Gyász: elhunyt a Browns és a Redskins Hall of Fame-játékosa

Vágólapra másolva!
2020.04.06. 11:20
null
Bobby Mitchell 84 évesen hunyt el (Fotó: Twitter/Cleveland Browns)
Vasárnap hajnalban, 84 éves korában elhunyt Bobby Mitchell, a Washington Redskins és a Cleveland Browns egykori profi amerikai futballistája, aki 1983-ban a Hírességek Csarnokába is bekerült. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra – írja a cnn.com.

 

Robert Cornelius (Bobby) Mitchell 1958-ban kezdte meg profi karrierjét az NFL-ben, miután a Cleveland Browns a játékosbörze 7. körében kiválasztotta. Futásban és elkapásban is félelmetes volt, támadópartnere a legendás futó, Jim Brown volt.

Négy idényt töltött el a Brownsban, majd a Washington Redskinsbe cserélték el, ahol ő lett a franchise történetének első színes bőrű játékosa. Míg Clevelandben futónak, addig a fővárosban inkább elkapónak használták – éppen korábbi csapata ellen szerzett NFL-rekordot jelentő, 99 yardos elkapott touchdownt.

 


 

A sokoldalú támadó szinte megállíthatatlan volt, ugyanis ő az egyetlen játékos az NFL történetében, akinek az előbb említett elkapása mellett 90 yard fölötti futott és visszahordott – előbbi 90, utóbbi 98 yardos – hatpontosa is volt!

Mitchell összesen négyszer játszott Pro Bowlon, majd 11 idény után, 1969-ben visszavonult – karrierje során 14 078 yardot és 91 TD-t jegyzett, 1983-ban a Hírességek Csarnokába is bekerült.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik