Kapitulált a Capitals: a Devils ütötte ki

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 08:49
null
Kovaljov átlépte az ezerpontos határt (Fotó: Action Images)
A legutóbbi három mérkőzését elveszítő New Jersey Devils nagy sikert aratott: 5–0-ra megverte hazai pályán a Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának 45. játéknapján. Alekszandr Kovaljov harmadik orosz hokisként megszerezte az ezredik pontját is az NHL-ben az Ottawa Los Angeles ellen megnyert meccsén.

A New Jersey alaposan meglepte a Washington: a legutóbbi három találkozóját elveszítő Devils 5–0-ra megnyerte a mérkőzést hazai pályán a hibátlanul védő, éppen a 300. meccsén jégre lépő Johan Hedbergnek is köszönhetően, aki karrierje során 15. alkalommal védett százszázalékosan.

A zsinórban harmadik összecsapásán elbukó Capitalsnek – amely ezalatt összesen 14 gólt kapott – Jason Arnott kétszer talált be, míg Mattias Tedenby és Patrik Eliás egy-egy gólig, valamint gólpasszig jutott.

A New York Rangers hazai pályán 2–1-re megverte a Calgary Flamest Brian Boyle és Dan Girardi második harmadban szerzett góljaival. A gyengélkedő, legutóbbi 11 fellépéséből kilencet elveszítő kanadai gárda csak egyszer tudta bevenni a 31 védést bemutató Martin Biron kapuját.

James van Riemsdyk idei első találata rögtön győzelmet ért: a Philadelphia Flyers játékosa a Montreal Canadiens ellen 3–2-re megnyert mérkőzésen szerzett győztes gólt a harmadik harmadban.

Alekszandr Kovaljov megszerezte az 1000. pontját karrierje során, miután gólt szerzett és asszisztot is adott az Ottawa Senators Los Angeles Kings elleni meccsén – ennek is köszönhetően 3–2-re nyert a csapata. Kovaljov az NHL 76. játékosa, aki átlépte ezt a bűvös határt, és a harmadik orosz hokis, aki ezer pontig jutott.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 45. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Washington Capitals 5–0
New York Rangers–Calgary Flames 2–1
Toronto Maple Leafs–Dallas Stars 4–1
Ottawa Senators–Los Angeles Kings 3–2
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 3–1
Florida Panthers–Pittsburgh Penguins 2–3
Philadelphia Flyers–Montreal Canadiens 3–2
Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik