Játékossors: harmadszor is újrakezdi az amerikai klasszis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.18. 16:08
null
Mexikóban kezdi újra Landon Donovan
A történelem legjobb amerikai labdarúgója ismét visszatért: a 35 éves Landon Donovan most éppen a mexikói bajnokság záró szakaszára ugrik be a Club León együtteséhez.

 

A fantasztikus tehetségű, de talányos lelkületű 157-szeres válogatott támadó 2012 telén egyszer már eltűnt a világ elől (később Kambodzsában látták utcagyerekekkel futballozni), majd 2013-ban visszatért a Los Angeles Galaxyhez, amellyel négyszer is megnyerte az amerikai ligát, az MLS-t, a korábban, még a San Jose Earthquakes színeiben szerzett másik két trófea mellé. 2014-ben ismét elbúcsúzott, de 2016 őszén megint pályára lépett a Galaxyben, kilenc, nem különösebben emlékezetes mérkőzés után ellenben újra szögre akasztotta a futballcipőt, úgy tűnt, végleg.

Aztán múlt héten felbukkant Leónban, majd hétfőn be is mutatták, méghozzá hétezer szurkoló előtt, hatalmas csinnadrattával. „Játszani jöttem, győzni a meccseken és bajnokságot nyerni – jelentette ki spanyolul Donovan, a jelen lévők hatalmas örömére. – Teljes erőbedobással küzdeni fogok: az én koromban már háromnegyed gőzzel is kudarcot vallanék, de teljes szívemből akarom ezt, és így sikerülni fog. Mindig is szerettem volna kipróbálni magam a mexikói bajnokságban, hiszen gyerekként, Kaliforniában is mexikói srácok közt futballoztam.”

Donovan még nem tudja, mikorra lesz olyan erőállapotban, hogy valós segítséget jelentsen, de egy biztos: ha képes megközelíteni régi formáját, és megmarad az évek során sokszor elveszített játékkedve, 35 évesen is sokat segíthet új klubjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik