A 24 esztendős Bivenst 2014-ben a 4. körben választotta ki a Rays a játékosbörzén, még abban az évben be is mutatkozott a legmagasabb szinten, ezt követően viszont lekerült a Tampa Bay egyik farmcsapatába, a Montgomery Biscuitsbe, s az elmúlt években is az alsóbb ligákban szerepelt.

A posztját tekintve dobójátékos Bivenst szörnyű tragédia rázta meg néhány napja, miután kedden brutális módon lemészárolták feleségét, fiát és anyósát. A tragédia Virginiában történt, a família birtokán, s a rendőrségi jelentések szerint Bivens feleségének az öccse, a 18 esztendős Matthew Thomas Bernard követte el a bűntetteket – a hatóságot az egyik szomszéd értesítette, aki lövéseket hallott, majd miután ezekre reagálván kiszaladt, a ház előtti felhajtón egy holttestet fedezett fel. A kiérkező rendőrök átkutatták Bivensék házát, s további két holttestet találtak.

A három áldozatot azonosították, kiderült, hogy Bivens 25 esztendős feleségéről, 14 hónapos kisfiáról, valamint 62 éves anyósáról van szó.

A történtek után a rendőrök rögtön hajtóvadászatot indítottak, a feltételezett tettest, Matthew Thomas Bernardot pedig a közeli erdőben találták meg – a fiatal férfi anyaszült meztelen volt, a felszólítás ellenére sem volt hajlandó megadni magát, megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, amikor pedig megközelítették, ellenállt a letartóztatásnak.

A hatóságok egyelőre vizsgálják a hármas gyilkosság körülményeit, illetve azt, hogy mi lehetett Bernard indítéka.

„Valami megváltozott benne az elmúlt rövid időben – árulta el a CNN-nek Bryant Bernard, Matthew Thomas Bernard nagybátyja. – A múlt héten rémálmai voltak, azt mondta, hogy démonokat látott az ágya körül. Fogalmam sincs, mi történt vele. Hívő volt, sokat járt templomba, ráadásul különféle ifjúsági csoportokban is tanított.”