A Thunder megszakította a LeBron nélkül felálló Cavs sorozatát

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.12.12. 08:41
null
Kyrie Irving (balra) nem tudta pótolni Jamest (Fotó: Reuters)
LeBron James kisebb térdsérülés miatt nem léphetett pályára, távollétében a Thunder újabb sikert aratott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A nap másik összecsapásán volt több izgalom, a Houston csak hosszabbítás után tudta legyűrni a Sacramento gárdáját. 

Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers 103–94

Elmaradt a találkozó – a pályán. LeBron James bal térde kicsit fájt, és bár nincs komoly baja, végül kihagyta az OKC elleni mérkőzést. A meccs után felkereste Durantet a Thunder öltözőjében – a nem megszokott látogatás történéseiről nem szivárogtak ki hírek.

Kyrie Irving megjárta a hadak útját. James távollétében az irányítónak kellett volna vállára vennie a zsinórban nyolcat nyerő Cavalierst, de ez nem jött össze. Dobott ugyan 20 pontot és adott 6 gólpasszt, de egyrészt nagyon rosszul célzott (7/21), másrészt nem nagyon tudta levédeni Russell Westbrookot. A második negyedben a frászt is ráhozta a csapatra, egy párharcban ő és Westbrook térdei ütköztek, lent maradt a parketten - szerencsére folytatni tudta.

Majdnem elszórakozta az Oklahoma. Az első negyedet lendületből vitte a Cleveland, a két középső negyedben viszont 20 pontot vert ellenfelére a Thunder, a 4. negyed elején 20 ponttal vezetett is. Westbrook vitte a prímet (26 pont, 8 gólpassz, 7 pattanó), azonban a végjátékban ő sem tudott segíteni: Irving és Thompson (14 pont, 13 pattanó) vezérletével négy pontra zárkózott fel a Cleveland. Ekkor azonban jött az egyébként nem sokat mutató Durant, és előbb egy zsákolással, majd egy tempóval visszaverte a felzárkózási kísérletet. A Thunder így utóbbi hét meccséből a hatodikat nyerte meg, és óriási lépésekkel halad a playoff-helyek felé.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 26, Durant 19/3, Jackson 13/3.
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 20/3, Love 18/6, Dellavedova 14/12, Waiters 14/6, Thompson 14.

Sacramento Kings – Houston Rockets 109-113 hosszabbítás után

Három negyedig mindent jól csinált a Kings. Amióta a center Cousins vírusos betegséggel bajlódik, a Kingsnél is megállt az élet: utolsó nyolc meccsükből hatot elvesztettek a mai találkozó előtt. Nem játszanak rosszul, de egy kicsi hiányzik a győzelemhez – ma sem volt másképpen. Az első negyedben 10 pontos előnyt harcoltak ki, majd a két hátvéd, Darren Collison (24 pont, 7 gólpassz) és Ben McLemore (21 pont) vezetésével simán tartották is az előnyt a negyedik negyedig.

Rudy Gay betlije. A Rockets a 4. negyed elején pillanatok alatt kiegyenlített, akkor már nagyon kellett volna a Trevor Ariza mellett a dobásaival csak szenvedő Rudy Gay (4/18 mezőnyből). A kiscsatár azonban végül hiába jutott 8-8 gólpasszig és lepattanóig, pontok kellettek volna. Az utolsó percben még vezetett 95-90-re a Kings, de Gay kétszer is dobást rontott, így teremtve meg a lehetőséget a Rocketsnak az egyenlítésre.

Idegbajos végjáték és James Harden. A Houston ma alaposan megszenvedte Dwight Howard hiányát, Motiejunas kipontozódott, de a két center, Black és Dorsey is 9 faultot szedett össze. Így kénytelen-kelletlen a Houston kiszorult a periméterre: 44 triplakísérletük volt, amiből 15 esett be. Egyértelműen James Harden volt, aki kirángatta a szekeret a kátyúból, a rendes játékidőben 34 pontot dobott, kiharcolta a büntetőket és még 8 gólpasszra is futotta az erejéből. A rendes játékidő végén ő emelte be a hosszabbítást jelentő triplát, majd a ráadás kezdetén zsinórban hét pontot szórt – erre nem lehetett (és nem is volt) válasza a fejben teljesen elfáradó Sacramentónak.

A Kings legjobb dobói: Collison 24/6, McLemore 21/6, Williams 17/6.
A Rockets legjobb dobói: Harden 44/9, Beverley 15/12, Ariza 15/9.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik