Ez nem hiányzott: megsérült a Detroit svéd klasszisa

Vágólapra másolva!
2010.02.14. 08:43
null
Holmström (balra) itt még akcióban - ugrott az olimpia a svéd klasszisnak? (Fotó: Reuters)
Az NHL-alapszakasz 129. játéknapján már a téli olimpiai jégkorongtorna előtti „búcsúmeccset" játszott a csapatok nagy része (hat összecsapásra holnap kerül sor a szünet előtt): a nap egyik rangadóján a Buffalo Sabres 3–1-re legyőzte a San Jose Sharks együttesét. A Sabres hat, sorozatban elszenvedett vereség után győzött ismét. Megint kikapott a Washington Capitals (a St. Louis győzte le szétlövésben) és a New Jersey Devils, Marty Turco 40 védéssel segítette sikerhez a Dallast. A sérülések tizedelte Detroit hiába bukdácsolt az utóbbi időben, most simán megverte az Ottawát – viszont elvesztette a megsérülő Tomas Holmströmöt.

Nem volt jó napja az olimpia előtt Martin Brodeurnek: a kanadai válogatott zseniális képességű kapusa négy gólt szedett be a szenzációs formában levő Carolina Hurricanes ellen, így le is cserélték, csapata pedig simán kikapott...

Az idegenben gyengélkedő Devilsnek esélye sem volt a Carolina otthonában – Ray Whitney tarthatatlan volt emberelőnyben, az újonc kapus, Justin Peters remekül védett, a 'Canes pedig sorozatban ötödször győzött.

Rangadót bukott el a San Jose Sharks, mely 11 győztes idegenbeli meccs után adta meg magát a Buffalo Sabresnek. A Sabres a második harmadban döntött, mikor Paul Gaustad után Thomas Vanek és Jason Pominville is betalált Jevgenyij Nabokov ketrecébe. A hazaiak sokat köszönhettek a jól védő (27-szer hárító) Ryan Millernek, akit a közönség „USA! USA!" rigmussal búcsúztatott – mostantól a remek amerikai kapus is az olimpiára készülhet.

Ha már kapusok: a Dallas első számú kapuvédője, Marty Turco 40 védést bemutatva nullázta e a Phoenix csapatát, nyolc napon belül már másodszor. Társai most picit visszafogottabbak voltak, így a Stars a február 6-i 4–0 helyett most „csak" 3–0-ra nyert.

A sérülések megtizedelte, egyébként is gyenge formában levő Detroit tartott egy kis erődemonstrációt: az egyik legerősebb nyugati csapat simán legyőzte a keleti élvonalba tartozó Ottawát. Rossz hír a Red Wings híveinek (meg a svédeknek), hogy Tomas Holmström térdsérüléssel jött le az első harmadban, kérdéses a szereplése az olimpián. A csatár vasárnap konzultál a svéd válogatott vezetőivel és orvosaival.

„Remélem, játszik az olimpián, nagyon fontos szerepe van a svéd csapatban és persze a miénkben is" – kommentálta Holmström sérülését Mike Babcock, a Red Wings mestere. Ha Holmström nem tudja vállalni a játékot Vancouverben, csapattársa, a Detroit 4. gólját szerző Johan Franzen helyettesítheti.

„Borzalmasan fájt a térdem, képtelen voltam folytatni a játékot. Tegnapig jól éreztem magam, de éjszaka nagyon elkezdett fájni a térdem. Kezelést kaptam és úgy döntöttem, összeszorítom a fogam és játszom, de nem ment. Nem tudom, vállalom-e a szereplést Vancouverben" – nyilatkozta Holmström az Aftonbladetnek.

Ismét alulmaradt a Washington Capitals, amelynek jól jön így az olimpiai szünet. A fővárosiak St. Louisban kaptak ki szétlövésben (a párbajban egyedül David Parron talált be, David Mason Szjomin, Ovecskin, Morrison és Bäckström lövését is hárította), de az egy pont így is elég volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést a liga összesített tabelláján a San Josétól.

Szintén szétlövés döntött a Blackhawks–Thrashers meccsen (a chicagóiak örülhettek) és a Panthers–Bruins találkozón (itt a bostoniak). Klubrekordot állított be a Los Angeles Kings kapusa, Jonathan Quick, akivel a kaliforniaiak 34. sikerüket jegyezték a szezonban, az eddigi csúcsot Mario Lassard még a nyolcvanas évek elején állította fel.

Jarome Iginla duplája segítette győzelemhez a Calgaryt, gólzáporos meccsen győzött az Islanders, óriási pofont kapott hazai pályán a Montreal a Philadelphiától. A Phillyben Daniel Briere mesterhármast ért el.

NHL
ALAPSZAKASZ, 129. JÁTÉKNAP  
Phoenix Coyotes–Dallas Stars  0–3
Buffalo Sabres–San Jose Sharks  3–1
Florida Panthers–Boston Bruins  2–3, szétlövéssel 
Calgary Flames–Anaheim Ducks 3–1 
Detroit Red Wings–Ottawa Senators  4–1 
St Louis Blues–Washington Capitals  4–3, szétlövéssel
Chicago Blackhawks–Atlanta Thrashers  5–4, szétlövéssel 
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche  3–0 
Carolina Hurricanes–New Jersey Devils  5–2 
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers  2–6 
New York Islanders–Tampa Bay Lightning  5–4 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik