Amerikai futball: profi ligát indít a WWE tulajdonosa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 09:57
Két év múlva elindítja az XFL névre keresztelt profi amerikaifutball-ligáját Vince McMahon, a világ legnagyobb pankráció szervezetének, a WWE-nek a tulajdonosa.

A 72 éves üzletember csütörtök este élő internetes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újraéleszti a ligát, amelyet 2001-ben egy évig működtetett, akkor azonban nem volt sikeres.

A tervekkel kapcsolatban leszögezte, nyolc csapattal, 40 fős keretekkel indul majd a bajnokság, amelynek alapszakasza – amely várhatóan januárban, tehát az NFL idényének a rájátszása közben rajtol – tíz fordulóból áll, majd egy elődöntőt és döntőt rendeznek. Hozzátette, szeretnének gyorsítani a játékon, így a mérkőzések kétórásak lesznek, s nem lehetnek olyan játékosok a pályán, akik büntetett előéletűek.

Megjegyezte, hogy az XFL-ben a játékosok nem fejezhetik ki személyes szociális, illetve politikai véleményüket. Ezek a feltételek vélhetően azért kerültek bele a tervekbe, mert McMahon jó kapcsolatot ápol Donald Trump amerikai elnökkel, felesége, Linda ugyanis a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője.

Trump az NFL előző idényében bírálta a játékosokat, elsősorban a himnusz alatti térdelés miatt, a futballisták ugyanis így tüntettek a feketék elleni rendőri erőszak ellen. Az amerikai elnök azt mondta, ezeknek a játékosoknak nincs helye a ligában, s a tulajdonosokat is arra buzdította, hogy szabaduljanak meg a „renitensektől”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik