Hatalmas hajrával úszta meg az újabb blamát a Lakers

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.19. 12:01
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra tíz mérkőzést játszottak le, s ezeken választ kaphattunk néhány igen érdekes kérdésre is. A Los Angeles Lakers sorozatban harmadszor nyert, ám vélhetően senki sem gondolta volna, hogy Kobe Bryantéknak 18 pontos hátrányból kell kapaszkodniuk, végül meglett a siker Mike D'Antoni tanítványai számára. Miamiban a stílusok harcát láthatta a közönség, hiszen a több európai kulcsemberrel felálló Timberwolves érkezett a bajnok otthonába, s játszott egy igen jó meccset. A Boston Celticsnél viszont gondok vannak, Doc Rivers csapata már megint kikapott, ezúttal Chicagóban, végtelenül simán, de Brooklynban sem lehetnek nyugodtak a vezetők, a remek rajt után meglehetősen visszaesett az otthon a Utah ellen vesztő Nets. Nézzük a játéknap további érdekességeit!

Washington Wizards–Atlanta Hawks 95–100 – hosszabbítás utánWashington Wizards–Atlanta Hawks 95–100 – hosszabbítás után

Az idén már második nagyon szoros csatáját vívta meg egymással ez a két gárda, s most is a Hawks nevetett a végén, hiába voltak jó esélyei a győzelem megszerzésére a fővárosi alakulatnak. A tripla duplázó Jordan Crawford (27 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz) a hosszabbításig el tudta kormányozni a ligautolsót, de a ráadásban már érvényre jutott az Atlanta nagyobb rutinja, a 24-et szóró Lou Williams volt a kulcs a vendégek győzelmében.

A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 27, Nené 18, Beal 17
A Hawks legjobb dobói: L. Williams 24, Josh Smith 17, Korver 16

Brooklyn Nets–Utah Jazz 90–92

Kris Humphries ugyan visszakerült a Brooklyn kezdőjébe, de úgy fest, ez egycsapásra nem oldott meg mindent a nyáron várost váltó Netsnél, az idegenben gyengécske Jazz is győzni tudott Deron Williamsék új otthonában. A 19 pontos Mo Williams mögött több, átlagon fölüli egyéni teljesítményt is hoztak a Utah játékosai, a hazaiaknál pedig csak a 21-et szóró Joe Johnsonra nem lehetett panasz. A Johnson-tanítványok a félidőben még 13-mal mentek, ám a fordulás után egy másik mérkőzés kezdődött, a hajrában pedig már nem jöttek be a hazai megoldások, így nyert a Jazz.

A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 21, B. Lopez 16, Deron Williams 14
A Jazz legjobb dobói: Mo Williams 19, Al Jefferson 16, Favors 13

 

Miami Heat–Minnesota Timberwolves 103–92

Ricky Rubio a back-to-back mérkőzés miatt pihenőt kapott, de így is elmondható, hogy az európai játékstílust képviselő Minnesota Timberwolves idegenben is nagy csatára késztette a bajnokot, amely lényegesen jobb második félidei teljesítményének köszönhetően azért a győzelmet meg tudta szerezni. A Kirilenko, Love, Pekovics trió szépen élt a festékben, de a periméteren a floridai sztárgárda akarata érvényesült, a 24-et szóró Wade és a 22 pontos, 11 gólpasszos James formája garancia volt a sikerre.

A Heat legjobb dobói: Wade 24, L. James 22, Bosh 15
A Timberwolves legjobb dobói: Kirilenko 22, Pekovics 18, Ridnour 13

 

Chicago Bulls–Boston Celtics 100–89

A Bulls ugyan nem kezdett jól, de a végül tripla duplázó Joakim Noah (11 pont, 13 lepattanó, 10 gólpassz), illetve a 21-21 pontot elérő Deng, Boozer páros főszereplésével nagyon simán diadalmaskodott a korábbi bostoni segédedző, Tom Thibodeau gárdája. A Celticsnél valami nagyon nem stimmel, jó kezdés után teljesen szétesett a vendégek játéka, pedig ma még Rajon Rondo is stabilan dobott távolról, illetve középtávolról, s 26 pontos, 8 gólpasszos produkciójával abszolút vezér tudott lenni. A Boston ezennel már csak 50 százalékon áll, s mindhárom utóbbi idegenbeli találkozóját elvesztette.

A Bulls legjobb dobói: Deng 21, Boozer 21, N. Robinson 18
A Celtics legjobb dobói: Rondo 26, Pierce 16, C. Lee 14

Bryant vezérletével nyert ismét a Lakers (Fotó: Reuters, archív)
Bryant vezérletével nyert ismét a Lakers (Fotó: Reuters, archív)

Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 98–93

Brandon Jennings a kisebb hullámvölgy után ma 34 ponttal jelentkezett, és a sérülés után visszatérő Mike Dunleavy (17 pont, 6 lepattanó) segítségével elvitte a győzelem kapujába a Milwaukee-t a csoportrangadón. A vendégeknél George Hill volt a legeredményesebb a maga 18 pontjával, de most az extra védekezés és a kiemelkedő egyéni teljesítmények is hiányoztak a Pacersnél, így nem jött össze az idegenbeli diadal Frank Vogel fiainak.

A Bucks legjobb dobói: Jennings 34, Ellis 19, Dunleavy 17
A Pacers legjobb dobói: G. Hill 18, P. George 16, Mahinmi 14

 

Dallas Mavericks–Philadelphia 76ers 107–100

Már negyedszer vesztett sorozatban a két legjobb játékosát nélkülöző Sixers, amely tényleg nagy gondban lehet azok után, hogy Andrew Bynum mellett Jrue Holiday-t is jegelni kényszerül hosszabb időn keresztül. A Dallas nem foglalkozott a körülményekkel, inkább örült, hogy a megint balul sikerült idegenbeli túra után végre megint otthon játszhatott, s Derek Fisher kidőlése sem akadályozta meg abban az OJ Mayo (26 pont, 8 gólpassz) fémjelezte texasi alakulatot, hogy izgalmak nélkül hajrázza le a philadelphiaiakat.

A Mavericks legjobb dobói: Mayo 26, Kaman 20, Marion 14
A 76ers legjobb dobói: D. Wright 25, Hawes 18, Turner 17

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Kobe Bryant, aki 30 pontjával és fontos kosaraival megmentette a végjátékban a Lakarest egy óriási blamától.
A nap lúzere: A Boston Celtics, amely nem is volt igazán méltó ellenfele a Derrick Rose nélkül játszó Bullsnak, és nagyon simán kapitulált Chicagóban.

Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 99–113

José Calderón – úgy látszik– nem a levegőbe beszélt, amikor azt találta mondani, hogy ez a Raptors „az ő csapata”, ma 23 ponttal és 6 gólpasszal segítette győzelemhez a kanadai gárdát a spanyol játékmester, s igen sokatmondó a tény, hogy sorozatban harmadszor nyert a Toronto Bargnani és Lowry nélkül, korábban pedig óriási szenvedést mutatott be a Casey-legénység a sztárok jelenlétében. A 23-at dobó Irving és a 22 pontos, 10 lepattanós dupla duplával kirukkoló Anderson Varejao mindent megtett a sikerért, de mindhiába, sokkal nagyobb lendülettel és akarattal játszott ma a Raptors, amely 12 meccses idegenbeli vereségsorozatot szakított meg ezen diadalával.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 23, Varejao 22, Gee 15
A Raptors legjobb dobói: Calderon 23, A. Anderson 18, A. Johnson 17

 

Denver Nuggets–San Antonio Spurs 112–106

A Nuggets továbbra is igen masszív otthon, s kellett is ez a győzelem egy ilyen rangadón George Karlnak és tanítványainak, hiszen a kemény idegenbeli túrák eléggé megtépázták a jobb sorsra érdemes Denver mérlegét, s egyelőre a rájátszást jelentő helyekért küzd a coloradói alakulat. Tim Duncan elképesztő teljesítménnyel érte el a 23 ezer pontos határt, 31 egysége mellé 16 lepattanót gyűjtött be, 6 gólpasszt osztott ki és 5-öt blokkolt, de ez sem volt elég a Spursnek, amely egyhuzamban negyedszer bukott otthonától távol, pedig még Manu Ginobili is játszhatott az előzetes várakozásokkal ellentétben.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 28, Faried 19, C. Brewer 16
A Spurs legjobb dobói: Duncan 31, Ginobili 16, Mills 15

 

Los Angeles Lakers–Charlotte Bobcats 101–100

Pau Gasol visszatértével láthatóan könnyedebben játszott támadásban a Lakers, ám a harmadik etapban állva hagyta a hazaiakat a 28 egységig jutó Kemba Walker húzta Bobcats, amely zsinórban 11 elvesztett találkozó után érkezett Los Angelesbe, de tudjuk jól, hogy a kiscsapat évtizedes mumusa az aranysárga-lila klubnak, ez valahol most is kijött. A vendégek 18 pontos előnyre tettek szert, de Kobe Bryant ezt nem hagyta annyiban, extra dobások vállalásával visszahozta övéit, majd a hajrában fordított is, s végül nagy szerencsével ugyan, de célba is ért a D'Antoni-legénység, amely ezzel a sikerével már hármas győzelmi szériánál tart.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 30, Meeks 17, World Peace 17
A Bobcats legjobb dobói: Walker 28, Sessions 20, Henderson 19

 

Golden State Warriors–New Orleans Hornets 103–96

Idén elég lényeges különbség van a két gárda hatékonysága között, de ehhez mérten nem lett kiütés a mai mérkőzésből, ugyanis a kispadról behozott Ryan Anderson a maga 28 pontjával igyekezett versenyben tartani a New Orleanst, Greivis Vasquez pedig 20 ponttal és 11 gólpasszal zárva hozta a Steph Curry elleni külön párharcot. A 26-ot szóró David Lee és a padról most is produktív játékkal beszálló Jack (16 pont, 10 gólpassz), Landry (16 pont, 9 lepattanó) páros elintézte, hogy izgulni valója azért ne nagyon legyen a GSW szurkolóinak a hajrában.

A Warriors legjobb dobói: D. Lee 26, K. Thompson 19, Jack 16, Landry 16
A Hornets legjobb dobói: R. Anderson 28, Vasquez 20, A. Davis 15

NBA
ALAPSZAKASZ, 48. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Atlanta Hawks 95–100 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 99–113
Brooklyn Nets–Utah Jazz 90–92
Miami Heat–Minnesota Timberwolves 103–92
Chicago Bulls–Boston Celtics 100–89
Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 98–93
Dallas Mavericks–Philadelphia 76ers 107–100
Denver Nuggets–San Antonio Spurs 112–106
Los Angeles Lakers–Charlotte Bobcats 101–100
Golden State Warriors–New Orleans Hornets 103–96

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik