Ha esetleg valaki nem látta a filmet, akkor most spoilerezünk kicsit: a történet arról szó, hogy egy család a nyüzsgő nagyvárosból vidékre költözik, majd a férj (Kevin Costner) egyszer csak elkezd hangokat hallani, amelyek arra buzdítják, építsen a kukoricásban egy baseballpályát.

Hősünk ezt meg is teszi, cserébe pedig elkezdenek az 1919-es Chicago White Sox játékosainak szellemei feltűnni a pályáján.

Ha valaki mégis látta a Field of Dreamst, akkor pontosan tudja, ennél persze jóval többről szól, és a baseball helyett inkább a családi kapcsolatok fontosságát adja át üzenetként.

Mindenesetre az Egyesült Államokban igazi klasszikusnak számít a film, amely miatt nagyon sokan szerették meg a baseballt!

Field of Dreams

A tengerentúli profi baseball-liga (MLB) vezetősége pedig a film miatt nagy lépésre szánta el magát: 2020 augusztus 13-án a 1989-es film pályáján játsszák le a New York Yankees–Chicago White Sox meccset!

A pálya a semmi közepén (Fotó: Twitter)

A képernyőről már ismerős pálya Dyersville-ben, Iowa államban található, kis túlzással a semmi közepén. A tervek szerint a liga egy 8000 fős lelátót visz majd oda a nagy napra, igaz, az egész város lakossága a legutóbbi adatok szerint mindössze 4000 fő.

Field of Dreams is Coming

Ettől függetlenül amiatt biztosan nem kell aggódni, hogy nem lesz telt ház a kukoricásban…