nem kerültek be még a meccskeretbe sem, hét futballista viszont végigjátszotta a szombati bajnoki találkozókat. A Debrecen az egyetlen egyesület, amely egyelőre nem szerződtetett labdarúgót. Megnéztük, hogy a többi tizenegy klub új szerzeményei hogyan teljesítettek. A téli időszakban a szombati fordulóig az élvonalbeli magyar labdarúgócsapatok 36 futballistát igazoltak vagy hoztak vissza kölcsönből (de ez a szám február 14-ig, az átigazolási időszak végéig természetesen még változhat). Közülük tizenegyen nem kerültek be még a meccskeretbe sem, hét futballista viszont végigjátszotta a szombati bajnoki találkozókat. A Debrecen az egyetlen egyesület, amely egyelőre nem szerződtetett labdarúgót. Megnéztük, hogy a többi tizenegy klub új szerzeményei hogyan teljesítettek.

Kobe Bryant tragikus halálától hangos a nemzetközi sportsajtó. A Los Angeles Lakers ikonjának balesetét követően szerte a világban megemlékeztek a Fekete Mamba becenévre hallgató egykori kosárcsillagról. S nem csupán a kosárlabdázók, hanem futballisták, amerikai futballisták, teniszezők is – és a sort még hosszasan lehetne folytatni. Háromoldalas összeállításunkban felidézzük a tragédia körülményeit, összegyűjtöttük a visszhangokat, és megszólal többek között az egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél is.

Debrecenben rendezték meg a hétvégén a rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot. A Liu testvérek letarolták a kontinenst, valamennyi egyéni számban ők nyerték meg az aranyérmet. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a vasárnapi 3000 méteres szuperdöntőt megelőzően eljátszotta a tv-kamerák előtt hogy „kő, papír, olló” játékkal döntik el egymás között, melyikük nyerjen. Hogy mindez csak poén volt-e vagy sem, azt is elárulták a lapunknak adott interjúban.

Csupasport-mellékletünkben felidézünk egy négy évtizeddel ezelőtti történetet. Andrzej Zawada, a lengyel hegymászás központi figurája kitalálta, hogy másszák meg télen a Himalája nyolcezreseit, amit előttük senki sem mert megkísérelni, sőt, lehetetlennek is tartotta, így viszont még „nagyot lehetett vele dobni”. A hegymászóvilág válaszul megtisztelő nevet adott a lengyel hegymászóknak: ők lettek az azóta már legendává váló „Jégharcosok”, akiknek a vezetésével új fejezet kezdődött a himalájai hegymászás történetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik