Egyenlített a Toronto Raptors és a Denver Nuggets is

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 08:02
null
100 pont elégnek bizonyult a Celtics legyőzéséhez.(Fotó: Getty Images)
A Toronto Raptors megfojtotta a Boston Celticset, ezúttal nagyobb izgalmak nélkül győzött, így 0–3 helyett már 2-2-re áll. A Denver Nuggets ellenállhatatlan első negyedére építve verte meg a Los Angeles Clipperst – Kawhi Leonardék tehetetlenek voltak.

 

Boston Celtics–Toronto Raptors 93–100

Ez simább volt, mint az előző két meccs. Az első találkozó bostoni dominanciája után két nagyon szoros összecsapást láthattunk ebben a párharcban, a harmadik mérkőzés végjátéka azonban többet vehetett ki a Celticsből, mint a bajnokból. Az első negyedben 11 pontot szóró Kyle Lowry vezetésével jól játszott a Toronto az első negyedben, igaz, a félidő úgy lett egál, hogy Fred VanVleetnek kellett egyenlíteni egy triplával. A fordulás után azonban megint magához ragadta a kezdeményezést a Raptors, és VanVleet kettő, Serge Ibaka pedig egy hármast dobott bő egy percen belül, amivel 79-68 lett az állás a harmadik felvonás utolsó percéhez közeledve. Innen már nem volt visszaút a Bostonnak, amely 5 pontnál közelebb nem került ellenfeléhez, így pedig egyenlített a kanadai alakulat.

A triplák döntőek voltak. Azt már látjuk, hogy nincs nagy különbség a két együttes között, de az első három meccsen inkább az történt, amit a Celtics szeretett volna. Nem úgy a mostanin, ahol a Raptors sokkal hatékonyabban védte a bostoni hármasokat. Nem is nagyon ment a dobás Tatuméknak, akik összesen 7/35-tel, 20%-kal tüzeltek kintről – Jayson Tatum, Kemba Walker és Marcus Smart egyaránt 1/6-tal, Jaylen Brown pedig 2/11-gyel végzett. A túloldalon ezzel szemben csak Pascal Siakam volt gyenge a 2/13-as mutatójával. Összességében a 17/44 (38.6%) is jónak mondható, és ha egyénileg megnézzük Siakam mellett a sokat vállalókat, még jobb a helyzet: Serge Ibaka 4/4, OG Anunoby 2/4, Lowry 4/10, VanVleet pedig 5/11. Ez a 10 hármasnyi különbség meg is alapozta a bajnok sikerét.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 24/3, Walker 15/3, Brown 14/3.
A Raptors legjobb dobói: Siakam 23/6, Lowry 22/12, Ibaka 18/12.

Los Angeles Clippers–Denver Nuggets 101–110

Meglepte a Nuggets a Clipperst. Nagy egyetértés volt abban a szakértők körében, hogy ez a párharc sima lesz, főleg miután a Denver a Utah Jazz ellen is megszenvedett, és 1-3-ról fordítva jutott csak tovább. Az első mérkőzés is ezt erősítette, ám a Nuggets a második találkozó első negyedében meglepte ellenfelét: a Nikola Jokics-Jamal Murray páros egymaga 26-25-re verte a Los Angeles-ieket az első 12 percben, összességében pedig 44-25 volt az állás ekkor. A második játékrész elején 23 pont is volt már a különbség, ami a legnagyobb Clippers-hátrányt jelentette a buborékban. Innen még visszajött 5 pontra Doc Rivers együttese a negyedik negyedre, de a coloradóiak többek között Gary Harris két triplájával, összességében véve pedig egy 10-0-s sorozattal megint elléptek a felvonás felénél, és lényegében lezárták a mérkőzést öt és fél perccel a vége előtt.

Kipihente magát a Denver. Ez a mérkőzés kicsit sem Kawhi Leonardékről szólt - a Clippers sztárja 13 ponttal, 10 pattanóval és 8 gólpasszal zárt, de 17 mezőnykísérlete volt a 13 pontjához, és 2016 óta, 52 PO-meccse nem szerzett ilyen kevés pontot. A Nuggets játékosai és Michael Malone vezetőedző is elmondták, hogy az első összecsapáson még fáradtak voltak a Jazz elleni sorozat miatt, mostanra azonban regenerálódtak, ez pedig látszódott is a pályán. Támadásban agresszívek, pontosak voltak, elérték, amit szerettek volna, míg védekezésben fizikálisan kosaraztak, rengeteget mozogtak, és nagyszerű besegítéseik voltak. Ez talán kicsit meg is lepte a Clipperst, amely az első meccs után nem biztos, hogy fel volt erre készülve. Mindenesetre a Nuggets a legjobbját nyújtotta a buborékban, ennyire kiegyensúlyozottan hatékonyak talán még sosem voltak: Jokics és Murray egyszerre voltak vezérek, miközben Millsap és Harris is hasznosan kosaraztak, és jól szállt be a padról Michael Porter Jr. és Monte Morris is.

A Clippers legjobb dobói: George 22/12, Zubac 15, Leonard 13, Williams 13.
A Nuggets legjobb dobói: Murray 27/9, Jokics 26/12, Millsap 13/6, Harris 13/12.

NBA, RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, KELETI FŐCSOPORT

Boston Celtics–Toronto Raptors 93–100
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

NYUGATI FŐCSOPORT
Los Angeles Clippers–Denver Nuggets 101–110

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik