Élt a lehetőséggel, visszavette a pályaelőnyt a Toronto

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 07:48
null
Élt a lehetőséggel, visszavette a pályaelőnyt a Toronto (Fotó: Twitter)
Klay Thompson nélkül csak üldözni tudta ellenfelét a Warriors, hiába dobott 47 pontot Steph Curry, ez sem volt elég a parádésan játszó Raptorsszal szemben – a kanadaiak vezetnek 2–1-re az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjében.

 

Golden State Warriors–Toronto Raptors 109–123

Hozta a kötelezőt, ráadásul parádézott a Toronto. Amikor nem sokkal a meccs előtt kiderült, hogy Kevin Durant és Kevon Looney mellett Klay Thompson sem tudja vállalni a játékot a Golden State-nél, egyértelművé vált, hogy muszáj megnyernie ezt a mérkőzést a Raptorsnak, mert óriási esélyt kapott a társaság, de azt talán nem gondoltuk, hogy ennyi szenzációs egyéni teljesítményt látunk majd. Maga a meccs viszonylag egyértelmű volt, a Toronto néhány perc alatt meglépett tíz ponttal és onnantól 5–15 egység között billegett a különbség gyakorlatilag végig, hol a vendégek léptek meg kicsit, hol a hazaiak tudtak valamelyest közelebb zárkózni, de az előnyt egyszer sem adta ki a kezéből Nick Nurse alakulata – az első negyed végén hét, a nagyszünetben nyolc, a harmadik játékrészt követően 13 pont volt közte, de bár csak az utolsó két-három percben dőlt el végleg a küzdelem, utólag nézve nem forgott óriási veszélyben a torontói vezetés. Hogy ez miért történhetett így? Nos, Kyle Lowry ma erős kávét ihatott meccs előtt, mert rendkívül agresszíven és borzasztó eredményesen játszott (23 pont, 5/9 tripla, 9 gólpassz), Danny Green ihletett napot fogott ki (18 pont, 6/10 tripla), Marc Gasol (17 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Pascal Siakam (18 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) is kifejezetten jól játszott, Kawhi Leonard pedig úgy hozott kiemelkedő számokat (30 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk), hogy az igazából fel sem tűnt - emellett a padról Fred VanVleet 11 pontot és 3 labdaszerzést, Serge Ibaka pedig 2 labdaszerzést és 6 (!) blokkot tett a közösbe. Ezek után már nem meglepő az 52.4 százalékos mezőnymutató, a 45 százalékos triplázás, a 95 százalékos büntetőzés, a 30 gólpassz és még sorolhatánk a kiváló statisztikákat – egyértelműen a Warriors fölé nőttek, gyönyörűen játszottak, visszavették a pályaelőnyt, és 2–1-es előnybe kerültek a párharcban.

Curryt teljesen egyedül hagyták. A Thompson-hír után az sem lehetett kérdés, hogy csak egy kolosszális Steph Curryvel lehet keresnivalója a Golden State-nek, a kétszeres MVP pedig teljesítette is az elvárásokat, egyáltalán nem rajta múlt, hogy nem sikerült a hazai bravúr. Curry összességében sokat is vállalt, már az első negyedben beszórt 17 pontot, végül pedig 47 egységgel playoff-karriercsúcsot termelt 8 lepattanóval, 7 gólpasszal, 2 labdaszerzéssel és hatalmas küzdeni akarással, csak éppen rajta kívül egyetlen ember sem akadt a GSW oldalán, akire számíthatott volna. Draymond Green a negyedik negyedben, a félig eldőlt helyzetben kozmetikázta a pontjait, Andre Iguodala a harmadik negyed elején bevert két hármasával érte el a tíz pontot, egyébként senki más nem jutott el még idáig sem, Curry elképesztő produkciójával együtt is 40 százalék alatt maradtak mezőnyből, de a triplaszázalékuk is csak neki köszönhetően érte el a 30-at. Emellett ráadásul védekezésben is csak nyomozták a labdát, nem tudták ráerőltetni akaratukat az ellenfélre és főleg ez volt az oka annak, hogy nem tudtak nagyobb rohamot intézni, vagy fordítani – bármit csináltak, mindig válaszolt a Raptors, nem tudták megállítani Lowryékat. Ezzel a kerettel bravúr lett volna a győzelem, innentől viszont négyből három összecsapást nyerniük kell ahhoz, hogy megvédjék a címüket – meglátjuk, hogy ki és milyen állapotban tud visszatérni a negyedik meccsre...

A Warriors legjobb dobói: Curry 47/18, Dr. Green 17/6, Iguodala 11/6
A Raptors legjobb dobói: Leonard 30/6, Lowry 23/15, Da. Green 18/18, Siakam 18

NBA-RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Golden State Warriors–Toronto Raptors 109–123 (29–36, 23–24, 31–36, 26–27)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Toronto Raptors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik