Hatalmas verést kapott a bajnok és a listavezető is

Vágólapra másolva!
2010.11.20. 09:37
null
Az utolsó gól az öt atlantaiból: Burmisztrov betalál (Fotó: Action Images)
Egyaránt hatalmas különbségű vereséget szenvedett az NHL címvédője és listavezetője: a Chicago Blackhawksot a Calgary Flames ütötte ki 7–2-re (Jarome Iginla mesterhármast ért el), míg a legjobb mérleggel álló Washington Capitalst az Atlanta Thrashers kapta el nagyon (5–0).

Ondrej Pavelec lehúzta a rolót a washingtoni támadógépezet előtt, Evander Kane, Nyikolaj Antropov és Ben Eager egyaránt két ponttal zárt, az Atlanta Thrashers pedig 5–0-ra verte meg a legjobb mérleggel álló Capitalst. A fővárosiak 2009. december 9. óta először nem szereztek gólt!

Rossz napja volt a bajnoki címvédőnek is: a Chicago nagyon csúnya, 7–2-es verésbe szaladt bele Calgaryban. A Flames kapitánya, Jarome Iginla egy meccs alatt megduplázta az eddigi szezonbeli góljainak számát, David Moss pedig egy találattal és két gólpasszal zárt. A Calgary zsinórban nyolc vereség után verte meg végre a Blackhawkst – a pocsék széria 2008 márciusától tartott.

„A Calgary jól és keményen játszott, mi meg nem voltunk ellenfelek... Olyan meccs ez, amely után az égvilágon semmivel sem lehetek elégedett" – kommentálta a súlyos vereséget a bajnokcsapat trénere, Joel Quenneville.

A Pittsburgh szétlövésben tudta megverni a Carolinát, a győztes találatot Sidney Crosby szerezte – a Penguins korábban háromszor is eladta az előnyét a mérkőzésen. A Detroit Red Wings négy győzelem után kapott ki, míg a Minnesota Wild némi meglepetésre győzött az „autóvárosban” 4–3-ra – John Madden a hosszabbítás ötödik percében döntött. Kikapott a Los Angeles Kings is, a remekül szereplő kaliforniai együttest a Buffalo Sabres állította meg.

A St. Louis elsősorban annak köszönhette a győzelmét, hogy Brad Boyes, Carlo Colaiacovo és Eric Brewer 86 másodpercen belül „csöngetett" az Ottawa ellen. A Colorado Avalanche kiütötte a Rangerst, és Craig Anderson tíz mérkőzés kihagyása után állt ismét az Avs kapujában – 25 védéssel segítette a csapatát.

Steve Mason 47 védéssel kergette az őrületbe a Ducks játékosait, a Columbus meg is verte 4–3-ra a Kacsákat – a Blue Jackets a klubtörténet legjobb szezonrajtját futja. Szétlövésben született döntés Edmontonban, Eric Belanger találata végül Phoenix-sikert eredményezett. A Coyotes a rendes játékidő letelte előtt 35 másodperccel mentette döntetlenre a mérkőzést, így az Oilers-hívek alighanem nagyon bosszúsan távoztak a csarnokból...

Végezetül egy szomorú hír, amelyről hosszabban is beszámoltunk: 58 éves korában tüdőrákban elhunyt Pat Burns, a New Jersey Devils 2002–2003-as bajnokcsapatának vezetőedzője.

NHL
ALAPSZAKASZ, 41. JÁTÉKNAP  
St. Louis Blues–Ottawa Senators  5–2
Edmonton Oilers–Phoenix Coyotes  3–4 – szétlövéssel
Buffalo Sabres–Los Angeles Kings  4–2
Detroit Red Wings–Minnesota Wild  3–4 – h. u.
Calgary Flames–Chicago Blackhawks  7–2
Colorado Avalanche–New York Rangers  5–1
Atlanta Thrashers–Washington Capitals  5–0
Anaheim Ducks–Columbus Blue Jackets  3–4
Pittsburgh Penguins–Carolina Hurricanes  5–4 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik