Kiélezett csata után a Lakersé a negyedik meccs

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 07:55
null
LeBron James (balra) 28 pont mellett 12 lepattanót gyűjtött és nyolc asszisztot osztott ki (Fotó: Getty Images)
Végig kapaszkodott a Miami Heat, de a hajrában a Los Angeles Lakers bizonyult pontosabbnak, így 3–1-es előnybe került az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében.

 

Mindenki fellépett a végén. Kiélezett csatát vívtak a csapatok ezen a mérkőzésen, talán ez volt az első olyan derbi a nagydöntőben, amilyet előzetesen vártunk és amilyet eddig a Miami sérülései miatt nem láthattunk. Ezen az estén egyszer sem volt kétszámjegyű különbség egyik oldalra sem, végig szorosan alakult a találkozó, az első negyedben egy 12–4-es futással kicsit meglépett a Lakers, de a Heat végig kapaszkodott, a második negyedben fordított, vezetett öt ponttal, majd a szünet előtt megint a Los Angeles volt pontosabb, így két ponttal a nyugati bajnok járt előrébb. A fordulás után megint inkább a Lakers vezetett, de nem tudott igazán meglógni, majd jött a záró etap, ahol a Miami egészen a végjátékig levakarhatatlannak bizonyult – ott viszont Frank Vogel együttese volt a pontosabb. 90–88-nál Tyler Herro kihagyott büntetője után mégis labdája volt a Heatnek ahhoz, hogy átvegye a vezetést, Jimmy Butler triplája azonban kimaradt, az ellentámadásból pedig Kentavious Caldwell-Pope bevert egy clutch hármast – erre egy lejáró támadóidőt tudott válaszolni a Miami, majd megint jött KCP és egy nagyon fontos betöréssel újabb két pontot tett fel a táblára. Itt már csak két perc volt hátra közte hétnél, Jae Crowder dobott még egy triplát, de Rajon Rondo kettese után Anthony Davis is bebombázott egy távolit, ezzel eldöntötte a küzdelmet – óriási csatában, az eddigiekhez képest sokkal jobb védekezésekkel, de megint a Lakers nyert, így 3–1-es előnybe került a párharcban. LeBron James itt a végén háttérbe húzódott, de előtte az ő büntetőivel haladt a LAL és igazából jó meccset játszott (28 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz, 6 eladott labda), Davis összeszedte magát a legutóbbi estéje után (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) és ezúttal a kiegészítők közül Caldwell-Pope lett nyerőember a maga 15 pontjával és két clutch dobásával – igaz, kifejezetten gyenge teljesítményt talán csak Dwight Howard nyújtott, és ő is azért, mert csak 8 percet játszott.

Egy kicsit jobb dobóforma elég lehetett volna. A munka nehéz részét megint megcsinálta a Miami, kőkeményen védekezett, nem hagyta megőrülni Davist és 100 pont környékén tartotta a Lakerst, a lepattanózást és a festékből szerzett pontok arányát is nagyjából egálra hozta, elvette a LAL gyorsindításait, taktikailag abszolút rendben volt a gárda. Egyetlen dolog hiányzott a floridaiak győzelméhez, mégpedig a megfelelő dobóforma, a záró etapban ugyan már jöttek a tripláik, de addig bőven 30 százalék alatt tüzeltek kintről és mezőnyből is sokáig 40 százalék alatt jártak, így nagyon nehéz lett volna megverni a Lakerst – a hajrában Tyler Herro (21 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) volt az, aki előlépett, egymaga 12 pontot szórt a záró etapban, de a csapatjáték egyszerűen nem tudott érvényesülni ezen a meccsen. Jimmy Butler most is tette a dolgát (22 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés), de a Lakers kicsit másképp védekezett rajta, így nem tudott annyiszor elmenni a gyűrűig, Duncan Robinson hozzátett még 17 pontot, illetve említsük meg Bam Adebayót, aki két kihagyott meccs után visszatért: 33 percet játszott, 6/8-at dobott mezőnyből 15 pontért, volt 7 lepattanója, de csak egyetlen gólpasszt osztott ki. Összességében nem lenne semmi baj a Heatnél, ha most kezdődött volna a párharc és nem 1–3 lenne az állás – így azért nagyon nehéz dolguk lesz a folytatásban.

A Heat legjobb dobói: James 28/6, Davis 22/6, Caldwell-Pope 15/9
A Lakers legjobb dobói: Butler 22, Herro 21/9, Robinson 17/9

NBA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Miami Heat–Los Angeles Lakers 96–102
(22–27, 25–22, 23–26, 26–27)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Lakers javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik