Gyász: 39 évesen elhunyt az egyetlen skót NBA-játékos

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 11:24
null
Robert Archibald 1980–2020 (Fotó: AFP)
Mindössze 39 évesen életét vesztette az egykori skót kosárlabda-játékos, Robert Archibald, aki korábban az NBA-ben és több európai csapatban is játszott.


A halálhírről a játékos korábbi csapatai, illetve a Marca és a Sports Illustrated is beszámoltak. Arról, hogy mi okozta a néhai magasbedobó/center halálát, egyelőre nem tudni.

Archibald már Skóciában is kosárlabdázott, középiskolás korában került át az Egyesült Államokba. Sikeres egyetemi évek után a Memphis Grizzlies a 2002-es játékosbörzén választotta ki, a Tennessee állambeli csapaton kívül a Phoenix Sunsban, a Toronto Raptorsban és az Orlando Magicben léphetett pályára a legrangosabb kosárligában. Összesen 44 mérkőzésen szerepelhetett, ezzel ő az első és mindmáig egyetlen skót kosaras, aki lehetőséget kapott az NBA-ben.

Tengerentúli karrierje után spanyol, olasz és ukrán csapatoknál kosárlabdázott, Nagy-Britannia válogatottját a 2012-es olimpián is képviselte. Ezután felhagyott az aktív játékkal, visszavonulása után visszaköltözött az Egyesült Államokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik