Amerikai futball: a magyar válogatott fölényes sikerrel kezdte a B-csoportos Eb-t

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.12. 19:41
null
A magyar válogatott korán eldöntötte a spanyolok elleni mérkőzést (Fotó: Radó Norbert)
Sikerrel kezdte a magyar amerikaifutball-válogatott a B-csoportos Európa-bajnokságot, a mieink az egy futott és egy passzolt touchdownnal záró Bencsics Márk és az egy elkapott és egy visszahordott hatpontost jegyző Elek Ádám vezérletével 24–7-re legyőzték a hajrában szépítő Spanyolországot az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.


AMERIKAI FUTBALL
B-CSOPORTOS EURÓPA-BAJNOKSÁG
Magyarország–
Spanyolország 24–7 (14–0, 0–0, 10–0, 0–7)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5200 néző.

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, hiszen egy hatperces támadósorozat végén Bencsics Márk 4. és 1-re 17 yardos touchdownt szerzett, majd egy remek védekezés után a kiváló mezőnypozíciót újra hamar büntetett a csapat, az irányító passzából Elek Ádám szerzett ezúttal hatpontost – a sikeres jutalomrúgásokkal 14–0-ra vezettünk az első negyed hajrájában.

Ezt követően magára talált a spanyol védelem is, bár kétszer is csak centik kellettek volna az újabb magyar pontszerzéshez. A második negyedben volt egymást követően két játék, ami labdavesztéssel zárult, előbb Becs Péter szerzett interceptiont, majd Bencsics Márk ejtette el rögvest a tojást, a játékrész hajrájában pedig egy rossz labdafeladás után újra esélyt kaptunk, de végül ezzel sem tudtunk élni.

Nem úgy a nagyszünet után egy punt utáni helyzetnél! Elek Ádám elsőre elejtette a labdát, majd összeszedte, hogy aztán 60 yardot nyargaljon a célterületig, a játékrész végén pedig Horváth Balázs 23 yardos mezőnygóljával növeltük az előnyt (24–0).

A záró felvonásban a spanyolok egy hosszú passzal mezőnygóltávolságba értek, de ezt követően gyakorlatilag már csak hátrafelé haladtak és végül rúgás helyett negyedikre is nekimentek – hiába.

A mieinknél Váry Tamás vette át a stafétát Bencsicstől a végjátékban, egy labdavesztéssel jelentkezett, ami után végül Javier Carrasco közeli futásával szépítettek a spanyolok, a sikeres onside kicknek köszönhetően pedig újra a vendégek támadhattak, ezúttal azonban már nem volt esélyük átmenni a védelmen.

A magyar válogatott így végül simán, 24–7-re nyert, folytatás két hét múlva Belgiumban.

AMERIKAI FUTBALL
B-CSOPORTOS EURÓPA-BAJNOKSÁG
Magyarország–
Spanyolország 24–7 (14–0, 0–0, 10–0, 0–7)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5200 néző.

Belgium–Magyarország
2019. október 26., Mijnstadion

A mieink 2020-ban előbb Törökországban lépnek pályára, majd Izrael ellen zárják a B-csoportos Európa-bajnokságot.

A mieink csoportbeosztása
A mieink csoportbeosztása

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik