Átgázolt a Torontón, kiütéssel került 2–0-s előnybe a Bucks

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.05.18. 08:26
Egy pillanatig sem volt esélye a Raptorsnak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének második mérkőzésén, 22 ponttal győzött és megvédte a hazai pályáját a Milwaukee.

Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 125–103 Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 125–103

Az első labdabirtoklástól kezdve dominált a Bucks. Az első támadásból Jannisz Antetokunbo zsákolt egy méreteset, pár másodperccel később kiosztott egy csarnokrobbantó blokkot Marc Gasolnak, majd a következő labdabirtoklásnál egy újabb nagy zsákolással jelentkezett – a görög szupersztár pillanatok alatt megalapozta azt, ami utána következett. A Milwaukee ugyanis egy másodpercig sem adott komoly esélyt ellenfelének ezen az estén, a kilencedik perctől kezdve végig két számjegyű előnyben játszott, az első negyedet 14 ponttal nyerte, a nagyszünetben már 25-tel (!) vezetett, a legnagyobb fórja pedig 28 egység volt a harmadik negyed elején – itt azért kicsit belealudt a társaság és visszaengedte a Raptorst 13 pontra, de ez volt a maximum, amit most elérhettek a vendégek. A záró etapban a hazaiak visszaállították a kiütéses különbséget és tükörsimán, gálázva hozták a második meccset – egyénileg mindenképpen Antetokunbót (30 pont, 17 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) és az első félidőben hatalmas extrát (15 pontot) hozó Ersan Ilyasovát kell kiemelnünk náluk, de hatan is tíz pont fölé jutottak, ebből hárman (Ilyasova, Brogdon, Hill) a kispadról, remekül megoszlottak a terhek. A mindössze hét eladott labda, az ismét simán megnyert lepattanózás és a mérkőzés eleji kinti dobóforma is sokat tolt a szekerükön, a játék minden elemében messze a Raptors fölé nőttek, úgyhogy most önbizalomtól duzzadva utazhatnak el Torontóba, hogy dűlőre vigyék a szériát.

Nem tudta felvenni a kesztyűt a Raptors. A végeredményt tekintve a vendégek kispadjáról is érkeztek jó teljesítmények, Serge Ibaka mellett főleg a 14 pontos Norman Powell érdemel említést, ám erre azért volt lehetősége, mert a kezdőben többen is besültek – Marc Gasol 1/9-et szenvedett össze mezőnyből, Nick Nurse nem is erőltette a spanyolt, Pascal Siakam 26 perc alatt 8 ponttal, valamint 1 lepattanóval kipontozódott és Kyle Lowry (15 pont, 4/13 mezőnyből) sem tudta azt a szintet hozni, mint az első meccsen. Kawhi Leonard számai (31 pont, 10/18 mezőnyből, 8 lepattanó) rendben voltak, de igazából semmilyen hatása nem volt a meccsre, a kanadaiak lassabbnak, enerváltabbnak tűntek és az ismét akadozó támadójáték mellett most a védekezésük is atomjaira hullott – az lőtte szét őket, akire éppen kijött a Bucks játéka, az első percek után teljesen elvesztek ebben a hangulatban. A harmadik negyedben még megpróbálták a lehetetlent, de lehet, hogy ezzel sem jártak igazán jól, mert a Lowry, Leonard páros így végül 38–39 percet töltött a pályán, míg a túloldalon csak Antetokunbo érte el a 30-at (35) – a legutóbbi mérkőzés félig (ha nem jobban) a kezükben volt, ezúttal viszont nem osztottak nekik lapot, úgyhogy következőleg otthon 0–2-ről, óriási győzelmi kényszerben kell visszajönniük ebbe a párharcba.

A Bucks legjobb dobói: Antetokunbo 30/3, Ilyasova 17/6, Mirotic 15/6
A Raptors legjobb dobói: Leonard 31/3, Lowry 15/6, Powell 14/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 125–103
(35–21, 29–18, 31–39, 30–25)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik