A GSW megdöntötte a Bulls rekordját, Curry átlépte a 400-as határt

ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.04.14. 09:49
null
A GSW megdöntötte a Bulls rekordját, Curry átlépte a 400-as határt (Fotó: Reuters)
Méltóképpen búcsúzott pályafutásától az utóbbi húsz év egyik legmeghatározóbb NBA-játékosa: Kobe Bryant 60 ponttal és győzelemmel zárta le csodálatos karrierjét az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali, alapszakaszzáró játéknapján. Nem ez volt az egyetlen nagy esemény, a Golden State Warriors a Memphis legyőzésével megszerezte idei 73. győzelmét, és megdöntötte a legendás Chicago Bulls rekordját, Steph Curry pedig 46 pontos estéje közben átlépte a 400-as határt a bedobott triplák tekintetében. Hihetetlen harc folyt Keleten és négyes holtverseny alakult ki a 3-6. hely között, amelyből a Miami jött ki legjobban és a Charlotte legrosszabbul. Nyugaton nem hibázott, így ott lesz a rájátszásban a Houston.

Golden State Warriors–Memphis Grizzlies 125–104

73 győzelem, 400 tripla.
Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy megszerzi „mindent eldöntő” győzelmét a Golden State, hiszen az első negyed után 14, félidőben húsz ponttal vezetett a hazai alakulat – így tehát 73–9-es mérleggel zárt, amely az NBA történetének eddig legjobb mutatója. Nem ez volt azonban az egyetlen mérföldkő a találkozón, ugyanis Steph Curry elképesztő estét produkált és 46 pontig jutott – közte 10/19 triplával, amellyel átlépte a 400-as álomhatárt a bedobott hármasokat tekintve (402-vel zárt). A GSW ezzel nagyjából mindent elért az alapszakaszban, amit el lehetett, most következik a rájátszás, az első körben a Houstont kell legyőznie.

A Memphis sem kis teljesítményt nyújtott.
A Grizzlies már hetekkel, hónapokkal ezelőtt elveszítette Marc Gasolt és Mike Conley-t, több cserét is meghúzott, amellyel inkább gyengült és az utolsó mérkőzéseken további játékosok is kidőltek – ennek ellenére ott lesz a rájátszásban. Randolph-éknak ma nem lehetett esélyük, így végül hetedikként fejezték be az alapszakaszt, tehát a San Antonio lesz az ellenfelük az első körben – a hírek szerint ott legalább Tony Allen pályára léphet majd.

A Warriors legjobb dobói:
Curry 46/30, Thompson 16/12, Barnes 15/6
A Grizzlies legjobb dobói:
Randolph 24, Stephenson 22/9, Green 12

Boston Celtics–Miami Heat 98–88

A szezon fordítása.
Mintha a pályán sem lett volna a vendéglátó, úgy került nagyon gyorsan tetemes hátrányba, 22 pontos különbséggel bukta el az első negyedet. Stevens mester tanítványait alaposan felrázhatta, hogy a félidőben tucatnyi legendának tapsolt a TD Garden közönsége. Thomas-ék hihetetlen változáson mentek keresztül a szünet után, s a második félidőt 60–26-ra megnyerték – a Turner, Thomas, Bradley hármassal (mely 54 pontot termelt) nem tudta felvenni a versenyt a Heat. Egy győztes csapat sem dolgozott le olyan mértékű hátrányt, mint a Boston, mely így az alapszakasz utolsó napján írt történelmet.

Alulmúlta magát a Heat. Pazar módon vett rajtot a vendég gárda, ugyanis már az első 12 perc alatt masszív fórt épített ki – ezt látva nem igazán tartozott a hihető kategóriába, amit a szünet után láthattunk. A Miamit kizökkentették a komfortzónájából, ami olyan jól sikerült, hogy negatív franchise-rekordot jelentő 5 pontra voltak képesek Wade-ék a harmadik játékrészben. Forrtak az indulatok, s ebből sem a Heat profitált, a védekezésükről nem lehetett beszélni a záró negyedben sem, 14 pontot vert rájuk ekkor a Boston. Ennek ellenére a Miami a 3., a Celtics 5. kiemelt lesz a keleti rájátszásban.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 21/6, Bradley 17/3, Turner 16
A Heat legjobb dobói: Johnson 19/3, Whiteside 19, Dragic 18

Brooklyn Nets–Toronto Raptors 96–103

Masszív névjegy az asztalon. A kezdőit pihentető Raptors a tétnélküliség ellenére sem gondolta úgy, hogy lazít a teljes mérkőzésen. Bár a kezdés nem sikerült a legjobban, hiszen hamar 17 pontos hátrányt szedett be a Toronto, viszont Ross (9/21 mezőnyből, 10 lepattanó) és a karriercsúccsal záró Powell (12/18, 5/6 tripla) gyors fordítást vezényeltek le. Powell szinte egymaga gázolt át a hazai csapaton, hiszen begyűjtött még 9 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt, pályafutása eddigi legszebb estéjét produkálta. A végjátékra is maradt erő a fiatal játékosban, s elfojtotta a Nets felzárkózását.

Nem szakadt meg a sorozat. Mondhatni parádésan nyitotta a találkozót a hazai alakulat, 12–0-ra és 21-4-re is vezetett a Brooklyn – majd a hullámvölgy, melybe a gárda került gyorsan eltüntette a nagy előnyt. Viszont a totális összeomlás helyett Bodanovic (10/17, 7/10 hárompontos) tartást adott a csapatnak, mely a negyedik negyedben hat pontra zárkózott fel – de sem további erő, sem újabb játékos nem akadt, aki hozzá tudott volna tenni a csapat játékához. A Nets úgy zárta a szezont, hogy utolsó tíz mérkőzését elvesztette.

A Nets legjobb dobói: Bogdanovic 29/21, Kilpatrick 12/3, Sloan 11/3
A Raptors legjobb dobói: Powell 30/15, Ross 24/15, Wright 18

Charlotte Hornets–Orlando Magic 117–103

Hamar eldőlt. A tétnek megfelelő sebességgel kezdett a Charlotte és már az első negyedben kiütötte ellenfelét – 38–22-re vezettek tizenkét perc után a hazaiak és a különbség később húsz pont felett is járt. Al Jefferson 26 egységig jutott, de jól jellemzi a mérkőzést, hogy a kezdők közül egyedül Jeremy Lin érte el a húszperces határt és záró etapot már öt, egyébként alig-alig pályára kerülő játékos töltötte a parketten – a győzelem így sem forgott veszélyben. Ezzel együtt csak a hatodik helyen jut be a playoffba a Hornets és a Miamival találkozik az első körben.

Csak Oladipo hiányzott. A nagy különbség és az Orlando esélytelensége azért volt meglepő, mert végül Nik Vucsevics és Aaron Gordon is pályára léphetett, egyedül Victor Oladipo nem lehetett ott a parketten. Ennek ellenére védekezésben átjáróház volt az együttes, egy pillanatig sem tudták felvenni a Charlotte ritmusát, így tulajdonképpen közük sem volt a találkozóhoz – ezzel 35–47-es mérleggel, kelet 11. helyén zárták az alapszakaszt.

A Hornets legjobb dobói: Jefferson 26, Daniels 13/9, Lamb 12, Hawes 12/6
A Magic legjobb dobói: Fournier 22/12, Gordon 22/3, Vucsevics 17

Cleveland Cavaliers–Detroit Pistons 110–112
– hosszabbítás után

A B-csapatok meccse. A hazaiaknál LeBron James, Kyrie Irving, Kevin Love, JR Smith és Iman Shumpert hiányzott (Tristan Thompson pedig négy másodpercet játszott), a vendégeknél Reggie Jackson, Kentavious Caldwell-Pope, Andre Drummond, Marcus Morris és Tobias Harris pihent. Ennek megfelelő színvonalat hozott a találkozó, igaz, izgalmakban nem volt hiány, hiszen hosszabbítást láthattunk – a két csapat a playoff első körében is találkozik, így két nap múlva már teljes fegyverzetben is összecsapnak majd.

Jordan McRae nevét megtanulhattuk. McRae gyakorlatilag egymaga vállalta fel a Cavs támadásainak építését és végig agresszíven is játszott: 14/29-es mezőnymutatóval 36 pontot rámolt be és ő egyenlített a rendes játékidő végén. A hosszabbításban is megvolt az esélye, de ekkor már egy kisebb sérüléssel bajlódott, így elrontott két büntetőt is, ez pedig a Pistons győzelmét jelentette – a vendégeknél Jodie Meeks lépett fel a túlórában. Érdekesség: amikor a Pistons utoljára playoffban járt, szintén a Clevelanddel találkozott az első körben és 0–4-gyel veszítette el a szériát.

A Cavaliers legjobb dobói: McRae 36/9, Jefferson 16/3, Frye 14/3, Mozgov 14
A Pistons legjobb dobói: Meeks 20/12, Bullock 15/9, Tolliver 15/15

Washington Wizards–Atlanta Hawks 109–98

Elszalasztott lehetőség. A Miami bostoni veresége miatt egy győzelemmel a harmadik helyen zárta volna az alapszakaszt az Atlanta, de a második félidő elején olyan gödörbe kerültek Teague-ék, amelyből már nem tudtak kimászni. Összességében 40 százalék alatt dobtak mezőnyből, egyedül Al Horford mozgott jól, kissé görcsösen, erőlködve játszottak – emellett a védekezésük sem volt rendben és a 23 eladott labda sem segített rajtuk. A második félidőben már egyértelműen a Wizards dominált, így a Hawks negyedikként zárt és a Bostonnal mérkőzik meg a playoff első körében.

Jól zárt a Washington. Sem John Wall, sem Bradley Beal, sem Marcin Gortat, sem Markieff Morris nem lépett pályára a fővárosiaknál, éppen ezért bánhatta különösen az Atlanta, hogy nem tudott élni ezzel a lehetőséggel. A Wizardsnál azonban főleg a csapatvédekezést érdemes kiemelni, mert jól vették el a Hawks játékait, eközben a túloldalon remekelt Nené (19 pont, 8 pattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés), illetve Sessions is jól diktálta a tempót – így 50 százalékos mérleggel, a korábbi évek után csalódottan zárták a szezont.

A Wizards legjobb dobói: Sessions 22/9, Nené 19, Dudley 14/3, Thornton 14/2
A Hawks legjobb dobói: Horford 19/6, Teague 16/6, Millsap 13, Hardaway Jr. 13/9

Chicago Bulls–Philadelphia 76ers 115–105

Ez még kellett a Chicagónak. Az első negyedben lerohanta ellenfelét a Philadelphia és a hazaiak 24 (!) pontos hátrányból álltak fel, hogy győzelemmel búcsúzzanak saját közönségüktől erre a szezonra. A harmadik negyedben jött az áttörés, azt 35–13-ra nyerték Butlerék, a záró etapban pedig már magabiztos előnyben voltak. Hiányzott Noah, Gasol, Rose, Dunleavy, Moore és Gibson is, de az említett Butler tripla-duplázott, Nikola Mirotic 32 pontig jutott (7/11 tripla, öt labdaszerzés, három blokk), a korábban Szolnokon is játszó Justin Holiday pedig 29 egységet termelt 5/7 hármassal – mindenki hozzátette a magáét.

Vége a Philly idei szenvedésének. A gárda semmit nem lépett előre tavalyhoz képest az eredményességet tekintve és már évek óta a liga leggyengébb csapatának számít – ugyan érkezett Jahlil Okafor, ő sem tudott változtatni ezen. A 82 meccsből összesen tízet tudtak megnyerni, egymásután kétszer viszont nem arattak győzelmet egyetlen alkalommal sem, ezzel ők lettek az NBA történetének hatodik ilyen csapata. Hogy vezet-e út feljebb… lejjebb biztosan nem.

A Bulls legjobb dobói: Mirotic 32/21, Holiday 29/15, McDermott 16
A 76ers legjobb dobói: Covington 27/18, Thompson 21/9, Grant 20/6

Dallas Mavericks–San Antonio Spurs 91–96

Karriercsúcsokat dobtak a cserék. Tony Parker, Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Tim Duncan, Manu Ginobili és David West is hiányzott a vendégeknél, így viszont előkerült Boban Marjanovics, Jonathon Simmons és Kyle Anderson – előbbi kettő megdöntötte, utóbbi pedig beállította karriercsúcsát. A harmadik negyedben váltott ritmust igazán a San Antonio, ezzel eltüntette első félidei komoly hátrányát és megfordította a találkozót, így 67 győzelemmel zárt, amellyel új franchise-rekordot állított fel.

Nem számított a vereség. Chandler Parsons mellett Devin Harris és JJ Barea sem tudott pályára lépni, de Dirk Nowitzki és a padról beszálló Raymond Felton vezérletével így is uralta az első félidőt a hazai csapat. A második negyedben azért volt negatívum is, mert David Lee megsérült és nem tért már vissza a pályára, a fordulás után pedig átvette az irányítást a San Antonio – a Mavs nem erőltette túl ezt az estét, bíztak abban, hogy a Memphis nem okoz meglepetést a GSW ellen…

A Mavericks legjobb dobói: Felton 22/6, Nowitzki 19/3, Williams 13/3
A Spurs legjobb dobói: Marjanovics 22, Simmons 19, Anderson 15/3

Houston Rockets–Sacramento Kings 116–81

Megvan a rájátszás. Pár mérkőzéssel ezelőtt, a Mavs és a Suns elleni vereség után nagyon sötét volt a Rockets jövője, de a Jazz hibái megadták az esélyt, hogy javítsák ezeket – és ők többet nem hibáztak. Ezúttal is összeszedett játékkal használták ki, hogy a Kings erősen tartalékosan állt fel, James Harden 38 pontig jutott 30 perc alatt, ráadásul védekezésben is harapott az együttes. Az első negyedet 34–18-ra nyerték meg, innentől pedig végig kézben tartották a meccset – ezzel megszerezték a nyugati nyolcadik helyet és a Golden State-tel találkoznak az első körben.

Felejtsük el. A Kings nagy reményekkel kezdte a szezont, de közel sem tudták beváltani ezeket – rengeteg belső problémával küzdöttek, George Karl jó eséllyel utolsó meccsét töltötte ezen a kispadon és végül messzire voltak a rájátszástól. Ezen az estén Ben McLemore került elő fő pontszerzőnek, Seth Curry-nek nagyon nem ment (3/18 mezőnyből) és végig esélytelenek voltak a vendégek – 33–49-es mérleggel fejezték be ezt az idényt.

A Rockets legjobb dobói: Harden 38/15, Howard 14, McDaniels 11/3
A Kings legjobb dobói: McLemore 24/12, Anderson 13/3, Koufos 12

Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 92–97

Tartalékosan is megy. Paul George, Monta Ellis, George Hill és Ian Mahinmi sem játszott a kezdők közül a Pacers oldalán és a pályára lépőket tekintve is csak Solomon Hill játszott 30 percnél többet – ő megérdemelte, 25 ponttal és 7/11 triplával szezoncsúcsot döntött. A gárda már az első negyedben közel húszpontos előnyt épített ki és bár a második félidő már a Milwaukee-é volt, így is csak közelíteni tudtak a hazaiak, egyenlíteni esélyük sem volt. A Pacers hetedikként zárta az alapszakaszt és a Toronto ellen mérkőzik az első körben.

Majd jövőre. A tavalyi playoff után óriási csalódás a Bucks szezonja, 33–49-es mérlegükkel csak három csapatot tudtak megelőzni keleten és már régen eldőlt, hogy idén nem juthatnak rájátszásba. Ezen a találkozón is gyengén szerepeltek, Khris Middleton kevesebb, mint nyolc percet töltött parketten és a hamar beszedett nagy hátrány után különösen tét nélkülivé vált a találkozó. Reménykedniük van miben, mert Middleton mellett Giannis Antetokounmpo egyre inkább bizonyít és Jabari Parker is mutatott biztató dolgokat, de kérdés, hogy jövőre képesek lesznek-e megújulni, fejlődni – és hogy ezt kinek az irányításával teszik majd meg.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 19/3, Parker 17, Vaughn 10/6, Inglis 10/6
A Pacers legjobb dobói: S. Hill 25/21, Allen 14, Robinson 14/6

Minnesota Timberwolves–New Orleans Pelicans 144–109

Üzenet a következő szezonra? A szezon utolsó heteire állt össze a Minnesota játéka és az utolsó mérkőzésen még megmutatták Wigginsék, hogy jövőre számolni kell velük. Négyen érték el a húszpontos határt, 65,1 százalékkal (!) dobtak mezőnyből, minden negyedben legalább 32 egységig jutottak és igazi gálameccsel, franchise-rekorddal búcsúztak közönségüktől, valamint a szezonjuktól is. Az biztos, hogy bármi történik jövőre, már nem Sam Mitchell lesz a vezetőedző.

„Méltó” befejezés. A Pelicans idei szezonja teljesen ráment a sérülésekre és akkor sem játszottak jól, amikor többé-kevésbé egészségesek voltak – az utolsó találkozókat már D-ligás játékosokkal tudták le. Egyénileg James Ennis (28 pont, 6/11 tripla), Toney Douglas és Ömer Asik sem produkált rossz meccset ezen az estén, de ezzel együtt sem volt közük a Timberwolveshoz – így 30–52-es mérleggel, a Minny-nél egy mérkőzéssel jobb mutatóval zártak.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 28/6, Muhammad 28/3, Wiggins 21/3
A Pelicans legjobb dobói: Ennis 28/18, Asik 24, Douglas 22/6

Los Angeles Lakers–Utah Jazz 101–96

Kobe stílusosan búcsúzott. Ahogyan várható volt, a meccs minden pillanata Kobe Bryantről szólt, azonban a Lakers legendája tett is erről: több, mint 42 percet töltött a pályán. Már az első negyedben megadta az alaphangot 15 ponttal, majd a 4. negyedben még egyszer utoljára megmutatta, mekkora tanár – nehezebbnél nehezebb kosarakat dobva, 23 pontot szerezve vezette győzelemre csapatát 15 pontos hátrányból. 20 éves pályafutása ötödik legtermékenyebb estéjével zárt, utolsó meccsének statisztikája: 60 pont, 22/50 mezőnyből (6/21 tripla), 10/12 büntető, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 1 szerzett labda, 1 blokk. Érdekesség, hogy utolsó momentuma egy egész pályás gólpassz volt Jordan Clarksonnak, amivel talán jelképesen át is adta a stafétabotot…

A Jazz a végén már csak erőlködött. A vendégek már tudták, hogy győzött a Houston, és így lemaradtak az idei rájátszásról – ennek ellenére nem estek össze, a második negyedben nagyszerűen játszva 15 pontos előnyt szereztek és nem mondhatni, hogy hagytak volna könnyű pontokat Bryantnek. Az újonc Lyles dupla-duplázott (18 pont, 11 pattanó), szépen járt a labda (27 gólpassz), azonban a végén fokozatosan fogytak el. A végjátékban a passzjáték helyett a betöréseket erőltették, próbáltak faultokat kiharcolni, és amikor ez nem sikerült, nem tudtak már változtatni.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 60/18, Clarkson 12, Russell 9.
A Jazz legjobb dobói: Lyles 18/6, Hayward 17/6, Ingles 12/12, Mack 12.

Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 114–105

A Clippers pihentetett. A vendégek mindhárom sztárjukat, valamint Jamal Crawfordot és a saroksérüléssel bajlódó Redicket is otthon hagyták, mivel nem számított már a mai győzelem. A foghíjas Clippersben mindenki bőven kapott lehetőséget, a végére már össznépi dobálásba fulladt a mérkőzés. Wesley Johnson 5 triplája és Cole Aldrich hibátlan dobásokkal elért 14 pontja emelhető ki – a negyedik helyen záró gárda a Portland Trail Blazersszel találkozik a rájátszás első körében.

A Suns kiszolgálta a nézőket. A hazaiak nem pihentettek, igyekeztek győzelemmel zárni a franchise történetének második legrosszabb szezonját – ez végül sikerült, főként Mirza Teletovic-nak köszönhetően, aki a kevés pozitívum egyike volt idén: a bosnyák veterán 179 triplával zárt, ez a valahol volt legtöbb, amit egy szezonban cserejátékos bedobott. Az év újoncötösébe igyekvő Devin Booker most nem villogott, de megtették helyette ezt a többiek – a végén hét játékos zárt legalább 10 ponttal.

A Suns legjobb dobói: Teletovic 22/6, Leuer 16, Tucker 14/3, A. Williams 14.
A Clippers legjobb dobói: W. Johnson 19/15, Wilcox 19/9, Rivers 16/3.

Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 107–99

Befejezte a munkát a Blazers. A szezon előtt lesajnált, a nyáron 4 kezdőjátékosát elveszítő Portland nem csak hogy bejutott a rájátszásba, de lehetősége nyílt megszerezni az 5. helyet – ez végül a győzelem nélkül is meglett volna, de Lillardék semmit nem bíztak a véletlenre. A kezdőötös a második félidőben már nem nagyon volt pályán, miután látszott, hogy a rivális Memphis ki fog kapni a Golden State-től, de az Allen Crabbe (16 pont), Brian Roberts (14 pont) és Ed Davis (9 pont, 9 pattanó) vezette cseresor kézben tartotta a meccset. 73–9 ide vagy oda, a vezetőedző Terry Stotts kiváló esélyekkel indul az Év Edzője Díjért…

A Nuggets örült, hogy vége. Idén sem jutott rájátszásba a csapat, de több fiatal játékos is megmutatta az oroszlánkörmeit a szezon során. Közülük ma Mudiay (25 pont, 6 gólpassz) és Nikola Jokic (18 pont, 13 pattanó, 5 gólpassz) villogott, Nurkic jó estéjét (11 pont, 14 pattanó, 4 gólpassz, 5 labdalopás, 3 blokk) kicsit talán elrontotta a nyolc eladott labdája – mindenesetre a jövő fényesnek tűnik Coloradóban, most viszont csak asszisztálni tudtak az oregoni örömünnephez.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 21/9, McCollum 17/3, Crabbe 16/6.
A Nuggets legjobb dobói: Mudiay 25/3, Jokic 18/3, Harris 16/6.

A KELETI FŐCSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Cleveland Cavaliers 82 57 25 .695
2. Toronto Raptors 82 56 26 .683
3. Miami Heat 82 48 34 .585
4. Atlanta Hawks 82 48 34 .585
5. Boston Celtics 82 48 34 .585
6. Charlotte Hornets 82 48 34 .585
7. Indiana Pacers 82 45 37 .549
8. Detroit Pistons 82 44 38 .537
9. Chicago Bulls 82 42 40 .512
10. Washington Wizards 82 41 41 .500
11. Orlando Magic 82 35 47 .427
12. Milwaukee Bucks 82 33 49 .402
13. New York Knicks 82 32 50 .390
14. Brooklyn Nets 82 21 61 .256
15. Philadelphia 76ers 82 10 72 .122
A NYUGATI FŐCSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Golden State Warriors 82 73 9 .890
2. San Antonio Spurs 82 67 15 .817
3. Oklahoma City Thunder 82 55 27 .671
4. Los Angeles Clippers 82 53 29 .646
5. Portland Trail Blazers 82 44 38 .537
6. Dallas Mavericks 82 42 40 .512
7. Memphis Grizzlies 82 42 40 .512
8. Houston Rockets 82 41 41 .500
9. Utah Jazz 82 40 42 .488
10. Sacramento Kings 82 33 49 .402
11. Denver Nuggets 82 33 49 .402
12. New Orleans Pelicans 82 30 52 .366
13. Minnesota Timberwolves 82 29 53 .354
14. Phoenix Suns 82 23 59 .280
15. Los Angeles Lakers 82 17 65 .207

 

RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)
NYUGATI FŐCSOPORT

Golden State Warriors (1.)–Houston Rockets (8.)
Los Angeles Clippers (4.)–Portland Trail Blazers (5.)
Oklahoma City Thunder (3.)–Dallas Mavericks (6.)
San Antonio Spurs (2.)–Memphis Grizzlies (7.)

KELETI FŐCSOPORT
Cleveland Cavaliers (1.)–Detroit Pistons (8.)
Atlanta Hawks (4.)–Boston Celtics (5.)
Miami Heat (3.)–Charlotte Hornets (6.)
Toronto Raptors (2.)–Indiana Pacers (7.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik