A Pacers 17 pontos hátrányból verte meg a Clevelandet, újra előnyben van

Vágólapra másolva!
2018.04.21. 08:57
null
Indianapolisi öröm
A kiváló első félidőt egy szörnyű második követte a Cavaliers szempontjából a Pacers elleni széria harmadik meccsén, Bojan Bogdanovicék pedig végül 90 ponton tartották és szoros küzdelemben ismét legyőzték ellenfelüket – 2–1-re vezetnek az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának első körében. A másik két, hajnalban lejátszott meccs is 2–1-re módosította az aktuális párharcot, a Washington 19 ponttal verte meg a Torontót, a Milwaukee pedig egy félidő alatt lelépte a Bostont.

 

 

 

Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 92–90

Mélyről jött vissza a Pacers. Az első félidő egyértelműen a Clevelandé volt, az Indiana csak kereste a játékát elöl-hátul, így a nagyszünetben 17 ponttal vezettek a vendégek és úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés - a Cavs jól nézett ki, a Pacers pedig nem tudta azt hozni, mint az első két meccsen. A fordulás után azonban minden megváltozott, 180 fokos fordulatot vett a találkozó: rátaláltak a szükséges védekezésre a hazaiak, támadásban pedig Bojan Bogdanovic (30 pont, 7/9 tripla) személyében kaptak egy extra teljesítményt, így a záró etapban utolérték ellenfelüket. Az utolsó percek aztán a Bogdanovic-James csatával teltek, 77-77 után a horvát dobott sorozatban hét pontot, majd James is megtette ugyanazt, 84-84 után megint Bogdanovic időszaka következett, hogy aztán az utolsó percben James is bevágjon még egy óriási triplát. A hullámzó végjátékból, lejáró támadóidőkből, itt-ott kimaradó büntetőkből végül egy hajszállal a Pacers jött ki jobban, itt már azért inkább a hazaiak jártak előrébb és bár az utolsó öt másodpercben még maradt egy dobása a Cavsnek, JR Smith nagyon távoli kísérlete nem ért célt - mélyről felállva aratott óriási győzelmet az Indiana úgy, hogy most Victor Oladipótól nem kellett extra (18 pont, 5/15 mezőnyből, 1/8 tripla) teljesítmény. Ezzel a sikerrel megőrizte a Clevelandben elvett pályaelőnyt a gárda és ha a következő hazai meccsét is hozni tudná, nagy lépést tehetne a bravúr felé.

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere akezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere akezdo5.hu

A második félidőben leegyszerűsödött a Cavaliers. Az első két negyed során még működött a vendégek támadójátéka, George Hill rögtön a nyitó játékrészben beszórt kilenc pontot, ültek Love dobásai, minden a helyén volt, ám a nagyszünet teljesen megtörte ezt a lendületet. A fordulás után már csak árnyéka volt önmagának a Cleveland, az addigi 57 ponthoz 33-at tudott hozzátenni, Tyronn Lue játékosai eladtak tíz labdát, mindössze 5/22 triplát küldtek a gyűrűbe és elég beszédes az is, hogy a 33 pontból 15-öt James szerzett, mindenki más összesen 18-at - ez nem férhetett bele, főleg hogy James is eltűnt a harmadik negyedben, csak a negyedik játékrész második felében jött bele ismét. Nyerhető meccs volt ez a Cavs számára, a közel húszpontos előnyt illett volna megtartani, így viszont megint hátrányba kerültek és komoly nyomás lesz rajtuk a következő összecsapáson.

A Pacers legjobb dobói: Bogdanovic 30/21, Oladipo 18/3, Young 12
A Cavaliers legjobb dobói: James 28/12, Love 19/9, Hill 13/3

A párharc állása: 2–1 a Pacers javára.

Washington Wizards–Toronto Raptors 122–103

Gyökeres változás. Az első két meccshez képest ez most egy egészen más Washington volt, kezdve azzal, hogy sokkal hatékonyabban tudtak támadni a fővárosiak - az ismét remeklő John Wall (28 pont, 14 gólpassz) mellé ezúttal ugyanis fel tudott lépni Bradley Beal (28 pont, 10/19 mezőnyből, 4/9 tripla) is. Kettejük irányításával kiegyensúlyozottan és pontosan működött a gépezet, 55%-kal tüzelt mezőnyből a gárda, 43,5%-kal triplázott, megnyerte a lepattanózást és héttel kevesebb labdát adott el, mint ellenfele, így gyakorlatilag a két középső negyedben eldöntötte a mérkőzést. A rossz rajt után már az első játékrészt egy 12-2-vel zárták a hazaiak, a második negyedben közétettek még hét pontot, majd a harmadikban további tizenegyet, jól jöttek ki a parázs helyzetekből (repkedtek a technikaik, ment a trash talk, Lowry ütött flagrant faultot is), a hajrában pedig már nem kellett izgulniuk, a kezükben volt a meccs. Gyakorlatilag minden olyan hibájukat kijavították, amely az első két találkozón jelentkezett, védekezésben is sokkal agresszívebbek tudtak lenni, így életben maradtak és ezzel a lendülettel akár egyenlíthetnek is a következő hazai találkozójukon.

A bab nem hús. A két, viszonylag simán megnyert hazai meccs után ezúttal is kiválóan kezdett a Raptors és 27-18-ra vezetett az első negyedben, nem úgy tűnt, hogy gondjai lesznek - minden azonban nem alakulhatott jól a Casey-legénység számára, a találkozó további részében pedig gyakorlatilag semmit nem csináltak megfelelően. Főleg az eladott labdáikkal szenvedtek, ezekből 28 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, ezúttal nem működött hatékonyan az a támadójáték, ami otthon igen - a kispad nem tudott túl sokat hozzátenni, sőt, Serge Ibaka (3 pont, 1/4 mezőnyből) is eléggé eltűnt. Ezt egészítette még ki az, hogy egyébként sem voltak képesek megállítani a Wall-Beal párost, így meglepően nagyarányú vereségbe futottak bele - lesz min javítaniuk legközelebb, ha nem akarják, hogy minden előnyük elvesszen a párharcban.

A Wizards legjobb dobói: Wall 28, Beal 28/12, Gortat 16
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 23/3, Lowry 19/15, Valanciunas 14/3

A párharc állása: 2–1 a Raptors javára.

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 116–92

Átgázolt ellenfelén a Milwaukee. Ezen a mérkőzésen egy pillanatig sem volt kérdéses a győztes kiléte, már az első negyedben jelezték a hazaiak, hogy most más a helyzet: a korábbi gyenge kezdések után ezúttal 27-12-re hozták a nyitó tizenkét percet és a második játékrészben is hasonló iramot diktáltak. Most sokkal jobban eloszlottak a terhek, sokkal inkább működött a rendszer, egyedül Khris Middleton (23 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) jutott húsz pont fölé, de rajta kívül még négyen elérték legalább a 14-et, igaz, a nagyon hamar tetemessé váló előny miatt ezúttal a játékpercekre is figyelhetett Joe Prunty. Ráadásul ezen az estén még a triplák is beestek Antetokounmpóéknak, magukhoz képest hatalmas extrának számító 16/33-mal zártak kintről, összességében 57%-kal tüzeltek mezőnyből és csak kilenc labdát adtak el - emellett védekezésben is hozták magukat, a nyolc labdaszerzés mellett 13 (!) blokkot osztottak ki, ebből Thon Maker egymaga ötöt vállalt. Most minden úgy alakult, ahogy azt a Bucksnál elképzelték, ennek egy könnyed, kiütéses hazai győzelem lett az eredménye, amellyel megmenekült a gyors 0-3-tól a társaság, megmutatta, hogy van benne potenciál és a következő találkozón abszolút visszajöhet a sorozatba.

Most hiányzott egy vezér. Pontosan az ilyen meccseken lenne nagy szüksége a Celticsnek Kyrie Irvingre, amikor nem működik a csapatjáték, amikor nem találják a ritmust - az eddig remeklő Rozier-Brown páros most összesen húsz pontot tett hozzá és igazából senki nem akadt, aki a vállára vette volna az együttest. A korai komoly hátrányból egyszer sem tudtak felállni, végig alárendelt szerepet játszottak és most gyakorlatilag minden olyan probléma előjött, amitől a bostoni drukkerek tarthattak - meglátjuk, hogy sikerül-e újra felszívniük magukat a negyedik meccsre, vagy az első két találkozón látottak bizonyultak inkább extrának.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 23/9, Antetokounmpo 19/9, Bledsoe 17, Parker 17/3
A Celtics legjobb dobói: Horford 16/3, Monroe 15, Tatum 14/3

A párharc állása: 2–1 a Celtics javára.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 92–90

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Indiana javára

Washington Wizards–Toronto Raptors 122–103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Toronto javára

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 116–92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik