Ezúttal Chris Paul örülhetett, nem Kobe Bryant (Fotó: Reuters)
Ezúttal Chris Paul (jobbra) örülhetett, nem Kobe Bryant (Fotó: Reuters)

Gyakorlatilag teljesen feleslegesen győzte le a New Orleans a Los Angeles Lakerst. A Hornets az első félidő végén nyolc ponttal vezetett, elsősorban annak köszönhetően, hogy megtörte a bajnokcsapat vezére, Kobe Bryant játékának ritmusát. A szupersztár az első két negyedben mindössze tíz pontot dobott. Aztán persze belelendült, de ez csak a statisztikai adatsorában mutatkozott meg.

A végül 31 pontig jutó Bryannt a vesztes találkozó után egyszerűen fogalmazott: „nem játszottunk jól".

A Hornets viszont remekül kosárlabdázott. A csapatban hatan is két számjegyű ponttal zártak. Chris Paul 15 pontot dobott és 13 gólpasszt adott, de David West 20 pontja és a két újonc, Marcus Thornton és Darren Collison 18, valamint 17 egysége is kellett a végső győzelemhez. Rajtuk kívü még James Posey (13) és Darius Songaila (10) lett "tizedes".

A Dallas Mavericks odahaza könnyedén múlta felül a Denver Nuggetset. A texasiaknál Dirk Nowitzki tripla duplát ért el. A német kosaras a 34 pontja mellett begyűjtött 10 lepattanót és kiosztott szintén tíz asszisztot is a 109–93 megnyert összecsapáson.

A New Jersey Nets elkerülte, hogy beállítsa a Philadelphia 1972–1973-as rekordját, akkor a 76ers mindössze 9 győzelemmel (73 vereség mellett) zárta az alapszakaszt. A Nets a mostani játéknapon a San Antonio Spurst verte meg, megszerezve a 10. sikerét a szezonban. Valószínűleg azonban nem volt felhőtlen ünneplés a jubileum miatt...

NBA 
148. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Toronto Raptors 101–103
New Jersey Nets–San Antonio Spurs 90–84
New Orleans Hornets–Los Angeles Lakers 108–100
Dallas Mavericks–Denver Nuggets 109–93
Utah Jazz–New York Knicks 103–98