A Lakers az utolsó másodpercben győzte le városi riválisát

Vágólapra másolva!
2010.12.09. 07:43
null
A Miami keményen megdolgozott a sikerért a Utah ellen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 44. játéknapján a bajnoki címvédő Los Angeles Lakers egy ponttal, 87–86-ra legyőzte a Los Angeles Clipperst, pedig a második félidő nagy részében hátrányban volt városi riválisával szemben.

Derek Fisher a dudaszó pillanatában nagyszerű betörést követően kosarat szerzett, így a Los Angeles Lakers 87–86-ra legyőzte a Los Angeles Clipperst, noha az NBA címvédője a második félidő nagy részében hátrányban volt városi riválisával szemben.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NBA 2010–2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Lakers egyébként utóbbi három mérkőzését elveszítette a Clippers ellen, amikor vendégként lépett pályára saját csarnokában, a Staples Centerben. Kobe Bryant 24, Shannon Brown 16 pontot dobott, Pau Gasol dupla duplát (10 pont, 10 lepattanó) jegyzett, míg a Clippers legeredményesebb dobója a szintén 24-ig jutó Eric Gordon volt, Blake Griffin pedig dupla duplával, 16 ponttal és 11 lepattanóval zárta a mérkőzést.

A Clippers egyébként már 12 ponttal is vezetett a harmadik negyedben, de így sem sikerült megszereznie szezonbeli hatodik győzelmét. A meccs utolsó 41 másodperce igazi csemege volt a semleges nézőknek, ugyanis többször is fordult az állás, a végén azonban a Lakers örülhetett.

A jelek szerint a Miami Heat kezd magára találni: a floridaiak sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg, ezúttal a Utah Jazz otthonában győztek 111–98-ra. LeBron James 33 ponttal a meccs legjobb dobója lett (emellett kilenc asszisztot és hét lepattantó is feljegyezhettünk a neve mellett), míg a veterán center, Zydrunas Ilgauskas 16 ponttal és 10 lepattanóval dupla duplát jegyzett.

Ami a másik két miami nagyágyút illeti, Dwyane Wade 28 ponttal, Chris Bosh pedig 14 ponttal és kilenc lepattanóval zárta a mérkőzést. A Jazzből a center, Al Jefferson emelkedett ki 25 pontjával és tizenegy lepattanójával.

A találkozó egyébként a negyedik negyedben dőlt el, ezt a játékrészt ugyanis a Heat egy 12–3-as rohammal kezdte, és végül 34–20-ra nyerte meg, kialakítva ezzel a végeredményt. Érdekesség, hogy egy hónappal ezelőtt a Jazz 22 pontos hátrányból felállva verte meg a floridaiakat – ezúttal nem voltak erre képesek a hazaiak.

A Miami 23 meccséből 15-öt nyert meg, és ezzel a harmadik helyen áll a Keleti főcsoportban, míg a 16–7-es mérleggel álló Utah a negyedik nyugaton.

Hatalmas csatát vívott egymással a New York Knicks és Toronto Raptors, és az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban: Raymond Felton három másodperccel a vége előtt elengedett hárompontosával alakult ki a 113–110-es végeredmény. A Knicks legjobb dobója a 34 pontig jutó Amare Stoudemire volt, de még nála is szorgosabb volt a torontóiak klasszisa, a 41 egységgel záró Andrea Bargnani.

A Boston Celtics sorozatban nyolcadik győzelmét jegyezte, a 28 pontig jutó Ray Allen vezette Kelták 105–89-re verték meg a Denver Nuggetst. A vendégek legnagyobb klasszisa, Carmelo Anthony sérülés miatt kihagyta a mérkőzést, de Doc Rivers, a bostoniak vezetőedzője csak az utolsó pillanatokban közölte játékosaival, hogy az ellenfél vezére nélkül lép majd pályára.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 44. JÁTÉKNAP
Utah Jazz–Miami Heat 98–111
Los Angeles Clippers–Los Angeles Lakers 86–87
Boston Celtics–Denver Nuggets 105–89
Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 97–95
Phoenix Suns–Memphis Grizzlies 98–104 (h. u.)
New York Knicks–Toronto Raptors 113–110
Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 83–88
New Orleans Hornets–Detroit Pistons 93–74
Sacramento Kings–Washington Wizards 116–91
San Antonio Spurs–Golden State Warriors 111–94
Minnesota Timberwolves–Oklahoma City Thunder 103–111
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik