Franzen négy, a Detroit két pontot gyűjtött

Vágólapra másolva!
2010.03.27. 06:11
null
Zack Smith (balra) és Patrick Kaleta püföli egymást a Buffalo-Ottawa mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Detroit Red Wings a négypontos Johan Franzen vezetésével 6–2-re győzött a Minnesota ellen az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 154. játéknapján. Az Anaheim Edmontonban, az Ottawa Buffalóban nyert.

A Detroitot erősítő Johan Franzen két-két góllal, illetve assziszttal vétette magát észre, így elkönyvelhette karrierje első négypontos NHL-mérkőzését. A Red Wings 6–2-re nyert a Minnesota ellen, így pontszámban beérte a nyugaton hetedik helyen álló Coloradót, a kilencedik Calgary pedig már hat pontra van tőle leszakadva. A jelek szerint tehát nem esik meg az a csúfság a detroitiakkal, hogy lemaradnak a rájátszásról.

Jason Spezza és Daniel Alfredsson is góllal, valamint gólpasszal jeleskedett, Brian Elliott 41 védést mutatott be, csapatuk, az Ottawa pedig legyőzte a Buffalót, immár sorozatban kilencedik alkalommal.

Az Anaheimben nem játszott a házi pontkirály Ryan Getzlaf, ám a Ducks nélküle is nyert az Edmonton ellen. Corey Perry a harmadik harmadban kicsivel több mint másfél perc alatt kétszer is betalált emberelőnyből – mindkétszer Teemu Selänne volt az előkészítő –, 3–1-es előnyhöz juttatva a Kacsákat, az Edmonton pedig az utolsó percben csak a szépítésre volt képes Marc Pouliot révén, egyenlíteni már nem tudott.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 154. JÁTÉKNAP
Buffalos Sabres–Ottawa Senators 2–4
Detroit Red Wings–Minnesota Wild 6–2
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 2–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik