Íme, így lehet az NFL leggyengébb csapatából még rosszabbat csinálni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 10:46
null
Deshaun Watsonra nem tartott igény a Cleveland – máris bánhatja
Az első hat meccsének mindegyikét elveszítő Cleveland Browns szomorkodhat, hogy a tavaszi draft első körében átengedte a Houston Texansnak Deshaun Watsont, aki már újoncként is gépként termeli a touchdownpasszokat, a pontokat és a győzelmeket.

 

Az egyiknél csak egy csapat szerzett több pontot a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) első hat játékhetében, a másiknál csak olyan brigádok szereztek kevesebbet, amelyek eggyel kevesebb meccset játszottak.

Az előbbi együttes a Houston Texans, amely az idénynyitó félidejében leparancsolta a pályáról a szoborsebességgel mozgó kezdő irányítóját, Tom Savage-et, és beküldte a helyére az idei draft első körében kiválasztott Deshaun Watsont, az utóbbi pedig az imént említett Watson játékjogát a Houstonnak előzékenyen átengedő, az utóbbi két évtizedben épkézláb irányító nélkül sínylődő Cleveland Browns.

Általában csak évek múltán érdemes azt elemezgetni, hogy az egyes szakvezetőségek hogyan teljesítettek egy draft során, sikerült-e megerősíteniük a csapatukat, de Watsonnak mindössze hat hét elég volt ahhoz, hogy bohócot csináljon az őt néhány választási jogért cserébe a Texansnak adományozó Brownsból.

Hősünk az első mérkőzésén még nem találta a helyét, de a Cincinnati Bengals elleni győzelem óta mind a négy összecsapásán felpakolt legalább 33 egységet az eredményjelzőre.

Az első öt meccsén három győzelmet aratott, ráadásul a két zakót a címvédő New Englands Patriotstól és a liga legjobb mérleggel kezdő gárdájától, a Kansas City Chiefstől kapta, szóval igazán nincs miért szégyenkeznie. Ha ez nem volna elég, az egyéni csúcsokat is sorra dönti, például ő az első újonc irányító, aki egymás után három meccsen is kiosztott legalább három hatpontost, az eddig összegyűjtött 15 touchdownja pedig megegyezik a csapatot tavaly 15 meccsen irányító Brock Osweiler egész éves teljesítményével.

Persze Watson és a Houston szárnyalása nem érdekelné a Browns szurkolóit és vezetőségét, ha a Cleveland szintén sorra szállítaná a pontokat és a győzelmeket, de erről szó sincs.

Az első hat mérkőzését egyaránt elbukó Browns csupán egyszer tudott húsz pont fölé kerülni, s mindössze öt forduló után a padra ültette az eladott labdákat halmozó, az idei draft második körében kihalászott újonc irányítót, DeShone Kizert. Míg a Texans jó eséllyel küzd a rájátszásért, addig a Browns háza táján ismét az a téma, hogy mikor rúgják ki a csapat általános igazgatóját, Sashi Brownt, illetve mikor kerül veszélybe a vezetőedző Hue Jackson állása.

Öröm az ürömben, hogy a nyeretlen csapatok kéttagú klubjába tartozó Cleveland várhatóan a jövő évi draftnak is a legelején válogathat – más kérdés, hogy ha nem sikerül a Watsonhoz hasonló tehetségeket becserkészni, akkor ez mit sem ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik