A liga legrosszabb védelme és az esélytelen – út a Super Bowlig

Vágólapra másolva!
2018.01.31. 19:19
null
Mindkét csapatnál volt időszak, amikor távoli álomnak tűnt a Super Bowl (Montázs: NSO)
Magyar idő szerint február 5-én hajnali fél 1-től Minnesotában megrendezik az Egyesült Államok legjobban várt idei sporteseményét, az 52. Super Bowlt. A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjében a 2004-es idényhez hasonlóan a New England Patriots és a Philadelphia Eagles csap össze. Felvezető írásunk mai részében a két csapat Super Bowlig vezető útját mutatjuk be.

MINDEN AZ 52. SUPER BOWL FELVEZETÉSÉRŐL EGY HELYEN!

NEW ENGLAND PATRIOTS (13–3)

A Hazafiak címvédőként érkeztek meg az új szezonra, és bár az előző idényben elért 14–2-es mutatójuktól éppen hogy, de elmaradtak, így is sorozatban kilencedszer nyerték meg a csoportjukat, az előző 17 évből pedig 15-ödször. A Bills 16. fordulóbeli legyőzésével sorozatban a nyolcadik idényükben érték el a 12 győzelmes határt, ami természetesen NFL-rekordnak számít, az utolsó fordulóban bebiztosították a hazai pálya előnyét, és a Titans elleni sikerrel sorozatban hetedszer jutottak be a konferenciadöntőbe, amivel tovább javították a rekordot. Tom Brady korrekordokat döntögetett, az együttes pedig megismételheti 13 évvel ezelőtti bravúrját. No, de ne rohanjunk ennyire előre...

A BAJNOK GYENGÜL, NEM?

Alapvető tézis, az erős csapatok meggyengülnek, kiváltképp a bajnokok. Erre van az egész rendszer kitalálva. Erre szolgál a draft szisztémája, hogy a leggyengébb húzhat legelőször a körökben, a bajnok csak a legvégén. Erre szolgál a fizetési sapka, hogy a felgyülemlett tehetségmennyiséget ne lehessen egyben tartani dinasztiákat kiépítve, valamint erre szolgál a szabadügynökpiac is, ahol a gyengébben teljesítő, több pénzzel rendelkező csapatok lerabolhatják a jobbakat. És akkor most olvassuk el még egyszer az előző bekezdést, hogy ez mennyire nem érdekli ebben az évezredben a Patriotsot...

Persze, itt is voltak veszteségek az új szezon előtt, távozott például LeGarretteBlount és ChrisLong éppen az Eagleshöz, ment még MartellusBennett a Packershöz (ő mondjuk idény közben visszaérkezett), LoganRyan a Tennessee védelmét ment megerősíteni, JabaalSheard Indianapolisban talált magára, ahogyan követte őt a Coltshoz BarkeviousMingo is, és MichaelFloyd sem sokáig maradt Hazafi a bajnok cím után.

Viszont maradt tenderrel Malcolm Butler, Ryan helyére érkezett StephonGilmore Buffalóból, Blount helyére RexBurkhead és Mike Gillislee, a védőfalba pedig Lawrence Guy. Az irányítók siettetésére Kony Ealyt is megszerezték Carolinából, de ez a projekt hamar besült, és a Bennett helyére – szintén csere során – elhozott DwayneAllen is inkább csak a blokkjaival, mint elkapásaival tűnt ki. Jacoby Brissett irányító helyére jött még PhillipDorsett szintén Indianapolisból, és hasonlóan nem kimagaslóan teljesítve. A kisebb-nagyobb változások után úgy tűnt, az együttes még erősödik is, már csak azért is, mert a New Orleanstól érkezett egy valódi első számú elkapó BrandinCooks személyében – persze ennek első körös ára volt.

Brandin Cooks megszerzése jó fogásnak bizonyult (Fotó: Sports Illustrated)
Brandin Cooks megszerzése jó fogásnak bizonyult (Fotó: Sports Illustrated)



BALJÓS ÁRNYAK


A drafton Derek Riversszel próbálták pótolni a visszavonuló Rob Ninkovichot – Sebastian Vollmer is szögre akasztotta a sisakját, de ő már tavaly sem volt alapember –, de ő az edzőtáborban olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy az egész idényre kidőlt. Egyébként is igencsak szűkös volt a Patriots pickkészlete a 2017-es börzén, csupán négy játékost húztak a Hazafiak, közülük a legnagyobb teher a 4. kör végén megszerzett Deatrich Wise-ra hárult, akinek Ealy besülése, Rivers és Shea McClellin sérülése és a rengeteg távozó miatt hamar a mélyvízbe kellett ugrania.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az 52. Super Bowlt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A sérülésekkel amúgy sem volt szerencséje az együttesnek, hiszen még az idény előtt kidőlt az együttes legjobb elkapója, Tom Brady nagy barátja, JulianEdelman – ez pedig alaposan rányomta a bélyegét a kulcsfontosságú 3. kísérletek hatékonyságára –, az említett Rivers és McClellin és a 2016-os draft második körében húzott CyrusJones is, hozzájuk hasonlóan pedig a harmadik körös Vincent Valentin sem tudott pályára lépni az idényben.

LIGAELSŐBŐL LIGAUTOLSÓ VÉDELEM

A rajt finoman szólva döcögős lett. Az rendben van, hogy az együttes még Julian Edelman és a szintén sérült Malcolm Mitchell nélkül is termelte a pontokat támadásban (129) – az már lényegesen nagyobb probléma volt, hogy az előző idényben 16 meccsen csupán 250 pontot engedő, ezzel fölényesen ligaelső védelem négy meccs alatt ennek a mennyiségnek több mint a dupláját (128) engedte!

Az együttes hiába játszotta az első négy fellépéséből hármat is hazai pályán, a Chiefs változatos támadójátéka a nem összeszokott védelmet teljesen darabjaira szedte az idénynyitón (27–42), és bár a Saints ellen úgy tűnt, ez csak egy kisiklás volt (36–20), a Texans ellen csak Bradyék utolsó perces fordítása segített (36–33), a Panthers ellen pedig a nagy feltámadás sem (30–33).

A meccsenként 32 pontot engedő védelem a legrosszabb volt az egész ligában, nem véletlenül nyilatkozta a gárda sztárvédője Devin McCourty, hogy a hátvédsor cserben hagyta a csapatot.

„Frusztráló, amikor nem a képességbeli hibák, hanem kommunikációs malőrök okozzák a szenvedést. Jobbnak kell lennem ezen a téren, a kommunikáció problémája az én saram. Nagyon rossz érzés, cserben hagytuk a csapatot” – mondta a kiváló söprögető.

A szezon elején kis túlzással mintha nem is létezett volna a hátvédsor (Fotó: Sports Illustrated)
A szezon elején kis túlzással mintha nem is létezett volna a hátvédsor (Fotó: Sports Illustrated)



LÁTSZIK A FÉNY AZ ALAGÚT VÉGÉN

És ezt követően mintegy varázsütésre javult a helyzet. A yardokat továbbra is könnyen lehetett halmozni a csapat ellen, a pontokat viszont egyre nehezebben. A Patriots a Buccaneers (19–14) ellen 14, a Jets (24–17) ellen 17 pontot kapott már csak, a Falcons ellen pedig már yardokat tekintve is lényegesen pofásabban nézett ki a helyzet, és csak Julio Jones erőszakosságának köszönhető, hogy a Falcons pontokat szerzett interceptiont helyett (23–7).

A Jets elleni siker pedig már a 187. volt Tom Brady kezdése során az alapszakaszban, így immáron ebben a kategóriában övé lett az örökrangsor első helye, a második pozícióba taszítva a Peyton Manning, Brett Favre (186-186) kettőst.

A GAROPPOLO-CSERE
Az átigazolási határidő vége előtt a pihenő héten lévő együttes egy 2018-as második körért elcserélte JimmyGaroppolót a szenvedő – 0–8-cal álló – 49ershöz. Az időzítés meglepő volt, ekkora ellenértékre minden bizonnyal akkor is szert tett volna a Patriots, ha a franchise taget használva cseréli el a holt szezonban, és így nem marad Brady mögött megfelelő társ sem.

Cserébe viszont a San Francisco elengedte a korábbi New England-i BrianHoyert – mint kiderült, ez az üzlet része volt –, aki így visszakerült a Hazafiakhoz. Bár az ESPN szerint Bill Belichick vezetőedző Tom Bradyt akarta elcserélni, és ezért megorrolt a rajta átnyúló Robert Kraft tulajdonosra, hogy Garoppolót cserélte el, ezt a pletykát minden érintett cáfolta...

És hogy milyen jó vásárt csinált a San Francisco? Garoppolo a Seahawks ellen beugorva pillanatok alatt TD-t szerzett a meccs végén, ezt követően az utolsó öt meccsen már ő kezdett, az 1–10-es csapat pedig 6–10-zel zárt... A New England a 2/9 vagy a 2/11-es választási jogot kapja majd érte a drafton, a pénzfeldobás függvényében.

Hogy ne legyen felhőtlen a helyzet, ezen a meccsen kidőlt a védelem vezére, az egyetlen kezdő szintű linebackerként maradó Dont'aHightower is, majd a Chargers (21–13) elleni meccsen a támadófal jobb széléről MarcusCannon is... De legalább a csapat 6–2-re javította a mérlegét időközben.

MAGASLATRA JÓ MENNI!


Nehéz lenne állítani, hogy a Patriots vágyott volna rá az elmúlt években, hogy magaslati levegőn játsszon, elég csak a két, illetve négy évvel ezelőtt denveri konferenciadöntőre gondolni, ahol egyaránt alulmaradt a gárda.

Most viszont a 3–1-es rajt után összeeső, sorozatban négyszer bukó Broncos nem fejtett ki jelentős ellenállást (41–16), ahogyan a még magasabban rendezett mexikói összecsapáson a Raiders (33–8) sem, Brady pedig mindkét meccsen 3 TD-passzig jutva 22:2-re módosította TD/interception arányát. Hazatérve a Miami ellen becsúszott egy labdaeladás, no de jött négy TD-átadás is meg az újabb győzelem, így a Patriots 9–2-vel állt, a 40 éves Bradyn nem látszott a kor, a sérülések ellenére remekelt a csapat.

Belichicket nagyon meghatotta, hogy ezzel a sikerrel egyhuzamban 17. nyertes idényét jegyezte a csapat.

„Azért vagyunk itt, hogy meccseket nyerjünk, semmi hatása nincs a következő hétre annak, hogy hány szezonon keresztül mennyit nyertünk. Úgy értem, senki sem érdekel” – „örömködött” a főedző.

Mexikóban is nyert a Patriots (Fotó: The Mercury News)
Mexikóban is nyert a Patriots (Fotó: The Mercury News)



DÖCÖGŐS DECEMBER

Azt megszokhattuk, hogy a december hagyományosan erős hónapja az együttesnek, most valahogy azonban mégsem akart összeállni a történet.

A Buffalót legyőzte ugyan a csapat (23–3), de Rob Gronkowskit egy buta megmozdulás miatt egy meccsre elveszítette, a Miami otthonában pedig tartalékosan simán kikapott (20–27), és nem sokon múlt, hogy a kulcsfontosságú pittsburghi összecsapáson alulmaradjon a csapat (27–24). De végül a Steelers nem tudta bevinni a végső csapást, sőt, az egyenlítést jelentő mezőnygólt sem próbálta meg végül, mivel Ben Roethlisberger labdáját Duron Harmon elcsípte. A Buffalo elleni karácsonyi meccsen a második félidőre felébredve azért nyert a gárda (37–16), és szilveszterkor a Jets sem jelentett jelentős kihívást (26–6).

Brady viszont az első Miami elleni és a második Buffalo elleni meccs között sorozatban öt fellépésen is dobott interceptiont – ilyenre 2002 óta nem volt példa nála –, és láthatóan zavarta Achilles-ín-sérülése is.

Az utolsó hat meccsén egyszer sem jutott el 300 yardig, ennek ellenére 4577-tel a liga passzkirálya lett, 40 évesen ezzel korrekordot is döntött.

Gilmore óriási védekezése a Patriots Super Bowlba jutását jelentette (Fotó: NFL Spin Zone)
Gilmore óriási védekezése a Patriots Super Bowlba jutását jelentette (Fotó: NFL Spin Zone)


A DÉLEN ÁT MINNESOTÁBA – GONDOK ÉS MEGOLDÁSOK

A TennesseeTitans ellen aztán az első negyedet leszámítva az történt a pályán, amit a Patriots szeretett volna (35–14), így sorozatban hetedszer is bejutott a konferenciadöntőbe az együttes, ahol az utolsó negyedben 10–20-ról fordítva 24–20-ra legyőzte a JacksonvilleJaguarst – úgyhogy, hogy a második félidőben már Rob Gronkowski sem tudott játszani agyrázkódás miatt.

A Patriotsnál amúgy is a célpontok kidőlése jelentette a legnagyobb gondot az idényben, Edelman és Mitchell hiányában csupán Cooks (1058) játszott kiemelkedő snapet – ő 1000 fölé jutott az alapszakaszban, rajta kívül csak Chris Hogan (591) és Danny Amendola (569) érte el a 400-at az elkapók közül... A tight endeknél Allen nem váltotta be a reményeket, Bennett pedig csak két meccset bírt a sérülése miatt, így rendkívül lényeges kérdés, hogy Gronkowski zöld utat kapjon a döntőre az orvosoktól. Cserébe a futószekció ligaszinten is kiemelkedő, Dion Lewis vette át a szerepet Gillislee-től a futásoknál, James White pedig az első számú elkapó RB – de ahogyan Lewis a passzjátékban, úgy ő a futójátékban szintén bevethető, és ott van még Burkhead is, akire szintén igaz, hogy összetett fegyver.

A támadófal nagyjából jól funkcionál Cannon kiesése ellenére is – a belső hármas a Pro Football Focusnál egyaránt a jobbak között volt –, a védőfalban az állandóság helyett inkább a rotáció a biztos, no meg a tavalyi Super Bowlon 2.5 sacket jegyző Trey Flowers, akitől a legtöbb nyomás várható az irányító felé. A linebackersorban Van Noy mellett leginkább csak olyanok vannak, akik a speciális egységben nyújtott teljesítményük miatt vannak egyáltalán a keretben, ez pedig még probléma lehet. Cserében a hátvédsor – a szélső védők és a söprögetők – kiemelkedő szintet képvisel, viszont nyomás nélkül ezeknek a játékosoknak is lényegesen nehezebb a dolguk.

Nick Foles Super Bowlba juttatta az Eaglest (Fotó: upi.com)
Nick Foles Super Bowlba juttatta az Eaglest (Fotó: upi.com)

PHILADELPHIA EAGLES (13–3)


PERFEKT HOLT SZEZON
Mert ugye nagy szükség volt a megfelelő „előkészületekre” – az Eagles a nyáron Nick Foles irányító, Alshon Jeffery és Torrey Smith elkapó, LeGarrette Blount futó, Chris Long irányító siettető mellett megszerezte Timmy Jernigant a Ravenstől (szintén irányító siettető), valamint Ronald Darbyt a Billstől egy-egy csere keretében, míg a draftról érkezett többek között Derek Barnett defensive end, Mack Hollins elkapó és Rasul Douglas cornerback.

Fontos megjegyezni, hogy a vezetőség Caleb Sturgis sérülése miatt az első forduló után elhozta az újonc Jake Elliott rúgót a Bengals gyakorlócsapatából, ami később nagyon jó döntésnek bizonyult.

A védelem szemmel láthatóan alaposan meg lett erősítve, Jim Schwartz védőkoordinátor megkapta a „játékszereket” ahhoz, hogy igazán félelmetes egységet tudjon felépíteni.

Amikor az ember azt hinné, lúzerebb már nem lehet egy csapat, jön a Cleveland, és...
A Wentz-sztori vélhetően már mindenki számára ismerős: a 2016-os játékosbörze előtt az 1/2-es pickkel rendelkező Cleveland háza tájáról kiszivárogtak azok a hírek, miszerint a stáb nem elégedett Carson Wentzcel, ami gyorsan be is bizonyosodott azzal, hogy a Browns elpasszolta a szóban forgó picket az Eaglesnek, amely aztán a cetlivel nagy boldogan kiválasztotta az irányítót. A Browns szerint viszont nem volt elég jó…

NEM IS KÉRDÉS AZ MVP-CÍM
Aztán pedig elindulhatott a nagy köszönetnyilvánítás a Clevelandnek. Hogy miért is? Természetesen azért a Carson Wentzért, aki igazából már a 2016-os szezonban megmutatta, micsoda potenciál lakozik benne, a 2017-es idényre viszont akkora fejlődésen ment keresztül, amire nem sok fiatal irányítónál van példa.

A 25 esztendős irányító győzelemmel, ám egy nagyon csúnya interceptionnel indított a Redskins ellen, aztán jött a Chiefs ellen egy 27–20-as vereség – ez volt az a pont, amikor a legtöbben valószínűleg még nem is sejtették, hogy ez a fiú hamarosan mit művel majd.

Az Eagles a pihenőhetéig sorozatban hét mérkőzést nyert meg, Wentz ezeken összesen 19 touchdownt passzolt, a labdát mindössze négyszer (háromszor a levegőben) adta el, magabiztossága lassan már az eget verdeste, hihetetlen meggyőző teljesítménnyel vezényelte társait, a kulcsszituációkban pedig rendre villanni tudott.

Az idény közepén Doug Pedersonék meghúztak egy nagyszerű cserét, amikor is elhozták Miamiból Jay Ajayi running backet, aki bombaként berobbanva parádésan használta ki a lehetőségeket – talán nem is véletlen, hogy a Blount, Ajayi páros vezetésével a Phillyé lett a liga harmadik leghatékonyabb futójátéka összecsapásonkénti 132.2-es yardátlaggal.

A futás ment, az előző idényben még igencsak lyukas támadófal teljesítménye annak ellenére is meggyőző volt, hogy Jason Peters, az ötös egyik láncszeme a Redskins a hetedik fordulóban szétszakította a térdét.

Sokan attól tartottak, a legrosszabbkor jön a bye week a kiváló formában lévő gárdának, de Wentz minden kétkedőre rácáfolt egy Cowboys, illetve egy Bears elleni sima sikerrel.

TELJES SOKK – EGY SÉRÜLÉS MIATT ODA A SZEZON? NA MÉG MIT NEM!
A Seahawks elleni 24–10-es zakó a 13. játékhéten azért megmutatta, hogy a Wentzre helyezett óriási nyomás és a futójáték hatástalanítása lehet az ellenszer a Philadelphiára, ám ami a Pederson-alakulat erejét mutatja, hogy a vereségből azonnal talpra tudott állni, az idény meglepetéscsapata, a Rams ellen pedig már jött az újabb Wentz-parádé, egészen addig, amíg a quarterback a harmadik negyedben az egyik játéknál meglódult, s befutott a Kosok végzónájába, viszont közben óriási ütést kapott két oldalról.

Wentz sérülése

Egy dolog, hogy a TD-t Lane Johnson szabálytalansága miatt nem adták meg, az igazán fájó hírek a találkozó után jöttek: a lesántikáló és az öltözőbe besétáló Carson Wentznek elszakadt az elülső keresztszalag a térdében – ennek ellenére adott még egy TD-passzt...– , ami miatt a 2017-es szezon véget ért számára!

A diagnózis hallatán valószínűleg egész Philadelphia sokkolódott, hiszen a 11–2-es mutatóval álló Eagles elveszítette legnagyobb fegyverét és egyben vezérét, aki a sérüléséig zseniálisan teljesített, a 3296 passzolt yardig és 33 TD-ig jutó irányító nagy esélyese volt az MVP-címért zajló versenynek.

Carson Wentz sérülése nem törte meg az Eaglest (Fotó: Robert Hanashiro-USA TODAY Sports)
Carson Wentz sérülése nem törte meg az Eaglest (Fotó: Robert Hanashiro-USA TODAY Sports)

Wentz tündérmeséje a végéhez ért, kezdetét vette viszont egy új, mégpedig a Sasoknál már másodszor szerencsét próbáló Nick Folesé! Nem elég, hogy tulajdonképpen a Wentz helyére beálló játékos közbenjárásával született meg a Rams elleni siker, de Foles a Giants ellen a következő héten egyenesen remekelt, négy TD-passzt kiosztva fontos, rájátszást érő győzelmet zsebelt be társaival (34–29), hogy aztán a Raiders ellen tisztes menedzseléssel, egy 19–10-es diadallal az első kiemelést is bebiztosítsa a gárdának.

És ha már az elején a Schwartz-féle védelmet emlegettük, bizony az egységnek is elévülhetetlen szerepe van abban, hogy a Sasok Super Bowlt játszhatnak, elvégre az egység javuló tendenciát felmutatva folyamatosan fejlődni tudott, a 2017-es idényben kis túlzással minden mutatóban a liga legjobbjai között volt: mérkőzésenként mindössze 306.5 yardot engedett, átlagban kapott 18.4 pontjánál három együttes zárt csak hatékonyabban, de a labdaszerzésekben és a levédekezett passzokban is remekelt a szekció.

Talán nem véletlen, hogy Jim Schwartzot az NFL egyik legnagyobb védőkoponyájának tartják…

Az alapszakasz utolsó összecsapásán már belefért az Eaglesnek a kiábrándító 6–0-s, Dallastól elszenvedett pofon, hiszen a kezdők alig voltak pályán, fejben már mindenki a konferencia-elődöntőre koncentrált és azt várta, vajon mely csapat látogat a Lincoln Financial Fieldre.

Az Eagles a 2016-os alapszakaszban elért 7–9-es mutató után 2017-ben 13–3-mal zárt.

MINDENKI LENÉZTE ŐKET
Hiába a hazai pálya és a kiváló védelem, a legtöbb szakértő a Falcons felé húzott az esélyek latolgatásánál a konferencia-elődöntőben – az a tipp mondjuk bejött, hogy Foles kevés lesz a philadelphiai támadóegység élén, ám Schwartz védelme olyat tett, ami a szezonban csak a Patriotsnak és a Vikingsnak sikerült: tíz ponton (vagy az alatt) tartotta a Matt Ryan vezette félelmetes atlantai offense-t!

A defense brillírozásának köszönhetően csak arra volt szükség, hogy Foles ne hibázzon, az Eagles Blount futott touchdownjára és az újonc Jake Elliott rúgó mezőnygóljaira támaszkodva 15–10-re behúzta a meccset, hogy ezt követően a konferenciadöntőbe az óriási végjátékban bejutó Minnesota Vikings ellen már olyan simán nyerjen, hogy arra szavak sincsenek.

Ezen a napon tényleg hős lett Foles, miután szinte tökéletes játékkal, 352 passzolt yarddal és három TD-átadással járult hozzá övéi 38–7-es sikeréhez, ami egyben azt jelentette, hogy a Philadelphia Eagles 2004 után újra Super Bowlt játszhat – talán a véletlen műve, de lehet, hogy a sors akarta így, de akkor is a Tom Brady vezette New England Patriots volt az ellenfél, amely végül 24–21-re meg is nyerte a döntőt.

Nick Foles előtt most élete legnagyobb lehetősége adódott, amennyiben győzelemre tudja vezetni a Philadelphiát, úgy beírja magát a sportág történelemkönyvébe, sztorija csodaszámba megy majd világszerte.

NFL 2017, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2018. 1. 6. – 1. 7.)
AFC
Jacksonville Jaguars (3.)–Buffalo Bills (6.)
10–3
Kansas City Chiefs (4.)–Tennessee Titans (5.)21–22
NFC
Los Angeles Rams (3.)–Atlanta Falcons (6.)13–26
New Orleans Saints (4.)–Carolina Panthers (5.)31–26
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2018. 1. 13. – 1. 14.)
AFC
New England Patriots (1.)–Tennessee Titans (5.) 35–14
Pittsburgh Steelers (2.)–Jacksonville Jaguars (3.) 42–45
NFC
Philadelphia Eagles (1.)–Atlanta Falcons (6.)15–10
Minnesota Vikings (2.)–New Orleans Saints (4.) 29–24
KONFERENCIADÖNTŐK (2018. 1. 21. – 1. 22.)
AFC
New England Patriots (1.)–Jacksonville Jaguars (3.) 24–20
NFC
Philadelphia Eagles (1.)–Minnesota Vikings (2.)38–7
SUPER BOWL 52 (2018. 2. 5.)
New England Patriots (1.)–Philadelphia Eagles (1.)0.30
*US Bank Stadium (Minneapolis, Minnesota)
A rájátszás összes mérkőzését élőben közvetíti a Sport Tv.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik