James Harden 50 pontos tripla duplája sok volt a Lakersnek

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 09:29
null
James Harden 50 pontot szórt a Lakers ellen (Fotó: twitter.com/HoustonRockets)
Fenomenális teljesítményt nyújtott a regnáló MVP az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, 50 pontos tripla duplát szállított és győzelemre vezette a Houstont a Lakers ellen. A San Antonio kiütötte az egyre mélyebbre kerülő Clipperst, a Magic nyerte a mexikói csatát a Bulls ellen, a Dallas pedig kikapott a ligautolsó Phoenixtől.

 

Houston Rockets–Los Angeles Lakers 126–111

Hardenre most nem volt válasz. Ez egy olyan este volt, ahol a Rockets MVP-jét nem lehetett legyőzni, az egész mérkőzés folyamán végig dominált, 14/26-ot dobott mezőnyből, 18/19 büntetőt értékesített és gyakorlatilag egymaga lélegeztette a Houstont – végül kereken 50 ponttal zárt, ráadásul 10 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla duplázott. Bődületes teljesítményét a negyedik negyedben koronázta meg, amikor az addig szorosan alakuló találkozót gyakorlatilag egymaga döntötte el azzal, hogy faultot harcolt ki tripladobás közben, majd egymás után bevert két hármast védővel az arcában, végül egy duplát is hozzátett – az ő 11 pontjával futott egy 13–2-t a Rockets és a hárompontos különbségből hirtelen eldőlt mérkőzést csinált. A többiek is tették a dolgukat, Paul, Capela, vagy House sem volt rossz, Brandon Knight pedig közel két év után, 2017. február 15-e óta először pályára léphetett négy perc erejéig, de ez az este Hardenről szólt, a Houston pedig sorozatban második fontos győzelmét aratta.

Nem volt rossz a Lakers, de a jó sem ilyen. 50 százalék feletti mezőnymutatóval és a Rocketsnél kevesebb eladott labdával zártak a vendégek, de igazi klasszisteljesítmény most nem akadt náluk (LeBron James 29 pontja, 5 lepattanója és 4 gólpassza tőle nem számít annak), védekezésben bármit csináltak Harden ellen, az nem működött, a lepattanózást pedig 43–31-re elvesztették, 15 támadópattanót engedtek Capeláéknak. Mindezek és a negyedik negyedben benyelt futás miatt végül vereséget szenvedtek, de nagy baj azért nincs, ez most egy ilyen este volt, különösebben aggasztó dolguk pedig nem történtek velük – a 12 kihagyott büntető nagyon fájdalmas, de javítható dolog, következőleg Charlotte-ban megpróbálnak nyerni.

A Rockets legjobb dobói:Harden 50/12, Capela 16, House Jr. 15/9
A Lakers legjobb dobói:James 29/9, Kuzma 24/3, Stephenson 17/9

San Antonio Spurs–Los Angeles Clippers 125–87

Gála volt. Lassan rászokik a Spurs arra, hogy a negyedik negyedekben nem kell játszatni a kezdőket, mert megint ez történt: a remek kezdés után az első játékrészt már tíz pont feletti előnnyel zárták a hazaiak, majd a nagyszünet után végleg eldöntötték a küzdelmet – itt már húsz egység felett járt a különbség, úgyhogy Gregg Popovich szépen kiültethette az első sort. Viszont mivel a cserék sem vettek vissza és élvezték a játékot, ezért ebből végül a San Antonio szezonjának legnagyobb arányú győzelme lett – az 57.8 százalékos mezőnymutató sem adja vissza, hogy mekkora fölényben voltak Aldridge-ék, akik zsinórban negyedszer nyertek és sorozatban harmadszor tartották 100 pont alatt aktuális ellenfelüket, idei legjobb formájukat mutatják jelenleg.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Egyre mélyebben van a Clippers. Teljesen reménytelen volt ezen az estén a Los Angeles, védekezésben átjáróház volt a társaság, támadásban pedig csak ötlettelen erőlködésre futotta, így a harmadik perctől kezdve végig hátrányban voltak, 35 százalékkal dobtak, összesen két pontot szereztek leindításból és borzalmasan nagy verést kaptak. A nagyobb baj az, hogy ez már sorozatban a második ilyen meccsük volt, az utóbbi ötből négyet elveszítettek és most a Thunderhez látogatnak, ahol szintén nem ők lesznek az esélyesek...

A Spurs legjobb dobói:Aldridge 27/3, Gay 21/3, DeRozan 14, Belinelli 14/3
A Clippers legjobb dobói:Harris 17/3, Gallinari 15/6, Bradley 15/9

Orlando Magic–Chicago Bulls 97–91

Kiharcolta a Magic. Sorozatban három vereség után tudott újra nyerni az Orlando, de a gépezet most is eléggé akadozott támadásban, nem ültek a dobások, nem volt meg a ritmus, pedig Bamba és Fournier is visszatérhetett már. A második negyed elején volt egy jobb időszakuk Augustinéknak, amikor egy 15–3-as futással átvették a vezetést és meg is léptek, de nem tudták megtartani ezt az előnyt, a záró etapban volt egy bő négyperces lefagyás, amikor egyáltalán nem szereztek pontot, úgyhogy a végén még nekik kellett kapaszkodniuk. Az utolsó percekben aztán Nik Vucsevics a javukra döntötte el a Mexikóban megrendezett találkozót, volt egy clutch triplája és két clutch duplája is, majd 28 másodperccel a vége előtt, egy pick-and-pop után bevágott egy középtávolit 91–91-nél, erre pedig már nem érkezett válasz, behúzta a meccset a Magic – nagy szükségük volt erre és most azt is elbírták, hogy Aaron Gordon pocsék napot fogjon ki és a hajrát a kispadról nézze végig.

Volt tartás a Chicagóban, de ez nem ért győzelmet. Elég zaklatott egy héten-tíz napon van túl a Bulls, így látogatott el a csapat erre a meccsre Mexikóba, ahol végig pariban volt és reális esélye adódott a győzelemre is, de a végjátékban elöl-hátul hibázott annyit, hogy ezt végül ne tudja megszerezni. Zach LaVine (23 pont, 10/18 mezőnyből), Justin Holiday (18 pont, 4/5 tripla) és Bobby Portis (22 perc, 15 pont, 7 lepattanó) is jól mozgott, de a sérülése után visszatérő Kris Dunn (5 pont, 4 eladott labda), valamint Lauri Markkanen (7 pont, 2/10 mezőnyből) is elmaradt a várakozásoktól, bár a finn magasember szerint ez a mexikói túra jót tett a csapategységnek és a hangulatnak – kíváncsian várjuk, hogy megmutatkozik-e valami ebből a pályán is a folytatásban.

A Magic legjobb dobói:Vucsevics 26/9, Augustin 15/9, Isaac 10/3, Fournier 10
A Bulls legjobb dobói:LaVine 23/6, Holiday 18/12, Portis 15/3

Phoenix Suns–Dallas Mavericks 99–89

Most szörnyű volt a Mavs. Fáradtan mozgott és rengeteget hibázott ezen az estén a back-to-backet játszó Dallas, 40 százalék alatti mezőnymutatóval, 5/33 triplával (15.2 százalék), 11 elrontott büntetővel és 23 eladott labdával zárta a mérkőzést a vendégcsapat, így bár a második félidőben már egálban tudott lenni, összességében nem érdemelt győzelmet. DeAndre Jordan becsülettel hajtott (14 pont, 15 lepattanó, 5/5 mezőnyből), de ezúttal maximálisan hiányzott az átütőerő a Carlisle-alakulatból, úgyhogy idén másodszor is kikapott a ligautolsótól – az egyetlen pozitívum náluk, hogy Dirk Nowitzki megkezdhette a szezont, játszott hat percet és dobott is egyet a rá jellemző hátradőlős tempóból...

Egy Warrennel volt jobb a Suns. A hazaiak ugyan frissebbek voltak, de ők sem játszottak igazából jobban ellenfelüknél, csak náluk volt egy játékos, aki egymaga hozzátette azt a pluszt, ami a győzelemhez kellett: TJ Warren lendülete sok volt a Dallasnak, sokat egy-egyezett, sok nehéz dobást vállaltés szerzett ezekből 30 pontot, közte 3/4 triplát. Mellette a kispadról még Jamal Crawford is szállított néhány fontos dobást (17 pont, 5 gólpassz), az eladott labdáikra sokkal jobban figyeltek, így bár Deandre Ayton eléggé elveszett Jordan mellett, ez a teljesítmény most elég volt a sikerhez – a gárda sorozatban tíz vereség után, a szezon során mindössze ötödször tudott nyerni.

A Suns legjobb dobói:Warren 30/9, Crawford 17, Jackson 14/9
A Mavericks legjobb dobói:Barnes 15/6, Jordan 14, Doncic 13/3, Brunson 13/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik