Gyász: búcsúmeccsével és emlékműsorral tiszteleg Bryant előtt a Sport Tv

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 17:55
null
Világszerte búcsúznak Kobe Bryanttől (Fotó: AFP)
A helikopter-balesetben vasárnap elhunyt Kobe Bryant előtt tiszteleg a hazai Sport Tv is. A csatorna a Lakers-ikon karrierjét kommentátorként végigkísérő Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs, valamint Dávid Kornél segítségével idézi fel Bryant pályafutását. Emellett műsorra tűzi a kosárlabdázó pályafutásának utolsó, 2016-os mérkőzését: Bryant szenzációs teljesítménnyel 60 pontot dobott a Utah Jazz ellen.

A Sport Tv hivatalos honlapján megjelent hír szerint a műsort szerdán (ma) 18 órától tűzik képernyőre, majd január 31-én 22 órától a Sport 2-n ismétlik meg. Így a magyar szurkolók Bryant egyik legjobb meccst felidézve búcsúzhatnak az NBA-legendától.

„Mert mi úgy emlékszünk Kobe Bryantre, amilyen volt: GYŐZTESKÉNT!” – olvasható a sport1tv.hu-n.

A vasárnapi balesettel kapcsolatban, ahol Bryant mellett még nyolcan, köztük a játékos 13 esztendős, Gianna Maria nevű lánya is életét vesztette, a Los Angeles-i hatóságok szerdán újabb sajtótájékoztatót tartottak. Ezen kiderült, hogy a Sikorsky S-76-os típusú helikopter nem volt felszerelve olyan figyelmeztető rendszerrel, amely jelzi a pilótának, ha túl közel van a gép a földhöz – a szóban forgó rendszer ugyan nem kötelező, ám a hatóságok erősen ajánlják a használatát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gép egyben volt az ütközés pillanatában, de annak hatására a roncsok 500 méteres körzetben szóródtak szét. Szó esett az áldozatokról: mind a kilenc holttestet megtalálták, a boncolások már megerősítették Kobe Bryant, Ara Zobayan, John Altobelli és Sarah Chester halálát – az öt másik áldozat nevét hivatalosan egyelőre nem tették közzé, ám már korábban kiderült, hogy Bryant 13 éves lánya, Gianna Maria mellett a helikopteren utazott John Altobelli felesége, Keri Altobelli, illetve kislányuk, s egyben Gianna Maria csapattársa, a szintén 13 éves Alyssa Altobelli. A gépen volt Christina Mauser is, aki annál a női csapatnál volt asszisztens, melyben Bryant lánya is játszott, illetve Sarah Chester tinédzser lánya, Paytonis a fedélzeten volt.

A balesettel kapcsolatos további híreink itt érhetőek el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik