A szétlövés volt a sláger a játéknapon

Vágólapra másolva!
2010.02.10. 07:42
null
A Chicago kapuja a szétlövésben bevehetetlen volt (Fotó: Action Images – archív)
A szétlövés volt a sláger az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 125. játéknapján: a hét mérkőzésből négy csak a hosszabbítás utáni párbajban dőlt el. Az idegek harcából a Chicago, a St. Louis, a Boston és a New York Islanders került ki győztesen.

Úgy tűnik, a Chicago kilábalt a hullámvölgyből (már amennyire hullámvölgynek lehet nevezni sorozatban elszenvedett három vereséget), hiszen a 125. játéknapon egymás utáni második győzelmét szerezte – igaz, csak a szétlövésben múlta fölül a Dallast.

Az első harmad mindkét oldalon két, a harmadik mindkét oldalon egy gólt hozott, míg a szétlövésben egészen az ötödik párig kellett várni, hogy eldőljön a meccs: ekkor Kris Versteeg értékesítette a maga büntetőjét (előtte mind a kilenc próbálkozás sikertelenül zárult).

A mérkőzés hősévé avanzsáló kanadai szélső egyébként elárulta, nem gondolkodta túl a feladatot: „Felkészültem, hogy bemegyek, lövök, és reméltem, hogy betalálok." A chicagói United Center 21 446 nézőjének örömére sikerrel hajtotta végre küldetését – ez volt sorozatban a Blackhawks 80. hazai meccse, amelyet telt ház előtt rendeztek meg.

De nemcsak Chicagóban, hanem három másik csarnokban is csak a hosszabbítás utáni párbaj döntött: a Boston a Buffalót, a New York Islanders a Nashville-t, a St. Louis pedig a Detroitot múlta felül az idegek harcában.

A játéknap legmagabiztosabb győzelmét a Carolina aratta, amely hazai pályán verte meg 4–1-re a Floridát, elsősorban a harmadik harmadban lőtt két góljának köszönhetően. A Panthers utóbbi kilenc mérkőzéséből hetet megnyert, és egyelőre életben tartja a rájátszásról szövögetett álmait.

„Még van esélyünk, hogy bejussunk a playoffba, így minden mérkőzésen keményen harcolunk. Élvezzük a játékot. Nincs rajtunk nyomás, és olyan keményen játszunk, amennyire csak tudunk" – nyilatkozta a meccs után a Carolina védője, Tim Gleason.

NHL
ALAPSZAKASZ, 125. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Boston Bruins 2–3 – szétlövéssel
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 4–1
New York Islanders–Nashville Predators 4–3 – szétlövéssel
Ottawa Senators–Calgary Flames 3–2
Tampa Bay Lightning–Vancouver Canucks 3–1
St. Louis Blues–Detroit Red Wings 4–3 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 4–3 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik