Átgázolt a Houstonon a Sixers, 130-at dobott a GSW

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.01.22. 10:06
Ugyan James Harden eljutott 37 pontig, az összességében nagyon gyengén támadó Rockets esélytelennek bizonyult a remeklő Philadelphia otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapjának egyik rangadóján. A másik ki-ki meccset megnyerte a Portland Salt Lake Cityben, Klay Thompson 44 pontot és 10 triplát dobott a Lakersnek, győzni tudott a Boston és a Milwaukee, tovább robog az ellenállhatatlan Brooklyn, nem hibázott az OKC.

New York Knicks–Oklahoma City Thunder 109–127New York Knicks–Oklahoma City Thunder 109–127

Kipipálva. Nem okozott gondot a Thundernek ez a találkozó, Paul George (31 pont, 9/18 mezőnyből) és Russell Westbrook (29 perc, 17 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) vezetésével már az első negyedben meglépett a vendégcsapat 18-20 ponttal, innentől pedig kényelmesen játszott és erőlködés nélkül beosztotta ezt a különbséget - a kezdők tudtak kicsit pihenni is, úgyhogy minden szempontból ideális volt számukra a mérkőzés. Billy Donovan legénysége kiváló ritmusban támadott, remekül indult a lepattanókból és az első félidőben 13/21 triplát küldött a gyűrűbe - ugyan a másodikban már összesen csak 2/8-at tett ehhez hozzá, de ez már csak annyit jelentett, hogy a triplarekordra nem volt esélyük. Kipipálhatták a kötelező győzelmet, most készülhetnek a Portland elleni ki-ki meccsre.

Otthon sem megy. Érdekesség, hogy a New York december 1-jén nyert utoljára a Madison Square Gardenben, akkor a Milwaukee-t győzte le, azóta viszont minden hazai meccsét elvesztette és csak 4-15-re áll ebben a csarnokban. Most sem tudta megszorítani ellenfelét, egyszer sem vezetett és már néhány perc elteltével tisztes távolból figyelte az OKC-t, a második félidőben 14 pontnál már nem is jött közelebb, úgyhogy nem volt kérdés, hogy mi lesz a végkifejlet - a különbséget pedig a cseresor ellen sem tudta csökkenteni, úgyhogy zsinórban hatodik vereségét is elkönyvelhette.

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 23/12, Trier 16, Mudiay 14
A Thunder legjobb dobói: George 31/12, Westbrook 17/3, Schröder 17/12

Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 88–104

Megtört a chicagói jég. Zsinórban tíz vereség után aratott győzelmet a Bulls a liga két legrosszabb mérleggel bíró csapatának találkozóján, méghozzá gyakorlatilag végig vezetve, tulajdonképpen magabiztosan. A vendégcsapat parádésan dobott az első negyedben (12/22 mezőnyből) és 15 pontos előnyt épített fel, majd bár a második játékrészben visszaesett és közelebb is engedte a Clevelandet, a fordulás után újra felpörgött és öt triplát bebombázva megint meglépett, többször pedig már nem került gödörbe. Egyénileg Zach LaVine (25 pont, 9/16 mezőnyből) játékát lehet leginkább kiemelni, de most többen is jól teljesítettek, csapatszinten 50%-kal tripláztak és idén harmadszor is nyertek a Cavs ellen - a keretben pedig közben vannak változások, hiszen Wendell Carter Jr. 8-12 hétre kiesett, viszont leigazolták (átmenetileg) a Houstonban feleslegessé váló Carmelo Anthonyt.

Fáradtan. Még a Chicago ellen sem tudott érdemi kosárlabdát bemutatni a Cavs, nem egészen 36%-os mezőnymutatóval, 22%-os triplázással, 50-38-ra elvesztett lepattanózással zárt a társaság otthon, pedig a tíz vereségből érkező vendégcsapattal szemben azért ennél többet reméltek Collin Sextonék. Larry Drew vezetőedző szerint rosszul jött ki a dolog, mert ugyan otthon játszottak, de szemlátomást még érezték a hosszú és fárasztó idegenbeli túrát, főleg az első negyedben látta a játékosain, hogy fáradtak, nincs meg az energia - ebben az is szerepet játszott, hogy a hatmeccses, tíznapos túra után hatalmas hóviharba csöppentek Clevelandben, többen el is akadtak, Drew szerint ez az éjszakai alvás most kimaradt nekik.

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 18/6, Zizic 13, Clarkson 12
A Bulls legjobb dobói: LaVine 25/9, Portis 15/9, Markkanen 13/9, Dunn 13/3

Washington Wizards–Detroit Pistons 101–87

A magányos farkas. Teljes mértékben egyedül küzdött ezen az estén (is) Blake Griffin, ő beszórt 29 pontot, leszedett 9 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, belement minden párharcba, ütközött, küzdött, hajtott, büntetőzött, triplázott, de a sérült Andre Drummond nélkül annyira gyenge körülötte a csapat, hogy az félelmetes - egyedül Bullock érte el rajta kívül a tízpontos határt, Reggie Jackson újfent bicskanyitogatóan gyengén játszott és amíg nincs érdemi playmaker a periméteren, addig nagyon másban nem is reménykedhetnek. Nem meglepetés, hogy teljesen sansztalanul kaptak ki Washingtonban, az első félidőben összesen 34 pontot (negatív szezoncsúcs) tudtak dobni és 14-gyel égtek, nem volt bennük annyi átütőerő, hogy érdemi kihívás elé állítsák a fővárosi alakulatot - Ish Smith is hiányzott, de egyébként is változtatni kellene valamit a kereten, mert Drummond ide, Drummond oda, így még ezen a mostani Keleten sem fognak playoffba jutni.

A védekezést lehet dicsérni. Ami a Pistonsnál negatív szezoncsúcs, az a Wizardsnál pozitív, ugyanis idén most először kaptak ilyen kevés pontot a hazaiak, ami nagyon fontos lépés náluk azok után, hogy a liga legrosszabb öt csapata közé tartoznak védekezésben. Scott Brooks vezetőedző is dicsérte emiatt csapatát, Bradley Beal szerint ez az akaraton és a fegyelmen múlik, elvették a Detroit dobásait, a támadópattanóit, mindent, így támadásban nem is kellett tőlük extra - azért heten így is elérték náluk a tízpontos határt, mindenki hozzátett, akitől várhatták. Abszolút jó formában vannak most, az elmúlt tíz mérkőzésükből hetet megnyertek és éppen a Pistonst érték utol a keleti 9-10. helyen, nekik jelenleg sokkal jobb esélyeik lehetnek a rájátszásra, igaz, két meccsel ők is le vannak maradva jelenleg a Charlotte-tól.

A Wizards legjobb dobói: Ariza 20/6, Porter 19/12, Beal 16/3
A Pistons legjobb dobói: Griffin 29/12, Bullock 12/6, Galloway 8/6

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Milwaukee Bucks–Dallas Mavericks 116–106

A harmadik negyedben fordította a maga javára a Bucks. Jól kezdett a hazai alakulat és az első negyedben nagyon eredményes, gyors támadójátékkal meg is lépett ellenfele elől, a második játékrészben azonban fordult a kocka és az egyébként parádés védekezés eléggé szétcsúszott a Milwaukee-nál - ennek eredményeként a nagyszünetben már a Dallas vezetett. A harmadik negyedben a kezdőkkel ismét felszívta magát Mike Budenholzer alakulata, majd a játékrész hajrájában Dwight Powell két technikaival való kiállítása után tíz pont körüli előnyt alakított ki, ezt pedig még egyszer már nem rontotta el - a záró etapot egy 12-3-as futással nyitotta és innentől nem forgott veszélyben a győzelme. Giannis Antetokounmpo (31 pont, 10/20 mezőnyből, 15 lepattanó, 5 gólpassz) "szokásos" remeklése mellett Brook Lopez (16 pont, 4/7 tripla, 10 lepattanó, 5 blokk) játékát is mindenképpen ki kell emelnünk, a center a legutóbb 6 blokkos meccse után most megint villogott hátul, összességében hatan is tíz pont fölé jutottak náluk, úgyhogy hozták zsinórban ötödik győzelmüket.

Doncic elsőzött. NBA-kerrierje első tripla-dupláját szállította a Dallas újonca, a szlovén tinédzser 18 ponttal, 10 lepattanóval, valamint 11 gólpasszal zárt, bár csak 6/17-et dobott mezőnyből és a meccs után úgy is értékelte saját teljesítményét, hogy nem játszott igazán jól, mert sok olyan dobást elrontott, amit a helyére kellett volna küldenie. A gyenge dobóforma egyébként is problémát jelentett a Mavsnél, Harrison Barnes nagyon nem találta magát (8 pont, 4/15 mezőnyből) és a kezdő irányító, Jalen Brunson is csak 6/15-öt dobott, úgyhogy végig azért nem bírhatták a Bucks tempóját, hiába tudtak vezetni is - végül csak 41%-kal céloztak, ráadásul a büntetőiket is csak 59%-kal értékesítették. Hiába Wesley Matthews komoly számai védekezésben (3 labdaszerzés, 4 blokk), hiába vállalta a játékot a nem 100%-os DeAndre Jordan (15 pont, 15 lepattanó, 2 blokk), a bravúrt nem tudták összehozni, zsinórban negyedszer is kikaptak és már öt meccsre vannak a playofftól.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 31/3, Bledsoe 21/3, Brogdon 19/3
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 18/6, Brunson 16/6, Jordan 15, Matthews 15/9

Atlanta Hawks–Orlando Magic 103–122

Összeszedettebb volt a Magic. Az első negyedben kicsit még kereste a fogást ellenfelén a vendégcsapat, onnantól viszont tökéletesen használta ki azokat a helyzeteket, amelyekből előnye származott és uralni tudta a játékot - a nagyszünetben már vezetett az Orlando, a második félidőt pedig összesen 16 ponttal nyerte meg, abszolút ráerőltette akaratát az Atlantára. Ennek egyik alappillére Nik Vucsevics volt, akinek a fizikai és technikai fölényére nem volt válasza a hazai alakulatnak, a center 29 pontot szerzett nagyrészt a festékből, leszedett 14 lepattanót és kiosztott két blokkot is, mellette pedig Evan Fournier (29 pont, 7 gólpassz) volt az, aki a periméterről is szétszedte a Hawks játékát - innentől nagy dolgok már nem is kellettek náluk, védekezésben fegyelmezettek voltak, megfogták az Atlanta rohanásait, úgyhogy Aaron Gordon nélkül is magabiztos győzelmet arattak. Augustinék szerint egyébként az ő szezonjuk ezen a héten dőlhet el, mert még közel vannak a playoffhoz, de az Atlantát (ez sikerült), a Brooklynt és a Washingtont meg kellene verniük most ahhoz, hogy valós reményeik lehessenek a folytatásban.

Most nem volt jó a Hawks. Nem igazán tudta saját játékát játszani a hazai alakulat, az első másfél negyedben azért még vezetni tudott, onnantól viszont szép fokozatosan felőrölte Trae Youngékat a Magic. Sem védekezésben, sem támadásban nem talált megoldást a gárda, az Orlando dolgát nem tudta megnehezíteni, ugyanakkor a túloldalon a pálya minden pontjáról gyengén dobott, így pedig a végére azért elég nagy lett a különbség - a játékosok nem tudták megmagyarázni, hogy miért alakult ez így, Young is csak annyit mondott, hogy a jó első negyed után "valami történt". Most kemény időszak elé néznek, ugyanis egy hétmeccses idegenbeli túrára indulnak, legközelebb csak február 8-án játszanak otthon.

A Hawks legjobb dobói: Dedmon 24/15, Young 21, Lin 15/3
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 29/3, Fournier 29/9, Ross 16/3

Brooklyn Nets–Sacramento Kings 123–94

Mi történt a második félidőben? A jó kezdés után a második negyedet eléggé elrontotta a Brooklyn és hátrányba is került a nagyszünetben, de sokáig azért nem nézték ezt tétlenül a hazaiak és a harmadik negyedben már jelezték, hogy ki az úr a háznál: D'Angelo Russell 5/6 jó dobással, közte 4/4 triplával indította be a bulit ebben a játékrészben, csapata egy 22-4-es futással fordított és nyolcpontos előnybe került, majd jött a negyedik negyed, ahol ízekre szedték a Sacramentót. Az utolsó 12 percet 30-9-re (!) nyerte meg Kenny Atkinson legénysége és DeMarre Carroll állítása szerint egyszerűen felőrölték a vendégeket, túl mélyek voltak, a kispadról is olyan játékosok érkeztek, akik óriási nyomást helyeztek az ellenfélre, könyörtelenül bedobták a helyzeteiket, úgyhogy végül nagyarányú győzelmet arattak - az utóbbi 22 meccsükből ez volt a 17. sikerük, továbbra is elképesztő formában vannak. Csak hogy kontextusba helyezzük mindezt: most 25-23-ra állnak január 22-én, tavaly a 25. győzelmük március 31-én érkezett és az egész szezont 28 sikerrel zárták...

Elfogyott a Kings. Ugyan igazán csak a negyedik negyedben engedte el a meccset a Sacramento, de már a harmadikban is abszolút alárendelt szerepet játszott, igazából csak az első félidőt bírta ki úgy, hogy a kulcsemberei gyengélkedtek: Fox (9 pont, 4/14 mezőnyből), Hield (11 pont, 4/10 mezőnyből) és Shumpert (4 pont, 1/10 mezőnyből) is kifejezetten gyenge volt, Nemanja Bjelica pedig alig öt percet kapott kezdőként. Mindezt a 22 pontos, 6 lepattanós, 11 gólpasszos Bogdan Bogdanovic nem tudta egyedül ellensúlyozni, úgyhogy a végére eléggé szétnyílt az olló, Hield szerint pedig fejben csődöltek most be: "Halottak voltunk agyban, egy leütés, passz, egy leütés, dobás, semmi labdajáratás, semmi folyamatosság, semmi játék" - értékelte a teljesítményüket.

A Nets legjobb dobói: Russell 31/21, Harris 19/9, Kurucs 16
A Kings legjobb dobói: Bogdanovic 22/9, Jackson 14/6, Cauley-Stein 12

Memphis Grizzlies–New Orleans Pelicans 85–105

Anthony Davis nélkül nyert a Pelicans. Legjobb játékosa nélkül aratott fontos győzelmet a gárda, mert bár az erőviszonyok alapján kötelező volt nyernie ezt a meccset, azért Davis hiányában idegenben azon se lepődtünk volna meg, ha szenvednek Alvin Gentry játékosai. Nem így történt, a kispad végéről előhúzott Jahlil Okafor parádésan élt a lehetőséggel, 20 ponttal, 10 lepattanóval és 2 blokkal köszönte meg, hogy a kezdőbe került Davis helyén, mellette Randle (20 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz), Holiday (21 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) és a padról beszálló Mirotic (21 pont, 5/12 tripla, 6 lepattanó, 2 blokk) is jól játszott, csapatszinten 50% felett dobtak mezőnyből és bár eltartott egy darabig, amíg ráéreztek a dolgokra, a második negyedtől már ők voltak fölényben. Azt a játékrészt 11 ponttal nyerték meg, így a nagyszünetre ők mehettek előnnyel, a fordulás után pedig összesen 35 pontot engedélyeztek a Memphisnek, úgyhogy a hajrában nem volt kérdés - most szintén Davis nélkül fogadják a Detroitot, ott is kötelező lesz számukra a győzelem, ha playoffba akarnak jutni.

Kínos. Otthon, a Davis nélküli, idegenben sokszor szenvedő Pels ellen simán kikapni húsz ponttal nem túl szívmelengető dolog a Memphis számára, ráadásul a lepattanózást is tükörsimán vesztették el, semmit sem tudtak kihasználni AD hiányából. Mike Conley, a hazaiak irányítója azt mondta a meccs után, hogy ezen az ünnepnapon nagyon kínos és abszolút elfogadhatatlan volt az a produkció, amit ők nyújtottak - ez a nap Memphisben kiemelten különleges, a szokásos éves NBA-mérkőzés pedig része a programoknak. Ezt most nem volt túl nagy élmény megnézni a szurkolóknak...

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 22/3, Conley 20/9, Jackson Jr. 14
A Pelicans legjobb dobói: Holiday 21/3, Mirotic 21/15, Okafor 20, Randle 20

Boston Celtics–Miami Heat 107–99

Irving a vezér. Újabb remek mérkőzést játszott a Boston irányítója, aki szépen a csapat alá dolgozott, amikor kellett, de extra kosarakat is szerzett, amikor arra volt szükség. Irving összességében 26 ponttal, 10 gólpasszal és 8 (!) labdaszerzéssel zárt, védekezésben hatalmas energiákat mozgósított és nagyon élt a Heat játékosai ellen, támadásban pedig hozta, amit kellett, jó döntéseket hozott, jól mozgatta a csapatát. A harmadik negyedben háttérbe húzódott, amikor a többieknek nagyon ment, Tatum, Horford és Morris kosaraival léptek meg és nem "stoppolta" a labdát, amikor megvolt a ritmus, abban a játékrészben 70% felett dobtak a hazaiak és a nagyszünetben lévő egál után 19 pontos előnyt építettek ki. Amikor azonban "kihűltek" és a Miami 99-94-re zárkózott néhány perccel a meccs vége előtt, akkor Irving előlépett, az időkérés után egymást követő három duplát küldött a gyűrűbe, mindegyiket nehéz helyzetből, ezzel megtörte a Heat lendületét. Erik Spoelstra, a vendégek vezetőedzője is azt mondta róla, hogy brilliáns volt, hiába próbálták meg kivenni a kezéből a labdát, amikor arra volt szükség, akkor mindig megoldotta a helyzeteket és nem tudtak vele mit kezdeni - a Celtics így zsinórban negyedszer nyert és próbál rohanni a Pacers-Sixers páros után.

Hiányzott egy sztár. Komoly hullámvölgyei voltak a Miaminak ezen a meccsen, de kétszer is vissza tudott kapaszkodni nagy hátrányból, mindkétszer a parádés védekezésnek köszönhetően és ha azt nézzük, hogy 107 ponton tartotta a Bostont, összességében nem is végzett rossz munkát. A végére nagyjából megvolt az, amit Spoelstra elképzelt, de amíg a hazaiaknál Irving mégis megcsinálta az extrát, addig náluk maximálisan besült mindenki és nagyon érződött, hogy nincs a keretben egy olyan klasszis, aki hasonlóra képes - a kezdőben szinte mindenki gyengén játszott és bár a padról Jones, valamint Waiters remekelt, ez nem volt elég az üdvösséghez. Azt viszont azért említsük meg, hogy még a bostoni csarnokban is megünnepelték a szezon végén visszavonuló Dwyane Wade-et, pedig a Heat ikonja sok nagy csatát vívott a Celtics ellen, illetve az is megérdemel egy említést, hogy Erik Spoelstra 849. mérkőzését töltötte a csapat kispadján, amivel utolérte a franchise-rekordot tartó Pat Riley-t.

A Celtics legjobb dobói: Irving 26/6, Tatum 19/9, Morris 17/6
A Heat legjobb dobói: Jones Jr. 18/3, Waiters 18/6, Adebayo 13

Philadelphia 76ers–Houston Rockets 121–93

Ez férfimunka volt a Phillytől. A csuklóját fájlaló Jimmy Butler távollétében nem tűnt könnyű esetnek a csúcsformában kosarazó James Harden csapatának megállítása, azonban legjobb periméter-védőjük nélkül is kiválóan megoldották a feladatot a hazaiak. A napokban igazolt védőspecialista, Corey Brewer remekül játszott Butler helyén, emberi számokon tudták tartani Hardent és nem hagyták, hogy szervezni tudja a játékot, emellett Embiid (32 pont, 14 pattanó) uralta a festéket, Simmonsék teljesen levették Gordont és Riverst, összességében Hardenen kívül alig 14 pont érkezett a houstoni kezdőktől. A hazai kispad is óriási lendületet adott, az újonc Landry Shamet és TJ McConnell támadásban, a négy blokkot kiosztó Jonah Bolden védekezésben tűnt ki – a két középső negyedet 27 ponttal nyerte a Philly, így az utolsó játékrész már csak formalitásnak bizonyult. Redickék így továbbra is negyedikek Keleten, és úgy tűnik, Brewer személyében megtalálták azt a kiegészítőt, akire szükségük volt.

A sorozat tovább él, a többi felejtős. Zsinórban 20. meccsén is elérte a 30 pontot James Harden, három negyed alatt szórt 37-et, közel 50 százalékkal célzott, de a Sixers taktikája működött, Brewer személyében kellemetlen piócát kapott a nyakába, ráadásul folyamatosan és nagyon agresszíven duplázta őt a 76ers, amivel teljesen elvették a passzjátékát (3 gólpasszra 6 eladott labda). Ezúttal Eric Gordon is csak szenvedett a gyors és mozgékony periméter-védelem ellen, és ha valaki nagy ritkán beverekedte magát a festékbe, Embiiddel vagy Boldennel találta szemben magát. A harmadik negyedben meg is roppant a Rockets, gyorsan ki is ültette húzóembereit Mike D'Antoni, nem volt értelme erőltetni. Jó hír, hogy kapott bőven lehetőséget a frissen igazolt magasember, Kenneth Faried, aki 13 ponttal és 6 pattanóval mutatkozott be, láthatóan komolyabb fizikai problémája nincs, ha gyorsan megtanulja a Rockets alapjátékát, akkor hamar nagy segítség lehet a palánkok környékén.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 32, Shamet 18/9, Redick 16/3.
A Rockets legjobb dobói: Harden 37/18, Green 18/6, Faried 13/3.

Utah Jazz–Portland Trail Blazers 104–109

Jusuf Nurkic-ra nincs orvosság. Az első félidőben alaposan szenvedett a Blazers bosnyák centere, ennek is köszönhetően a vendégek mindössze 15 pontot szereztek a második negyedben, és hétpontos hátrányba kerültek, mert CJ McCollum sem nagyon találta önmagát (ahogyan az egész eddigi szezonban). A nagyszünet után aztán az igazi Nurkic jött vissza a parkettre, 17 pontot termelt a harmadik negyedben és 4 (!) blokkot osztott ki, 39-28-ra meg is nyerte a vendégcsapat a játékrészt, utána pedig Lillard tartogatott nyolc egységet a negyedik negyedre (26 pont, 8-8 gólpassz és lepattanó), a két vezér pedig húzta a többieket is. Aminu, Harkless, Layman, Turner és Leonard sem vállalt túl sok dobást, de azokat üzembiztosan behajigálták, de a legnagyobb érdem természetesen a nagyemberé, aki végül 22 ponttal, 8 pattanóval, 7 gólpasszal és 6 blokkal zárt. A Portland zsinórban harmadszor nyert és tapad a nyugati harmadik OKC-re.

Több lábon állt a Portland. A hazaiak is remek formában voltak a találkozó előtt, ráadásul visszatérhetett a védekezésben és szervezésben is kulcsjátékosnak számító Ricky Rubio, aki 12 pontot szerzett a padról, biztatóan mozgott. Donovan Mitchell is megszórta magát, de 36 pontját nem túl hatékonyan szerezte, ráadásul most nem mozgatta jól a csapatot, 5 gólpasszára 4 eladott labda jutott. A meccs azonban nem rajta, sokkal inkább Joe Ingles-ön ment el, az ausztrál hiába adott 6 gólpasszt, 1/7-tel célzott, nem jelentett veszélyt a gyűrűre, illetve a liga egyik legjobb palánk alatti védőjének számító Rudy Goberten, aki ugyan ismét növelte dupla-duplái számát (10 pont, 13 pattanó, 4 blokk), de a kritikus percekben csúnyán ledominálta őt Nurkic. A negyedik negyedben már csak a veszett fejsze nyele után kapkodott a Jazz, a rutinos Trail Blazers minden próbálkozásukra tudott válaszolni – különösen azért fájdalmas ez a vereség, mert a mögöttük álló Lakers-Kings duó buktáját nem tudták kihasználni és két meccsnyire ellépni a nyolcadik helyen.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 36/6, Crowder 15/9, Rubio 12/3, Favors 12.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 26/3, Nurkic 22, McCollum 14/6.

Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 111–130

A várt forgatókönyv. Sem James, sem a Rondo-Ball páros nem volt bevethető, valódi játékszervező nélkül pedig a Lakers csak asszisztálni tudott a GSW parádéjához. Még az első félidőben tartotta magát a hazai csapat, csak tíz pont volt közte, a harmadik negyedben azonban teljesen összeestek, 30 pontra nőtt a differencia, és csak a cseresor tudott valamit szépíteni az eredményen a végén. Hart és Caldwell-Pope nem nagyon tudott szervezni, Ingram próbálkozott, de kevés sikerrel, amikor pedig nem jár a labda, Kyle Kuzma sem hatékony (0/5 tripla), a Durant-Green páros elöl-hátul kikapcsolta a két csatárt. A kispadról Zubac újabb remek meccse így mehetett a kukába, ahogyan Beasley és McGee jó játéka is, összességében nem volt egy súlycsoportban a két alakulat. A Lakers szerencséje, hogy a tabellán a körülötte lévő csapatok is buktak, de ez nem lesz mindig így...

Klay Thompson elszabadult. Az idei szezonban kicsit kevesebbszer „őrül meg” a Splash Brothers másik tagja, de az általában emlékezetes – ma első 10 triplakísérletét pontokra váltotta, amivel beállított egy NBA-rekordot, és összességében 10/11-gyel zárt. A Lakers igyekezett limitálni Curry dobásait, ami sikerült is (3/12 mezőnyből), de cserébe 12 gólpasszt szortírozott az irányító – ez, illetve Durant megbízható, illetve Green sokoldalú játéka összességében bőven elég volt ahhoz, hogy három negyed alatt lerendezzék a vitás kérdéseket. A vendégek örülhetnek, mert Cousins így több lehetőséget kaphatott a gyakorlásra, már 21 percet tölthetett a pályán (8 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz). Összességében nem történt semmi rendkívüli, a Nyugatot vezető Warriors tükörsimán győzött zsinórban nyolcadszor, vendégként sorozatban hetedszer - kétszeres címvédőhöz méltó teljesítményt nyújtanak, szépen lassan ismét az válik a liga nagy kérdésévé, hogy ki és mivel tudja megállítani őket...

A Lakers legjobb dobói: Zubac 18, Ingram 17/3, Kuzma 16.
A Warriors legjobb dobói: Thompson 44/30, Durant 20/3, Curry 11/6.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik