Az „angyalok városában” szárnyalhatnak a fiatalok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 16:59
null
Kyle Kuzma (balra) és Lonzo Ball az új hullámos Lakers <br />két kulcsfigurája lehet
Az előző alapszakaszt 26 győzelemmel zárta a Los Angeles Lakers, a mostanit viszont jól kezdte. Van potenciál a 16-szoros bajnok fiatal együttesében.

Meg sem próbált igazán nagy nevet megszerezni a nyáron az NBA egyik emblematikus együttese, a Los Angeles Lakers. Az aranysárga-lilák az elmúlt években a pofozógép szerepét töltötték be, nehezen heverték ki Kobe Bryant leépülését, majd tavalyi visszavonulását.

Miután a családi hatalmi harcokból Jeanie Buss jött ki jobban, öccse, Jim kárára, meghatározták a stratégiát, amelyet az elnök asszony első számú tanácsadója, a legendás Magic Johnson dolgozott ki a vezetőedzővel, Luke Waltonnal közösen.

És egyre jobban körvonalazódik, mit szeretne a Lakers, és hova akar eljutni két-három éven belül. Abban bíznak, hogy az első-másodéves tehetségek beérnek, és amikor elérnek arra a szintre, hogy csak kis lökés kell nekik , hogy topjátékosok legyenek, jöhet a sztár a keretbe, aki lehet akár LeBron James, vagy Paul George is a jövő nyáron...

A Lakers egyszer-egyszer már az előző szezonban is megvillant, de nyilvánvalónak tűnt, hogy tovább kell formálni a keretet. A franchise vezetése megtalálta a nyári drafton az első számú célpontot, Lonzo Ballt, aki egyetemi évei alatt olyan személyiségnek tűnt, akinek a kezébe oda lehet adni egy csapatot, amelyet az NBA-ben is elirányít a parketten. Hozzá kell tenni, bár a potenciál megvan a 20 éves játékosban, a sokoldalúsága mellett egyelőre csapnivaló hatékonysággal, és sokszor passzívan játszik.

Ball az eddigi legjobb meccsén 29 pontot, 11 lepattanót és 9 gólpasszt termelt a Phoenix Suns ellen:



Igen ám, de a keretben ott volt a 2015-ös játékosbörze második kiválasztottja, D'Angelo Russell, aki képességei alapján kiváló játékos, azonban teljesítménye olyan hullámzó volt, mint a Csendes-óceán. Így aztán el kellett passzolni, és vele a képességeihez mérten bőven túlfizetett orosz Tyimofej Mozgovot is. Végül a Brooklynnal sikerült megállapodni, a támadásban kiváló, védekezésben visszafogottabban teljesítő center, Brook Lopez, valamint a drafton 27. helyen kiválasztott játékos érkezett Kaliforniába.

Az élet a Lakerst igazolja – még akkor is, ha Russell kiválóan játszik a Netsnél. A 29 éves Lopez 16.4 pontot átlagol, végre van a csapatnak valódi opciója a támadások befejezésére a palánk alatt. Ennél is fontosabb, hogy az építkezés alappilléreinek szánt fiatalok többsége jól muzsikál.

A sor elejére Kyle Kuzma kívánkozik, aki csak 27. helyen kelt el a drafton, Brooklynban pedig verhetik a fejüket a falba, hogy a kiscsatárt olyan könnyedén átengedték a Lakersnek. A 22 éves, 206 centiméter magas játékos 29.5 percet játszik és 14.9 pontot átlagol, de lepattanóból is leszed meccsenként 6.3-at, egyelőre főnyereménynek tűnik a megszerzése.

Kuzma remeklése a Brooklyn Nets ellen:



Aztán ott van Brandon Ingram, akitől második idényében a legtöbbet várja Magic Johnson. A 20 esztendős pálcikaember is hozza a számokat, mint Kuzma, és mi lenne, ha még több izmot sikerülne rápakolni?

Ingram legjobb megmozdulásai a Memphis Grizzlies ellen:



A Lakersnél annak is örülhetnek, Kentavious Caldwell-Pope megszerzése is bejött, Julius Randle-nek több kiváló meccse volt, a padról pedig eddig jól szállt be Jordan Clarkson, illetve a kéztörést szenvedő Larry Nance Jr.

A Lakers 11 mérkőzés után 5 győzelemmel és 6 vereséggel a 11. helyen áll Nyugaton. Ebből még bármi lehet...

Szóval, ha nem akarnak semmit sem siettetni Los Angeles aranysárga-lila fertályán, akkor ebből kisülhet valami, kis eséllyel az is, hogy a Lakers megint harcban lesz a rájátszásért.

De erre inkább jövőre fogadnánk csak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik